Kašičky, jak vařit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.3.11 18:10

Kašičky, jak vařit?

Ahojky,
dávám malé na noc kašičky, Hami atd.
Chtěla jsem se optat zda vaříte z domácích surovin, no prostě aby nebyli kupované.
A jak je připravujete.
Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
10.3.11 18:57

Taky bych poprosila ,třeba kaše z ovesných vloček ,nebo jáhlová.děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.3.11 19:08

Přidávám se, taky by mě zajímaly domácí kaše… jen, nepatří tato diskuze spíš do krmení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
10.3.11 19:31

Holky,zkuste do UM pridat detskou krupicku,mate krupicovou kasi a muzete dat do toho i treba nejake a budete mit i s ovocem,nebo do Um pridat puding :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.11 19:42

já myslela že krupičku a puding muže až od roka někde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
10.3.11 19:51

muzes klidne zkusit,ale nesmi se do roka davat kravske mleko,ale udelat ji do sunaru nebo UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.3.11 20:04

tak driv se jina nez krupicna detem nedelala…pac jina nebyla…ale myslim ze je v tom lepek (ale nejsem si jista) :nevim:
jinak kdyz si zajdete do nejaky zdravy prodejny..tak tam koupite primo jahlovy ovesny kase…otesanek detem moc chutna. a nebo proste jahly se udelaji (v mliku - UM) az se rozvari a je z toho kase…podobne ovesny vlocky…nebo ryza…atd atd. ochucovala jsem medem (nekdo tvrdi ze se to nema ale to uz je na kazdym) ovocem, skorici…atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.3.11 20:17

Uvařila ve vodě a pak na talířku do lehce vychladlého zamíchala metličkou UM prášek.
Buď nějaké ty ze zdravých výživ, nebo třeba kukuřičnou polentu, rýži, pohankové, ovesné vločky…
Obyč krupici nechat předem namočenou, je pak lépe stravitelná.
Ochutit ovocem… (přesnídávka, čerstvé, v nouzi dětský ovocný granulovaný čaj…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
10.3.11 20:21

Dětská krupička lepek obsahuje. Jinak já taky zkoušela občas uvařit jáhlovou, rýžovou, pohankovou, uvařit to do měkka, pomačkat (rozšlehat, rozmixovat), přidat ovoce. Jak píše Mikitaa o tom medu, ten se nedoporučuje dávat do roka, protože je hodně alergenní, ale to záleží na každé mamince. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
10.3.11 21:17

Já vařím tohle a je to mňamka :palec:

Pohanková kaše s jablečným pyré
Od 6. měsíce.

1,5 dcl mléka – UM (MM), 20 g pohankového šrotu, 2 malá jablka.

Mléko zahřejeme, vmícháme pohanku, krátce necháme přejít varem, na mírném ohni necháme dojít asi 10 minut, občas zamícháme. Jablka opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec. Nakrájená jablka uvaříme v 0,5 dcl vody. Rozvařená jablka rozmixujeme. Vmícháme do prochladlé pohankové kaše.

Ovesná kaše s jablkem
Od 7. měsíce.

2 dcl mléka, 2 lžíce jemných ovesných vloček, 1 jablko.

Mléko zahřejeme, metličkou vmícháme ovesné vločky, přivedeme do varu a na slabém plameni necháme asi 3 minuty houstnout. Jablko opláchneme, oloupeme, na struhadle strouháme dokola, až zůstane jen jadřinec. Pro menší děti můžeme jablko rozvařit a rozmixovat, a použít pyré. Jablko vmícháme do prochladlé kaše.

Hrušková kaše s prosnými vločkami
Od 6. měsíce.

Na 1 porci: 1 dcl vody, 20 g instantních prosných vloček, 1 hrušku, lžičku másla.
Vařící vodu nalijeme do misky, vmícháme vločky a necháme odstát. Hrušku omyjeme, oloupeme a nastrouhám na skleněném struhadle či namixujeme. Můžeme předem podusit a namixovat. Vmícháme ovoce s máslem do kaše, promícháme a podáváme.

Jablečná rýže
Od 6. měsíce.

2 dcl vody, 20 g kulaté rýže, 1 jalbko, lžičku másla.
Rýži propláchneme, nechám okapat, ve 2 dcl vody přivedeme k varu, potom na slabém plameni vaříme asi 25 minut. Můžeme také po 10 minutách nechat dojít na vypnuté el. plotýnce. Příležitostně zamícháme. Jablko omyjeme, oloupeme a nastrouháme, můžeme také podusit a pak rozmixovat. Vmícháme jablko s máslem do rýže, důkladně promícháme.

Jáhlová kaše.
Od 9 měsíců.

Na 3 porce potřebujeme 1/2 hrnečku jáhel (hrneček 250 ml), 1,5 – 2 hrnečky vody, 1/2 – 1 hrneček mléka, med nebo přírodní cukr, jiskřička másla, strouhaný perník nebo ovoce.
Jáhly uvaříme doměkka. Když je voda vyvařená, přidáme mléko, necháme prohřát a rozmixujeme dohladka. Přiáme máslo, podle chuti a věku dítěte posypeme perníkem nebo ovocem.

Jáhlový krém.
Od 9. měsíců.

Na 3 porce potřebujeme 1 skleničku jáhel (1dcl), 3 skleničky vody, 4 větší jablka, med, špteku skořice.
Spařené jáhly rozvaříme. Z jablek uvaříme jablečný kompot (oloupané čtvrtky jablek zalejeme 2 hrnečky vody, osladíme, přidáme skořici a krátce povaříme do změknutí jablek). Vše necháme trochu zchladnout, potom jáhly s kompotem rozmixujeme na hladký krém. Podáváme teplý i studený.

Tento základ můžeš ochutit banánem, meruňkami, broskvemi, jahodami, které spolu s krémem rozmixuješ :-D Většímu prckovi zdobím nadrobno nakrájeným ovocem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.3.11 22:34

lumáťa - díky za recepty, vyzkouším. :-)
Holky, dáváte večer kaše lžičkou, nebo z flašky? Všichni kolem mě dávají flašku, ale můj klučík to hustý z flašky nechce a lžičkou ho to brzy přestane bavit, tak nevím, jak to do něj dostat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
11.3.11 08:50

Perfektní „receptář“ je od Aaas v této diskuzi (mám ji v oblíbených :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 09:38

díky za recepty BOMBA=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 09:38

díky za recepty BOMBA=)

• načítám...
  • Citovat