Katastr nemovitostí.

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.4.17 20:58

Katastr nemovitostí.

Holky zdravím
Potřebuju pomoct ohledně katastru. Když je v katastru napsano že se jedná o ornou pudu. (Viz.foto). A je tam malí rybníček že tam muže někdo chytat bez povolení kdy to nepatří žadnemu ryb svazu ani soukromnikovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.4.17 21:08

@pavlusenka11 nikde nemůžeš chytat bez povolení. Buď to patří do svazu, pak povolenka, nebo je tou soukromé, pak povolení majitele - pokud je majitelem např obec, tak od ní. Ale bez majitele není nic, tady je též majitel napsán..

Příspěvek upraven 28.04.17 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27575
28.4.17 21:10

@pavlusenka11 vždyt to majitele má :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
28.4.17 21:40

Pozemek ma majitele stat ve sprave statniho pozemkoveho fondu. Pravdepodobne bude pozemek pronajaty. Urcite tam nelze jit a cokoliv tam delat bez souhlasu majitele. To ze neni v souladu kultura v katastru se stavem v terenu muze mit svou pricinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27575
28.4.17 21:43

@nevada jetam napsáno že je tam ochranné pásmo to bude kvůli té vodě zbytek bude orná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
28.4.17 22:08

Je to veliky pozemek, dle leteckeho snimku je tam orna, voda, cesta i les )). Jsou zde zahajeny pozemkove upravy, tipuji ze takovyto pozemek se pri nich rozdeli na vice mensich dle druhu ve skutecnosti. Muze dojit i k zmene majitele na nejake casti. Vice info by jiste sdelila prislusna pobocka uradu. Ale rybarit vam tam fakt nepovoli. Ochrana muze byt cokoli. Vodni zdroje mivaji primo psanou ochranu vody myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 09:18

Ahoj všem.
Absolutně tomu nerozumím, takže je možný, že dotaz bude znít trochu divné.
Dělali nám tu nějakou digitalizaci. A co jsem pochopila, mám teď asi o tři metry menší pozemek a ten teď patří k obecni cestě. Mám teď zbourat plot a dát ho tam, kde teď nově končí můj pozemek nebo to můžu nechat jak to je a normálně používat jako doteď?

• Citovat
  • Upravit
3956
21.9.21 09:34
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Dělali nám tu nějakou digitalizaci. A co jsem pochopila, mám teď asi o tři metry menší pozemek a ten teď patří k obecni cestě. Mám teď zbourat plot a dát ho tam, kde teď nově končí můj pozemek nebo to můžu nechat jak to je a normálně používat jako doteď?

Tvůj případ je celkem běžný jev po digitalizaci. To, co se bude dít s tím kouskem, který papírově patří obci, ale fyzicky je „tvá“ zahrada, je na domluvě mezi tebou a obcí. Ono většinou obec nechává tak jak to je zaužívané - to záleží na obci. :nevim: Takže nejlepší řešení je zajít na obec a vyřešit to tam, tady ti asi nikdo relevantně neporadí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.9.21 09:36

No a ve stare mape to bylo jak? Muj pradedecek taky „priplotil“ :lol:, tak jsme to od obce odkupovali.
U premerovani pozemku jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.9.21 09:40
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Dělali nám tu nějakou digitalizaci. A co jsem pochopila, mám teď asi o tři metry menší pozemek a ten teď patří k obecni cestě. Mám teď zbourat plot a dát ho tam, kde teď nově končí můj pozemek nebo to můžu nechat jak to je a normálně používat jako doteď?

Tak já taky doufám, že se obec u nás na chalupě „nepodívá“ na katastrální mapy. Protože, moji předkové si taky tuhle přidali, tady taky a už bylo :lol:

Jestli se podívá, tak asi budeme argumentovat vydržením, nebo to koupíme. Ale pochybuju, je to řit a co jsem tak koukala, má to tam každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.9.21 09:46

@Bábrdl Jo, u nas to byl kazdej druhej. Souseduv dedek priplotil dokonce celou dolni zahradu :mrgreen: Vydrzeni jsme uplatnit mohli vsichni, ale co vim, kazdej kupoval. Obec nam to tehdy dala snad za tri nebo ctyri koruny za metr, dneska by to asi bylo horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.9.21 09:50
@větvička1 píše:
@Bábrdl Jo, u nas to byl kazdej druhej. Souseduv dedek priplotil dokonce celou dolni zahradu :mrgreen: Vydrzeni jsme uplatnit mohli vsichni, ale co vim, kazdej kupoval. Obec nam to tehdy dala snad za tri nebo ctyri koruny za metr, dneska by to asi bylo horsi.

Tak uvidíme, co bude u nás. Teď jsem koukla na katastr a hranice pozemku nesedí skoro nikomu :mrgreen: Ale jsou to jen takové camfourky, že by měl někdo celou zahradu z obecního, to ne :lol:

To tam měla jedna rodina tak do roku 2010. Pak předělávali zastávku, aby tam mohly být lavičky a prostě jim řekli, že je to obecní a musí se toho vzdát. A oni se toho vzdali. Ale měli to roky, co si jako dítě pamatuju.

U nás je to zatím spíš tak, že je obec ráda, že se nemusí starat o další pozemky. Takže když to nepotřebují, neprudí. Takovej Guerilla Gardening Vysočina stájl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
21.9.21 10:00

@Bábrdl Buhvi, jak to s tou zahradou bylo, verim tomu, ze spousta veci byla per huba. Nas deda taky rikal, ze ma od druzstva pronajatou louku za domem na sto let za korunu. Umrel, po revoluci jsme hledali smlouvu, my nic, druzstvo taky nic, byvalej predseda senilni, ale ze pry se s dedou na tom uzivani domlouval. Se urcite nekdy sesli v hospode, popili a byla smlouva :mrgreen: Nam nezbylo nez si to poctive odkoupit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
21.9.21 10:01
@Anonymní píše:
Ahoj všem.

Počkej, o 3 metry čtvereční menší pozemek nemůžeš snad v reálu ani poznat, pokud budeme počítat že má minimálně 500m2, tak ty 3 m2 jsou ani ne 1% :nevim:
A jinak tedy pokud tam nikdo nebyl šetřit a měřit, tak se vlastně nic nezměnilo, to, že někdo předělal mapu do digitální podoby na majetkových poměrech nic nemění, buď to vaše nebylo ani předtím nebo je stále. A jinak tedy u starých nepřeměřených hranic metr sem, metr tam (délkový) žádná míra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.9.21 10:10
@větvička1 píše:
@Bábrdl Buhvi, jak to s tou zahradou bylo, verim tomu, ze spousta veci byla per huba. Nas deda taky rikal, ze ma od druzstva pronajatou louku za domem na sto let za korunu. Umrel, po revoluci jsme hledali smlouvu, my nic, druzstvo taky nic, byvalej predseda senilni, ale ze pry se s dedou na tom uzivani domlouval. Se urcite nekdy sesli v hospode, popili a byla smlouva :mrgreen: Nam nezbylo nez si to poctive odkoupit. :lol:

JJ, tak to bylo. Já si taky nemyslím, že by si ten obecní pozemek sousedi oplotili bez toho, aby jim předseda JZD řekl v hospodě „tak jo“. :nevim:

My takhle máme s rodinou ten statek na Vysočině. Je to několik budov, mezi nimi různě ploty rozdělené „zahrady“, ale ty ploty nijak nekopírují hranice pozemků. A ty pozemky různě vlastníme 1/4 tady, 1/5 tuhle. To už nerozplete nikdo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová