Kašel z refluxu 4 leté dítě

247
23.6.21 21:12

Kašel z refluxu 4 leté dítě

Dobrý den, mám 4 letou dceru. Cca před rokem jsme prošli epizodou měsíčního každodenního kašle se záchvaty dušení. Po všech možných vyšetřeních (alergologie, odběry krve, orl atd) se zjistil reflux. Byl nasazen gastrotuss a helicid. Konečně se vše stabilizovalo. Bohužel to v posledních pár týdnech vypadá, že léčba přestala fungovat a my se moc bojíme. Před 2 týdny měla dcera údajně bronchitidu. Léčeno pouze bronchipretem. Po týdnu od dobrání přišel opět kašel, hlenovita hustá rýma a bolest ucha plus teploty. Ucho museli pichat, podotýkám, že po dvou dnech rýmy. Nasadili ATB a dithiaden. Kašel už prošel fázi suchého dráždivého, potom vlhký. Bohužel opět začala kašlat suše. Dithiaden na kašel zabíral, hlavně na ten v noci. Po vysazení opět večer kašle. My tu teď sedime a máme strašný strach, že ATB na kašel nezabírají a že se jí opět i přes léčbu zhoršil reflux a budeme muset podstoupit invazivní řešení. Nemáte s tím někdo prosím zkušenosti? Omlouvám se za sloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.6.21 06:34

Mám dceru s refluxem. Teď jí je 10+.
S refluxem má problémy od 10 měsíců věku. Ona hlavně zvracela po jídle, problém dělaly především mléčné výrobky- stačilo trochu větší množství.
Od mala po kojení „najednou“ zvracela obloukem. Musela jsem jí po minutě odtrhnout od prsa, dát odříhnout a pak pokračovat.
Ve dvou letech měla problém vypít najednou více jak 100 mililitrů mléka.
Dostala helicid, ten někdy pomohl někdy ne. Minimálně se to po ní snáz uklízelo, aniž by ze zápachu k tomu někdo něco přidal. ;) :andel:

Pomohla úprava režimu vynechat nějaké potraviny (dodnes používám minimum koření). Hlídali jsme především to mléko, později jsme u klasické zaměnili za bezlaktózové a hodně to pomohlo. Alergie oficiálně žádná zjištěna není.
Jeden známý mi řekl, že jemu v dospělosti vadí jídlo ohřáté v mikrovlnce. To klasicky „na plotně“ nikoliv.

Ale když si to tak promítnu, tak nikdy ohledně toho neměla problem s kašlem, ale především se zvracením.
Od mala jsem musela dávat pozor na množství, které jí dávám v jedné dávce k jídlu. Stačila jedna lžička navíc a uklízela jsem půl bytu. Naučila jsem se jí vnímat a tolerovat její „dost“.
Tchýně ji v jejich 7 udělala 300 ml obyč mléka s banánem. Chtěla po ní, aby těch 100 ml dopila, i když jsem varovala, že tak za hodinu. Dcera ji poslechla, protože ho prostě miluje, a měla z toho akorát podrážděný žaludek.

Asi před rokem jsem téma refluxu probírala se svojí kamarádkou a ta mi vysvětlila, že ona ho má i dospělosti. Největší problém má především na jaře a na podzim. To si musí brát silné léky. Během 14 dnů se to upraví tak, že ji stačí helicid a za měsíc má zase klid.

Bojím se to skoro napsat, ale teď letos asi poprvé je dcera bez léků i teď na jaře i když před 14 dny říkala, že jí to trochu zlobí.. Možná je to tím je, zůstali doma, tak vlastně nebyla v zimě téměř nemocná. Každá nemoc to zhoršila.

Přeji pevné nervy, je to běh na dlouhou trať. U nás z toho třeba konečně vyrostla :lol: :lol: :lol: Tak jak všechny její vrstevici před více jak deseti lety.. ;) :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML