Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, jsem v 11. týdnu a u nás doma jsou všichni nemocní. Myslela jsem že se tomu nějak vyhnu ale bohužel. Přepadl mě příšerný kašel. Byla jsem v lékarně kde mi doporučili hedelix, ale na letáku bylo napsané, nevhodné pro těhotné a kojící matky. Nevíte jestli ho tedy můžu brát, zda to tomu našemu drobečkovi nějak neuškodí. Ty nemoci jsou fakt za trest!!!! Předem děkuji za odpovědi
ahoj Petko,ja bych to uricte nebraka,jsem úz takova,honde se bojim,v lekarne mi rekla,ze prvni trimestr se nema brat nic,nevim no,asi ma kazdy jiny nazor,jinak preji,aby ses brzy uzdravila
no pokud mas z toho strach, tak cibule s cukrem je na kasel vyborna
JA v tehu brala Mucosolvan 2× denne a na noc tussin, doporucene od gyndr.
Jeste bych mozna zkusila Stodal, je to homeopatikum.......
Ahoj Peťko, já bych možná zkusila zavolat k obvoďákovi, aby ti něco doporučil. mám doma pro malou sirup Ambrobene, který se může podávat dětem už od narození. a je zajímavé, že v případě těhotenství a kojení doporučují nejdříve se poradit s doktorem…
ten první trimestr je na nemoci dost špatný, protože bys neměla ani paralen…
Já jsem v těhoteství užívala jitrocelový sirup, ale bylo to až ve 2. trimestru, takže nevím, jestli se smí i v 1.
ahoj
ja jsem pila caj pro deti proti kasli.Jinak skoro na vsem je napsano ze to neni vhodne pro tehotne protoze se tim ti vyrobci jisti.Pokud si nejsi jista tak si zavolej svemu dr a zeptej se na to a uvidis ze ten ti reknu co je pro tebe vhodne a co ne.
já jsem měla v 17. týdnu dost ošklivý zánět průušek, kromě penicilinu jsem brala i tabletky Sinupret. Jitrocelové sirupy a čaje na kašel mi doktorka nedoporučila, ani mucosolvan, protože odhleňují a mohou prý v určitých případech způsobit i odchod hlenů odněkud jinud ![]()
ja mela sileny kasel 14 dni zpatky - sice jsem v tehotenstvi dal nez ty, ale doktorka mi rekla, ze je kolikrat lepsi si vzit par prasku nez se trapit tou nemoci, ten kasel sem mela tak desny, az se mi z toho posunula placenta prilis nizko ![]()
predepsala mi penicilin, pac ja si k tomu jeste uhnala zanet stredniho ucha a taky mi doporucila ten Hedelix, ale kapky a tam nic o tehotnych nepisi, je to prirodni a navic bez alkoholu a musim rict, ze to fakt zabralo
takze asi tak
pred tim jsem si sama koupila Bioparox, ten tehule taky muzou a jitrocelovy sirup, ale zabral az ten Hedelix asi i v kombinaci s temi antibiotiky
jinak tady je docela prehled, co se v tehu muze a co ne
http://www.safebryo.cz/…azenidop.htm
tak at se brzy vylecis ![]()
Ahoj jelikož se potýkám s chřipkou už 3 týden a teď do toho jsem dostala zánět středního ucha,napíšu co mi doporučil můj doktor.Na kašel jsem brala HEDELIX (to že se nesmí brát v těhotenství tam mají proto,že kdyby něco náhodou,tak jsou tím chránění zákonně.Na rýmu jsem měla NAsivin pro děti ve výjmečných případech jsem si mohla stříknout pro dospělé.Teď na zánět střed. ucha mám Paralen a PENICILIN.Jsem ve 13tt a doufám že bude vše OK.
Hako koukam, ze jsme na tom podobne
tak at se brzo uzdravis ![]()
Hmmm, tak ale jestli jsi jim v lékárně řekla, že jsi těhotná, zasloužili by, abys jim to hodila na hlavu. Mám taky po nemoci, zánět nosních dutin se šíleným dávivým kašlem, ale mám tři týdny do porodu… Přes den jsem se snažila nebrat nic, to se ještě dá vydržet, a na noc jsem brala TUSSIN. Je proti dráždivému suchému kašli. V letáku je uvedeno, že těhotné mohou užívat po poradě lékařem. Jinak s kapkama na kašel je to obecně horší, spousta z nich obsahuje dost alkoholu. A ani všechny bylinky nejsou vhodné, konkrétně ten břečťan v Hedera Helix. Asi bude skutečně nejlepší neriskovat a obrátit se na lékaře, když jsi teprve v 11 týdnu, je ten prcek choulostivější.
Ahoj, ja jsem na zacatku tehu mela chripku, brala jsem paralen, protoze jsem musela aspon srazet teplotu a pak jsem na gynde dostala i nejake prasky na kasel. Mimi se zda byt zatim v poradku (16+1tt) a doufam, ze to tak vydrzi. Ted me kasel prepadnul znovu.
Tak jsem byla včera na gindě a doktorka mi říkala, že hedelix je prý nejdoporučovanější a že v lékarně ví co dávají, že jsou na to proškolení. Prý lékarnici někdy vědí víc než samotný doktor. Takže když to doktorka povolila tak to tedy risknu a beru ho. Kašel se zdá že je na ústupu. Nejhorší je to večer. No uvidíme. Zda bude vše ok.
Ahoj, taky pridam zkusenosti, protoze jsem prokaslala cely 2.mesic tehu a taky jsem mela teplotu atd, proste super. Moje GynMudr doporucila pouze Ambrobene (ten jsem mela) nebo Ambrosan, na krk spray Bioparox, da se strikat i do nosu, a na rymu Olynth nebo detsky otrivin, to jedine mi pomohlo, vincetka ve spray vubec, ale koupila jsem si ji na kasel normalne v lahvi a je to dobre, da se to i ohrat a pekne to uklidni prudusky. Jeste mam jednu preventivne v lednicce.
Hlavne hodne zdravi, my jsme to zatim s mimiskem prezili bez ujmy a to jsem mela virozu asi dvakrat v 1. trimestru.