Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.
Děkuji za přečtení.
A proč zakládáš tuto diskuzi, proč neoživíš tu původní? Abys dál dráždila kobry bosou nohou?
Nebo si touto cestou léčíš postabortivní syndrom, pravděpodobně s tím ještě nejsi vyrovnaná, když máš potřebu toto téma veřejně otvírat, když víš, jaká je na emiminu atmosféra a celkový názor na potraty(i když úroveň diskuzí také závisí na tom, kdo se v nich zrovna sejde).
Potrat v určité situaci neodsuzuju, ale kdybych ho musela podstoupit, rozhodně ne se vztyčenou hlavou a ještě tomu zakládat vlastní diskuzi ![]()
Přijde mi, že jsi to hlavně Ty, kdo nedohlédne dál než za svůj horizont.Jsou ženy, které by daly za těhotenství a dítě bůhví co, taky si prošly tím, čím sis Ty nikdy neprošla a neprojdeš. Takže nemůžeš pochopit.
Přeji Ti, ať se s tím brzy nějak vyrovnáš a v dalším životě už jen štěstí.
@Janina B1 píše:
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.
Děkuji za přečtení.
Myslím, že každý se musí spolehnout především sám na sebe. Od počítače tu mnoho lidí blekotá nesmysly. A je to jen proto, že se vyjadřují k tématům, kterým nerozumí nebo je nezažily. Good luck do budoucna!
Já být tebou vůbec to tady neřeším protoze tady se nikdy snad s pochopením nesetkas
tady ma většina jen svoji pravdu…je to tvoje rozhodnutí a jestli to tak cítíš tak to bylo správné rozhodnutí někdy je to to nejlepší reseni
hodně stesti
@Annapavelkovaml Taky si myslím, že se s tím prostě nesmířila. Přirovnat jiný názor v diskuzi za cirkusového koně s klapkami na očích je fakt vrchol všeho ![]()
Nedávno jsem se účastnila jedné dlouhé diskuze o potratech, byly tam zastánkyně všech názorových rovin, ale diskuze probíhala ze všech stran slušně, i co se týče oslovování a citací, holky si mezi sebou vyjasňovaly různé pohledy na věc, ale ve slušné rovině.
Já mám u sebe zkušenost, že pokud jsem s čímkoliv vnitřně srovnaná a přesvědčená, že to dělám správně, nepotřebuji o tom nějak moc diskutovat nebo si to obhajovat(ani před blízkými a už vůbec ne před cizími nicky na netu) ![]()
Podle mě je ten problém hlavně v její hlavě, možná ve svém lítostné rozpoložení některé názory chápe jinak, než to byly myšleny.
@Janina B1 Jenže právě proto že je to jen a jen tvoje věc tak je zbytečné to řešit tady, touhle diskusí rozpoutáš jen pokračování a pojede to zase do nekonečna. Co tím sleduješ? ![]()
@Janina B1
Hlavně se s tím musíš vyrovnat ty sama, což se očividně ještě nestalo… Tohle je volání o pomoc, která tady rozhodně nepřijde. ![]()
Tak ses rozhodla dobre a holky na emiminu Te nepochopily. O cem bude tato diskuze? Co ted ocekavas?
Jako když si byla rozhodnutá pro potrat tak proč si zakládala diskuzy..když si nechtěla slyšet nic jiného - měla si napsat deníček
a to nejsem proti potratům!!
ale člověk tady napíše nějakou situaci, a jestli má nebo nemá si dítě nechat. Tak je nesvéprávná? tak si to snad rozhodnu sama ne..a pak nejsem zklamaná nebo rozčarovaná z rozhodnutí druhých.. ![]()
já bych se o rozhodnutí o potratu či těhotenství radila max se sploditelem nebo rodinou a cizím je do toho fuck, a nechápu proč někdo tyhle diskuze zakládá..když je stejně rozhodnutý..a nikdo jiný za něho žít jeho život nebude
@Janina B1 neznam tvou minulou diskuzi, ale paklize jsi byla pro UPT rozhodnuta, nac si zakladala diskuzi? Musela jsi prece pocitat, ze vetsina nazoru bude opacnych. Rozhodla ses, jak ses rozhodla a preju ti, at se s tim co nejdriv vyrovnas.
Nac tato diskuze, nechapu.
Predem rikam, ze nejsem apriori proti potratum, do diskuze zakl. jsem neprispivala, pouze jsem ji cetla. Odsuzovat te nebudu, nebyla jsem ve tve kuzi.
Ale zakladatelko, kdyz tak vycitas nekterym diskutujicim male ohledy na tve psychicke rozpolozeni a malou miru empatie vuci tve osobe, zamyslela ses i ty, jak to naopak pusobilo na zeny, ktere se o dite treba i roky zoufale snazi a marne doufaji? I na ne totiz muze negativne zapusobit fakt, ze nekdo, kdo dite nechce, si spolehlive neporesi antiko.
Uprimne mi tahle pokracovaci diskuze prijde jako zbytecne sypani si soli do rany.
Příspěvek upraven 27.04.17 v 11:12
No, tak jsi nechala zabít své dítě a nedala mu šanci na život. Ty jsi podstoupila riziko, že až to dítě chtít budeš, tak třeba to už možné nebude a nepůjde to. Co chceš po nás? Abychom tě litovaly? ![]()
Kdybys používala hlavu a zamyslela ses na významem slova antikoncepce, vůbec k tomu nemuselo dojít.
Očividně toho lituješ, ale každý svého štěstí strůjce ![]()
@Janina B1 píše:
Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila.
Tak gratuluji. Až se nejenom rozhodneš a uděláš, ale i vyrovnáš, tak už nebudeš mít potřebu zakládat diskuse a nechat si svoje konání schvalovat od cizích lidí. Třeba i k tomuhle jednou dojdeš ![]()
Já myslím že to bude zas takový výkřik do tmy, kdy zakladatelka založí diskuzy a už se neozve..to bych zakázala tohle…at takové typy píšou raději deničky. ![]()