Potrat - rozhodnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
27.4.17 12:52

@epsice @epsice
ano každý má právo se rozhodnout..proti potratům nejsem, chráním se a kdyby ochrana selhala jdu na potrat taky, ALE, jde o to že pokud už byla rozhodnutá, nechápu proč to sem teda psala ( aby se ujistila že dělá dobře? ) to si přece stejně nakonec musí rozhodnout ona sama..proč takovou věc vytrubovat do světa..Já bych takovou věc neřekla ani svým rodičům, ne proto, že bych se styděla za své rozhodnutí, ale proto, že to je moje rozhodnutí..moje a přítele/ manžela. Nikomu jinému do toho nic není..
Chápu kdyby třeba tápala a chtěla nějaké rady, zkušenosti, atd..ale pokud jsem rozhodnutá, proč zakládám diskuzi..??

• Citovat
  • Upravit
1894
27.4.17 13:01

@smurfka stejně jako baba která je rozhodnutá že opustí muže… Je rozhodnutá, chce to udělat ale stejně to sem napíše. PROČ? chce najít někoho kdo to zažil. Kdo může říct: hele, není to tak strašný… ale na to se sem seběhne to stádo na emiminu a jen soudí. to co napsala zakladatelka sem je pravda. Některé uživatelky by se měly stydět za to co tu předvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
27.4.17 13:01
@Anonymní píše:
@Janina B1

No, tak jsi nechala zabít své dítě a nedala mu šanci na život. Ty jsi podstoupila riziko, že až to dítě chtít budeš, tak třeba to už možné nebude a nepůjde to. Co chceš po nás? Abychom tě litovaly? :nevim:

Kdybys používala hlavu a zamyslela ses na významem slova antikoncepce, vůbec k tomu nemuselo dojít.
Očividně toho lituješ, ale každý svého štěstí strůjce :nevim:

A proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.4.17 13:05

@smurfka Vždyť ona tu předchozí diskuzi nezakládala proto, aby jí ostatní poradili jestli si má dítě nechat nebo ne. Byla rozhodnutá. Ani nechtěla politovat - psala, že je z toho psychicky na dně, ale že okolnosti jí prostě dítě mít nedovolí. Nejspíš očekávala podporu - příspěvky od žen, které si něčím podobným prošly. Ne že se na ní slítnou uživatelky s tím, že se má rozejít s přítelem, že měla používat antikoncepci (i když uživatelka jasně napsala, že antikoncepci používala, argument, že asi ne pořádně není na místě, ŽÁDNÁ antikoncepce není 100%) a s argumentováním, že spousta žen je neplodných a co by za to dítě daly - já vám řeknu, co by za to dítě daly - NIC, protože to dítě by nebylo jejich, adoptovaly by snad dítě zakladatelky - nemyslím si. Zakladatelka nemůže za to, že jiné ženy jsou neplodné, ona plodná je a bohužel se stalo, že otěhotněla a cítila, že pro ni není vhodné mít, v situaci ve které se nachází, dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
27.4.17 13:15

@Janina B1 ty nepříjemné pocity uvnitř ti nezpůsobily uživatelky emimina, to že žere svědomí. A když svědomí hryže, můžeš k tomu buď přistoupit s lítosti, smutkem, odhodláním se poučit. Nebo kolem sebe můžeš začít kopat a dávat své pocity za vinu těm, které ti napsaly.
Sama si rozhodni, jaký přístup je konstruktivnější a který ti víc pomůže dojít klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
27.4.17 13:21

Tak ono je celkem předvídatelné, že když založím veřejnou diskuzi, tak se budou vyjadřovat lidé s různými pohledy na věc. Přece nemůže nikdo očekávat, že lidé se budou chovat a psát podle mých představ. Nejsme v nějaké cenzurované a nalajnované diskuzi. Od toho diskuze je, ne? Potrat je jen a jen její záležitost, ať už se tu dočte cokoliv. Bude to její rozhodnutí, její život. Tak jako je jen její rozhodnutí, že o svém rozhodnutí založí diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.4.17 13:58
@Tichopredbouri píše:
Tak ono je celkem předvídatelné, že když založím veřejnou diskuzi, tak se budou vyjadřovat lidé s různými pohledy na věc. Přece nemůže nikdo očekávat, že lidé se budou chovat a psát podle mých představ. Nejsme v nějaké cenzurované a nalajnované diskuzi. Od toho diskuze je, ne? Potrat je jen a jen její záležitost, ať už se tu dočte cokoliv. Bude to její rozhodnutí, její život. Tak jako je jen její rozhodnutí, že o svém rozhodnutí založí diskuzi.

Tak např. v islámské hnusné a zvrácené ideologii má zase muž moc nad životy manželek a svých dětí. Takze pokud muž nechá zabít manželku nebo děti, protože něco vyvedli, tak toe zase jeho rozhodnutí že? „A je to v pohode, pac je to u nich legalni“.Toe v podstatě to samé jako tady u nás u potratu. Ženská se rozhodne, jestli zabije nebo nezabije plod, pac si mozna někde bokem vrzla anebo ji selhala antikoncepce. Já jsem proti prvnímu i proti druhému.
Epsice:Jee, koho sem odsoudil?

Příspěvek upraven 27.04.17 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
27.4.17 14:08
@Janina B1 píše:
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.
Děkuji za přečtení.

Já jsem s tebou souhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
27.4.17 14:56

Milá zakladatelko,
já osobně jsem proti potratům. Zanechává totiž za sebou zlikvidované lidské životy a rozbolavělé ženy. U každé maminky, která se k tomu rozhoduje, se snažím rozebrat situaci, podpořit, povzbudit, aby si dítě nechala, případně jí pomáhám najít jiné řešení. Nabízím i finanční, materiální pomoc, zajištění přímé adopce atd. Věřím, že někdy situace opravdu nedovoluje si dítě ponechat. Ale je mi nesmírně líto toho zbytečně zmařeného lidského života. Na možnost dání dítěte do adopce je mi většinou řečeno, že své dítě ony ženy natolik milují, že by je prostě někomu jinému, např. bezdětnému páru nemohly nechat. Přesně mi bylo jednou ženou řečeno, že „její dítě si nebude hrát na cizím dvorečku“. Takže je lidštější a láskyplnější to dítě zbavit života místo toho dát mu šanci v náhradní milující rodině. Kolik bezdětných párů čeká roky na miminko? Mrzí mě, že se toho dítěte nemůžeme zeptat. Prostě se matka rozhoduje za něj. Nenarozené dítě nemá žádná práva, ani právo na život.
Potom mi většina zraněných žen zase pláče na rameni, že mají deprese, úzkosti, že to neměly dělat, že je to doživotně poznamenalo atd. Nejsou výjimečné ani sklony k sebevraždě. V této fázi už ženu jen utěšuji, opět nabízím pomoc, pochopení, podporu, ale je mi to tak líto, protože se toto opakuje dnes a denně. Spousta nesmírně zraněných žen trpící činem, který už nemohou vzít nikdy nazpět. Proto cítím potřebu před tím varovat, dokud je čas…
Operuje se často s tím, že na interrupci chodí většinou mladé, nezajištěné dívky. Pravda je, že nejvíc žen jdoucích na potrat je kolem třiceti a mají dvě děti a další nechtějí. Nikoho nesoudím, ale říkám - jsou i jiné možnosti. Potom vám zraněná maminka řekne, že se na ty svoje dvě nemůže ani podívat, protože tam mezi nimi vidí i to třetí, které zabila. Znám paní, která se narodila poté, co byla její matka znásilněna. Je to nádherná žena s pozitivním přístupem k životu. Mám ji moc ráda. Ale povídala mi, kolikrát jí bylo řečeno od lidí, kterým se s tímto svěřila, že kdyby oni čekali „následek“ znásilnění, nikdy by si ho nenechali. Zkusme se na vše podívat i trošku z jiné strany. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
27.4.17 17:46

Nechápu, pokud jsi byla rozhodnutá na potrat jít, proč jsi to řešila na veřejném foru, kde jsi mohla očekávat různé názory a kdybys nežila mimo současnou realitu, muselo by ti být jasné, že uslyšíš i mnoho těch výrazně antipotratových. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
27.4.17 18:02

Já lituji to dítě. Kdybys o něj bojovala, hodně maminek by ti tu rádo nabídlo pomoc, ale tys mu nedala ani šanci na život a když ti to tu někdo řekne, tak se zlobíš, že tě nechceme litovat. To dítě to má horší, to je už předpokládám mrtvé, ty pořád žiješ, tak si nestěžuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
27.4.17 18:05
@Janina B1 píše:
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.Děkuji za přečtení.

Naprosto souhlasím - z toho důvodu mi přijde skoro úchylné tyhle věci řešit v internetových diskuzích a pak brečet, že se dozvím i něco, co jsem fakt slyšet nechtěla. Je to ponaučení pro tebe, abys svůj život řešila jen ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
27.4.17 18:14
@Enmamma píše:
Já lituji to dítě. Kdybys o něj bojovala, hodně maminek by ti tu rádo nabídlo pomoc, ale tys mu nedala ani šanci na život a když ti to tu někdo řekne, tak se zlobíš, že tě nechceme litovat. To dítě to má horší, to je už předpokládám mrtvé, ty pořád žiješ, tak si nestěžuj.

Tak tohle už je trochu moc ne?? Zajímalo by mě kdo by jí tady pomohl a jak? Zas tolik to dramatizovat snad není potřeba, píšeš to, jako by zabila kojence proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
27.4.17 18:15

Noo ty kráso, nechceš vyznamenání za to že jsi šla na potrat?

• Citovat
  • Upravit
1966
27.4.17 18:16
@arinecka píše:
Tak tohle už je trochu moc ne?? Zajímalo by mě kdo by jí tady pomohl a jak? Zas tolik to dramatizovat snad není potřeba, píšeš to, jako by zabila kojence proboha.

No plod má duši jako ty.Ty to nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová