Stáří plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
18.12.11 09:28

Ahoj holky, jsem tady nová a chci se zeptat, jestli má někdo taky takový problém. Podle MS bych měla být v 7. týdnu, ale podle doktora jsem teprve ve 4. týdnu. Řekl mi, že mám přijít za 14 dní na kontrolu. Mám cyklus 36-38 dní, ovulaci nevím, kdy byla. Nejhorší na tom je, že už jsem to tak měla jednou. Před půl rokem mě poslal doktor na potrat, zamlklé těhu - a taky to bylo tak, že neodpovídala ms a utz. Ale je to tak důležité? Doktor mi k tomu nic neřekl, ale nějak nadšeně se netvářil, nic mi nevysvětlil… Už nevím, co mám dělat.. přemýšlím o změně doktora nebo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
18.12.11 10:13

Akvarelo, já jsem teda měla rozdíl necelé dva týdny ve velikosti podle MS a podle UTZ, ale protože jsem od začátku hlásila, že mám dlouhé cykly (až 40dní) a vím, že OVU byla posunutá, tak to doktorka neřešila. Ty tři týdny jsou u tebe celkem dost, to by i s tvým cyklem mělo být kratší, ale kdo ví co si tělo vymyslelo. Počkej 14 dní a pak se uvidí. Jestli bude plod odpovídat 6tt tak to bude v pohodě, jestli ne tak tam je někde problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.12.11 10:20

Aspera: jj, to čekání je ale hrůza.. zvlášť, když už mám jednu revizi za sebou a taky to bylo tak… taky jsem tam byla několikrát - plod se ale prý vyvíjel, ale pak v 7tt ne, tak jsem musela na potrat (zamlklé)… ale nesmím si to připouštět… musím doufat, že bude vše ok. No, třeba mám prostě tu ovulaci nějak divně pozdě, co já vím - nikdy jsem si ovulační testy nedělala.. ach joooo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
18.12.11 10:32

Akvarelo, vím jaké to čekání je, já byla na revizi před rokem, taky se v 8tt přestal plod vyvíjet. Další těhu jsem se strašně bála, aby se to neopakovalo a naštěstí se to neopakovalo. Tak věř, že se taky zadaří a ono se povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.14 19:42

Ahoj. Dnes jsem se vratila z nemocnice, mam nejake problemy tehotenske a lezela jsem tam skoro 14 dni. A ted k veci

dle posledni MS jsem 31+2. Dle UTZ (ten ve 12.tt) jsem 31+4. Podle vazeni ve 30.tt je miminko así o tyden vetsi. Ted v nemocnici odpovidalo miminko biometricky na 33+4, pritom jsem byla 31+4.

Je mozne, ze je miminko o tolik starsi, nebo je jen vetsi velikostne?

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
66806
2.7.14 19:48

Ne každé dítě se vejde do průměru tabulek, taky nemusí být úplně přesně změřeno. Týden je jen statistická odchylka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
2.7.14 19:48

Nejsem odborník, ale můj názor je ten, že je větší jen velikostně. Mně řekl doktor, že ve vyšším stupni už jsou miminka rozdílný velikostí a váhou, proto se stáří těhotenství určuje na začátku, kdy se všechny plody vyvijí stejně. Pak už se to prý právě určovat nedá. Z toho když bych vycházela, tak těžko si teď myslet, že by bylo o tolik starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.7.14 19:54

Nejdůležitější je určení ve 12 tt. To ostatní je plus minus kilometrus, děti v břiše rostou skokově, ted´mohlo vyrůst, za 14 dní zase bude všechno jinak. Navíc odchylka z měření je s přesností +- půl kila. Děl to dvěma a těhotni klidně dál ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.14 19:54
@Anonymní píše:
Ahoj. Dnes jsem se vratila z nemocnice, mam nejake problemy tehotenske a lezela jsem tam skoro 14 dni. A ted k veci

dle posledni MS jsem 31+2. Dle UTZ (ten ve 12.tt) jsem 31+4. Podle vazeni ve 30.tt je miminko así o tyden vetsi. Ted v nemocnici odpovidalo miminko biometricky na 33+4, pritom jsem byla 31+4.

Je mozne, ze je miminko o tolik starsi, nebo je jen vetsi velikostne?

Dekuji

jo, je to možné a je to celkem normální ;) šíša toho mojeho je větší, celkově se zdá o téměř 2 týdny větší, než má být atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
2.7.14 19:58

Ahoj holky. Začetla jsem se do této diskuze.Taky mi to hlodá v hlavě. Zatím jsem jen snažilka. Cykly mívám 35 dní, ovulku obvykle 21-24 DC. Tento měsíc se mi to nějak posunulo, jsem již 38DC a ovulka právě dorazila. Poslední MS sem měla od 26.5.Zajímalo by mě, jak by mi počítal týdny těhotenství a pak datum porodu, pokud bych teď otěhotněla. Rozdíl by byl ve výpočtu téměř 3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
2.7.14 20:04

@markyska82 máš dva termíny, jeden je podle MS a ten druhý by ti stanovil podle UTZ. Ten podle ultrazvuku je přesnější, protože by měl určovat přesné stáří plodu. Stáří těhotenství se počítá dle mého podle utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
2.7.14 20:13

U mne taky podle UTZ, ale v raném stádiu těhotentví. Takhle ke konci už se sleduje, jen jestli dítě prospívá. Pokud by vývojově hodně zaotávalo- tři a více týdnů, muselo by se to řešit. Pokud je dítě o týden větší než běžný průměr, nic závažného to neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.14 20:18
@markyska82 píše:
Ahoj holky. Začetla jsem se do této diskuze.Taky mi to hlodá v hlavě. Zatím jsem jen snažilka. Cykly mívám 35 dní, ovulku obvykle 21-24 DC. Tento měsíc se mi to nějak posunulo, jsem již 38DC a ovulka právě dorazila. Poslední MS sem měla od 26.5.Zajímalo by mě, jak by mi počítal týdny těhotenství a pak datum porodu, pokud bych teď otěhotněla. Rozdíl by byl ve výpočtu téměř 3 týdny

počítalo by se to dle utz ve 12 tt. Já to mám to samé - kdyby to bylo podle ms, tak se mi to liší o 5 týdnů. Důležitý je ten utz při screenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
2.7.14 20:26
@martina.se píše:
počítalo by se to dle utz ve 12 tt. Já to mám to samé - kdyby to bylo podle ms, tak se mi to liší o 5 týdnů. Důležitý je ten utz při screenu.

Nemusí to být podle mě ten utz ve 12. týdnu. Mně počítá stáří z utz cca v 6tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.14 20:28
@Pomka píše:
Nemusí to být podle mě ten utz ve 12. týdnu. Mně počítá stáří z utz cca v 6tt.

jasně, ale 12 tt je to nejpřesnější. u mě to bylo celou dobu jen o odhadu, ve 12 tt se to stalo pevným datem. TP dle ms vůbec nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí