Kaštany pod postel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
327
4.10.06 13:20

Kaštany pod postel

Nevíte někdo kolik kaštanů se dává pod postel? Vím, že se to počítá nějak z data narození.
Děkuju Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2619
4.10.06 13:23

Ahojky,

bohuzel neporadim, v zivote jsem o necem takovem neslysela. To je nejaka tradice nebo povera? K cemu je to dobre? Jsem zvedava :-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.10.06 13:30

No ono se říká, že mají kaštany nějakou přírodní moc a dobře působí energeticky na špatné zóny a pro dobré spaní. Já se o to moc nezajímám, ale letos jsem v parku našla nějaké kaštany, tak bych chtěla vyměnit ty co mám pod postelí už asi 3 roky. Jen nevím jestli se to počítá nějak jinak, nebo jich mám dát stejně jako jich tam bylo. Já to slyšela někde v televizi, když o tom mluvila Helelna Růžičková.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.10.06 14:19

Slysela jsem, ze se dava tolik, kolit ti je plus jeden navic. A vis co? Budu na tebe hodna a zavolam sve teticce, ta spi na kastanech uz leta.
Tak vydrz, za chvili napisu :D
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.10.06 15:20

Tak jsem se zeptala - a rekla jsem to spravne. Pod polstar se do plateneho pytliku dava tolik kastanu, kolik ti je let plus jeden navrch.

A teta mi dala jeste jeden tip - kdyz vyschnou, tak se rozemele vnitrek na prasek a snupe se jako pomoc pri ucpanych dutinach. Pry pak ta ryma tece i z … (to radeji nebudu citovat :oops: )

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
4.10.06 16:36

Jé, Lesino, ty jsi tak hodná, dík moc. Teď už vím jak to říkala ta Růžičková, prý si máš pod postel pověsit tolik kolik ti je, ale sečíst to, aby ti tam nevyselo třeba 52 kaštanů, tak dát 7 + jeden. Letos mám nějaké malé, tak tam šoupnu plné množství.
Od kamarádky dědeček ty kaštany normálně rozřízne, zalije vodou a pije jako čaj.
Tak ještě jednou dík za ochotu.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.10.06 12:35

zajímavé:) kolegyně mě k tomu taky navedla, tak jsem nedávno vyhodila kaštany loňské. Jen jsem nevěděla to o tom množství, já jich měla jen pár. Ale pod polštářem to snad tlačí, ne??? lepší je to pod postel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
7.10.06 14:55

Jéé, my v tom taky s mamčou jedeme. Nevím, jestli to vážně funguje nebo je to síla psychiky, ale fakt nejsme tolik nemocné :D Kačka tento rok už taky svoje 2 kaštánky dostane. To od té Růžičkové neznám, řeknu to mámě, určitě jí to potěší :lol:
 Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
8.10.06 13:03

holky, tak jsme dnes byli na kaštany a oproti očekávání jsme ještě krásné našli:) takže když mi je 28, tak 2+8=10 kaštanů a jeden navrch? nebo ta desítka 10= 1+0? asi to už moc hrotím, že:) prostě když se třeba v numerologii počítá datum narození, tak se sčítá tak dlouho, dokud zbyde jen jedno číslo…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.10.06 19:48

K. , nejlíp by bylo dát si jich tam 29, ale když nemáš tolik, tak dej 11. Hlavní je věřit, že to funguje.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.22 00:24

Odpověď

Tak mě bylo řečeno ze se mají dát kaštany podle vašeho osobního čísla tak nevím každý říká něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová