Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
potřebuji poradit nebo jestli nemá některá z vás podobnou zkušenost.
Mám 15-ti týdenního chlapečka, porodní váha 3,43 kg, nyní 6,47kg. Teď je to asi 10 dní, kdy dělá u kojení (je plně kojen) scény, nechce pít, dvakrát nasaje, začne brečet, prso pouští, pak po něm v tom breku jakoby skočí a hned zas pustí, v podstatě mám pocit, že se nadlábne jen v noci, kdy aspoň jednou saje a pije normálně. Dnes jsem mu zkusila dát i injekční stříkačkou při sání prstu, ale valný úspěch to nemělo, než jsem stříkačku znova naplnila, tak děsně řval a nakonec po 15 ml usnul, takže mi spíš přišlo, že ten řev byl tím, že jsem mu vyndala prst na cucání, než hladem. I když to už trvá asi 10 dní, minulý týden přibral přes 200g, takže snad hlady netrpí, ale já pořád pátrám, čím by to mohlo být. Jo a asi před 3týdny přibral dokonce za týden 450g! Jestli není teda přejedený na měsíc dopředu ![]()
Prsa se mi plní až až, že musím odsávat, což je taky nepříjemné. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Budu vděčná za každý názor nebo nápad. Díky.
Asi moc neporadím, my jsme zažily bojkot, který jsme po velkém úbytku na váze už nerozkojily…
Pokud přibírá (a přibírá krásně) tak ho nech, vím že je to o nervy, ale myslím, že je jen otázkou času, kdy se znovu chytí bez problémů, třeba jde fakt jen o to, že byl prostě najezenej dopředu
Víc asi neporadím, ale pkoud připírá tak problém nevidím…
Uvidíš co poradí holky.
Držím palečky a pevné nervy. ![]()
naše malá to dělá občas taky, třeba jen jednou za den, myslím, že to dělá, když nemá velký hlad, je nervózní a chce prso, ale když jí ho dávám, ale pak jí dojde, že hlad nemá a vzteká se a usne. Pokud prospívá, tak bych byla v pohodě, řekni to v poradně až půjdeš