Stáří plodu

218
13.3.08 19:47

stari plodu

ahoj holky,moc vas opet zdravim,jo ted mam porad hodne dotazu :D chtela jsem se zeptat,posledni MS jsem meal 24 lednam,dnes jsem presne 7 tyden a vcera to jsem byla 6t a 6 dni jsem byla poprve na UTZ,bu :evil: jsem doktorovi sptane rozumnela,neni totiz Cech, :D nebo fakt nevim,rikal ze stari plodostu souhlasi,to znamema ,ze plod by byl stary stejne jako delka tehotenstvi ,to je teda 6plus 6.coz mi pripada blbost,nekdo mi rikal,ze kdyz jsem ted v sedmem tydnu,ze datum poceti je vetsinou tak o 14 dni zpet,takze bych byla v sedmem tydnu,ale stari plodu by byo pet tydnu dnes,muzete mi poradit?snad jsme to napsala dost srozumitlůne,predem dekuji a hezky vecer katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
13.3.08 19:51

Měla bys být těhotná 7+0, stáří plodu je 5+0, a podle velikosti to zřejmě odpovídá :) - to jednoduše znamená, že máš ukázkové termíny, kdy ten podle poslední MS a podle UZ jsou shodné.

Já třeba měla vždy mezi termíny dva týdny - takže mi zpočátku stáří plodu neodpovídalo - a také bylo vše OK - záleží jen na tom, jak se to bude vyvíjet do příští kontroly - aby ten rozdíl prostě zůstával stejný…

L.

PS: Podle těch termínů se zdá, že jste miminko upekli 7.2. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
13.3.08 20:04

no ja to prave moc nepochopila,tak kdyz jsem se ho ptala na stari plodu,tak mi to mel rict teda,ze je to tecj 5 plus O,dekuji za odpoved a ted jsem se divala jeste do karty,co mi dal pro doktorku edjnou tam mam ze jsem 6 plus sest to odpovidal vcera apak 7,5 mm to je asi velikost a za tim 6plus 3 GS tonizovan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
13.3.08 20:06

a jeste vlastne ze TP mam podle MS 31.10 a doktor mi tam naspal 30.10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.3.08 20:22

Ženská, den sem, den tam :) Stejně nejspíš porodíš jindy než přesně na termín ;)

A stáří plodu se opravdu udává podle těhotenství… Aby v tom nebyl guláš - takže včera jsi byla 6+6, dneska jsi 7+0 a zítra budeš 7+1 - stáří plodu se udává stejně, i když by to vlastně mělo být o dva týdny méně…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
13.3.08 20:30

katko šupni svoji poslední MS do tohodle kalendáře a vypočte ti to termín a ještě stáří plodu a počet dnů kolik si ve skutečnosti těhotná :)
Je to sice v angličtině ale je perfektní :)
A já dávák za ukol i manželovi at mi to přeloží :lol:

http://www.i-am-pregnant.com

• Citovat
  • Upravit
218
13.3.08 20:31

no nekdo me pochopil lepe,.nekdo hur,takze neresim tu termin porodu,to je mi vcelku jedno,jen jsem nevedela,ze kdyz mi rekl,ze stari souhalsi s UTZ,ze je to automaticky nstari o 14 dni zhbruba mene,nic vic nic min,tot vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
13.3.08 20:34

kacko mne termín souhlasí dle MS skoro na 100 procent :) Dle ult je mladší o 2dny než dle MS a doktorka řekla no to nám to teda vychází krásně :) mrkni na tu stránku uvidíš koik dnů ti zbývá kolik dnů si těhotná v jakým si jak v měsici jak v luneárním no mně se ta stránka moc líbí :lol:

• Citovat
  • Upravit
218
13.3.08 20:39

dekuji za kalendar,pomohl mi,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
19.3.08 08:17

Tak to budeme Kačko asi nastejno,my jsme splodili 10.2. (tím jsem si jistá) :lol: a termín porodu,dle kalkulátoru mi vychází na 2.11.Příští týden jdu do poradny,tak uvidím.Tak ať hezky roste :D Snad Ti není zle jako mě,já už jsem z toho nešťastná,musím ještě chodit do práce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.08 16:20

Olinko ahoj,no ja mam TP 31.10,takze se,jestůli to pujde dobe,uvidime v porodnici :D :D ,ja jdu do poradny ve stredu,uz jsi byla na UTZ?preji hodne stesti tobe i miminku

• Citovat
  • Upravit
354
19.3.08 16:44

Ještě jsem na UTZ nebyla.Mám za sebou jen 2 odběry krve a v pátek 28.3. jdu poprvé do poradny,ale vůbec netuším jestli se hned ultrazvuk dělá :o Tak dej vědět jak jsi dopadla :lol: Mě teda nejdřív doktorka řekla TP na 16.10.08,ale špatně jsem jí nahlásila poslední MS,prostě vím,že jsme mimíska splodili 10.2. :P ,takže mi ten termín určitě pozmění :P No uvídím příští týden.Zatím papa,pádím z práce na busa a pytlíkem připravením v kabelce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.08 09:03

AHOJKY,JO JA BYLA NA UTZ PRED TYDNEM,TO JSEM BYLA 6t a 6 dni a bylo videt srdicko,zatim je vse v poradku,tak n:,–( to tak zustane,do te poradny jdu ve stredu a to by mi mela delat testy nejake,tak uvidime,pak mi dej vedet a mej se krasne zatim papa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.3.08 13:47

no ten poslendi prispevek je ode me,tak nevim,proc tam mam anonymni..papa katka

• Citovat
  • Upravit
182
18.12.11 08:24

doktor totiž termín POČETÍ počítají přibližně 14dní od začátku MS (tabulková ovulace), a pak na screeningu ve 12/13tt se to blíže určí podle ultrazvuku a mě taky vyšlo, že termín porodu budu mít o 4 dny dřív. Můžu si od toho odvodit, že jsem neměla ,,tabulkovou ovulaci,, 14dní po začátku MS, ale už 10.tý den??? mě by to totiž tak odpovídalo, příznaky ovu mívám hodně brzy (7,8.den bílkovinový hlen, pak den nic a pak bolest v podbřišku).. Chápu to správně?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí