Stáří plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.14 20:28

Diky holky. Jako me je by to bylo jedno, ale na gynde jsem byla uplne poprve v 5.tt a byla videt jen dutinka, pak v 7.tt bylo i srdickn, pak v 9.tt a vse odpovidalo. I v tom 12.tt jen o 2 dny rozdil. I ve 20.tt to odpovidalo.

Ale mam trosku obavu, protoze nez jsem otehotnela, tak jsem byla na ruznych vysetrenich, prave kvuli planovani miminka. Bylo to gastro, kolonoskopie atd a i ockovani, tak mam trochu strach, aby nebylo mimco starsi a ty problemy, co ted mam nebyly kvuli tomu. Samozrejme jsme si davali pozor a ja si navic delala pred vysetrenim testy. Byly vzdy negativni, ale ted to ve me trochu hloda, i kdyz si myslim, ze naprosto zbytecne.

Diky za uklidneni

• Citovat
  • Upravit
magdík123
2.7.14 20:52
@Anonymní píše:
Diky holky. Jako me je by to bylo jedno, ale na gynde jsem byla uplne poprve v 5.tt a byla videt jen dutinka, pak v 7.tt bylo i srdickn, pak v 9.tt a vse odpovidalo. I v tom 12.tt jen o 2 dny rozdil. I ve 20.tt to odpovidalo.

Ale mam trosku obavu, protoze nez jsem otehotnela, tak jsem byla na ruznych vysetrenich, prave kvuli planovani miminka. Bylo to gastro, kolonoskopie atd a i ockovani, tak mam trochu strach, aby nebylo mimco starsi a ty problemy, co ted mam nebyly kvuli tomu. Samozrejme jsme si davali pozor a ja si navic delala pred vysetrenim testy. Byly vzdy negativni, ale ted to ve me trochu hloda, i kdyz si myslim, ze naprosto zbytecne.

Diky za uklidneni

Ahoj, tak ja te muzu uklidnit. Zrovna dneska se mi to take stalo, cely tehotenstvi vse bylo v poradku. Ve 30tt mimco odpovidalo velkostne 31, na a dneska jsem 35+5 a byla jsem na posledni kontrole u doktorky, a dle utz. miminko velkostne odpovida 40tt :think: :think: Tak jsem dostala doporuceni do nemocnice, v patek to v nemocnici zkontroluji a pokud se zjisti, ze miminko je doopravdy vetsi tak mi porod vyvolaji :nevim: :nevim:
Tak se vubec neboj, ono se to proste muze stat a neni to nic spatneho

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.14 20:58

@magdík123 diky moc. ja jen aby fakt nebylo pocate driv, to bych mela strach z tech leku a vysetreni. A jaky mas odhad velikosti? Jako je jasny, ze ted uz to nebude sedet. Nektery miminka maji porodni vahu pod 3kila, nektery pres 4kila, takze jsem v klidu celkem. Jen ty problemy co k tomu mam me trosku strasi

• Citovat
  • Upravit
29577
3.7.14 07:24

@magdík123 nastuduj si třeba tady, co obnáší vyvolání porodu a jak často končí.
Já bych na nějaké údaje od doktorů nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.6.15 18:21

Dobrý den mám dotaz, jsem těhotná, na prvním vyšetření jsem byla 6+2 a v papírech mám napsáno:GS - 5+4 - 15mm. poč AS+ CRL 6+1..
Rozumíte tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
17.6.15 18:24
@zuzkae píše:
Dobrý den mám dotaz, jsem těhotná, na prvním vyšetření jsem byla 6+2 a v papírech mám napsáno:GS - 5+4 - 15mm. poč AS+ CRL 6+1..
Rozumíte tomu?

klid lékař měřil špatně poprvé, nebo podruhé. Sekl se o milimetr a vyhodilo mu to jiná čísla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.10.16 12:33

Ahoj holky, snad mi to tu někdo objasní. Minulý týden jsem byla na utz, podle menstruace 6+5 podle utz 7+3 doktorka říkala ze je mimi krásně starší což je dobré znamení… Dnes po týdnu jsem byla opět na kontrole takže podle MS 7+5 podle utz 7+6, na velikost neříkala nic jen ze je všechno v pořádku. Za týden vyrostlo mimi jen o tři dny? Může to být odchylka v měření že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.10.16 12:43

@Pin-up Může to být asi jen odchylka v měření, přece jen mimi je ještě hodně malinké, aby se dalo úplně tak vše 100% poznat :) více se přesně stáří plodu stanovuje na tom 1. velkém screeningu který se dělá mezi 12-14 týdnem cca. Tam já měla malou v té době ve 14. týdnu velkou asi 7 cm :D takže taky ještě pořádný prcek, ale už se dalo stanovit její stáří. Tam mi podle UTZ řekli že je o jeden den mladší než podle MS a do teď to odpovídá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
3.10.16 12:44

@Pin-up Může to být odchylka měření. Ono se to ze začátku dost upravuje. Termín porodu se stanovuje dle UTZ většinou pořádně až při screeningu ve 12tt, kde už je vše stálejší. Zatím bych v tom nic nehledala.

Já šla k doktorovi s tím, že končím 6. týden, napřed konstatoval, že plod je o týden starší (to jsem byla na rentgenu…), poté se to upravilo tak, že můj doktor tvrdí, že mrňous je o 5 dní starší a v Prenatalu, že je o 6 dní starší. Jsem v 6. měsíci a netuším, kdy půjdu na mateřskou, protože mám 3 termíny porodu - 17.1., 18.1. a 23.1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.16 12:46

@Pin-up pokud je vše jak má být vůbec bych se neznepokojovala, náš malý byl od začátku o 3 dny mladší dle utz a můj doktor říkal ze odchylka do týdne je v normálu. A teď ve 30tt byl o 2 dny starší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
3.10.16 13:17
@Pin-up píše:
Ahoj holky, snad mi to tu někdo objasní. Minulý týden jsem byla na utz, podle menstruace 6+5 podle utz 7+3 doktorka říkala ze je mimi krásně starší což je dobré znamení… Dnes po týdnu jsem byla opět na kontrole takže podle MS 7+5 podle utz 7+6, na velikost neříkala nic jen ze je všechno v pořádku. Za týden vyrostlo mimi jen o tři dny? Může to být odchylka v měření že? :roll:

tak myslím, že to je odchylka, přece jen jsou to milimetry. Já v té době byla na pohotovosti, tam mi dokonce řekl doktor, že takhle malý plod ani měřit nebude a do papírů napsal o dva týdny méně, já z toho týden nespala, než jsem šla na normální kontrolu, tam mi řekli něco v tom smyslu, že je ten doktor debil. Každopádně za bernou minci se bere UTZ ve 12.tt, do té doby je to jen orientační.

• Citovat
  • Upravit
5668
3.10.16 13:18

@Pin-up klid mě třeba vůbec nevychází ms a utz podle menstruace bych měla být dnes 12+5tt a podle 3 utz jsem dneska buď 11+3,11+4 nebo 11+5 a vyber si :D měla jsem ovu později proto ta cca tydeni odchylka :palec: za týden jdu znovu na kontrolu k dr a myslím že tam už se to definitivně rozlouskne buď tam nebo na prvotrimestralnim screeningu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
3.10.16 13:27

@Pin-up To je normální, já měla i +-10 dní. Miminka se vyvíjejí různě rychle, vem si, že ani později děti nerostou úplně stejně. ;-)

Hlavně když to počítáš podle termínu poslední menstruace, to vlastně ani nejsi těhotná, pokud jsi měla ovulaci později, tak mezi UTZ a PM bude prostě rozdíl větší.

Nic si z toho nedělej. :-)

Termín porodu se určuje na prvotrimestrálním screeningu, ten se i zapisuje do těhotenské průkazky.

• Citovat
  • Upravit
72
4.10.16 12:45

Všem vám holky moc děkuji za Váš čas a odpovědi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.4.17 20:48

1. Utz a stari tehu

Ahoj vsichni, v patek jsem dle posledni ms byla 7tt. Ten den jsem byla u gyn na utz. Dle vacku vypada tehu na 5+2tt, ale zatim zadna srdecni akce. Mate někdo zkusenost?
Byla mi odebrana krev, dneska znovu, pro porovnani hCG. Vysledky budou zitra. Nervy pracuji. Mam strach ze zamlkleho tehu. ☹️

Muzu vas jeste pozadat o radu? Jak se prosim pocita stari tehu? Dle posledni ms jsem dnes 7+3. Dle UTZ tedy cca 5+5. Ovu pravdepodobne az po 5.3. (presne ale nevim, Cykly cca 30-33 dnu), tak by teoreticky odpovidalo spis to stari podle Utz? Nebo se pletu? Dekuju za nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí