Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bigl píše:
@pe-terka Ale já taky nemlátím kočky, neboj. To byla reakce na přirovnání, že pro někoho je potrat jako pro jiného umlátit kočku. Pro méně chápavé tedy vysvětluji, že pro mě je potrat teda tisíckrát horší. O kočičkách už mluvit nebudu, aby někdo zas kvůli mě nesklouzl k nadávkám.
no já do té diskuse nakoukla, širší kontext mi unikl. Ale pro mě je šílené obojí a těžko říct, co víc. Krutý násilný čin na bezbranném tvorovi. Já mám ke zvířatům neutrální vztah, ale když je někdo trýzní, nakopala bych mu pr.el pěkně zostra (neber osobně).
Já nevím, proč na ní vůbec reagujete. Stejně tady chce všechny akorát nas.at. Když nechci děti, beru antikoncepci a nemusím to řešit. Mám dvě děti, další nechci, tak se chráním. Kdyby se to přece jen stalo, na potrat bych nešla, pokud by mi nebylo 40+. Ona sama se musí vyrovnat s tím, že se zbavila dítěte. Bude s tím žít celý život, ne my.
@hanka.br. Haničko dušičko, toto mě na těch diskuzích baví a na tomto vždycky poznám, jak kdo na tom je. Pro mě člověk, který sklouzne k urážkám a nadávkám jako partner pro debatu skončil a já z toho souboje vycházím vítězně. Zároveň je mi to fakt směšné, dost často naprosto stejný scénář. Prostě ses nechala unést a snížila se k primitivní reakci.
Tímto ti chci napsat, že na tebe v této diskuzi přestávám reagovat ![]()
@Janina B1 píše:
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.
Děkuji za přečtení.
je to tvá věc tvůj život tvé dobrovolné rozhodnutí, tak proč hledáš podporu a souhlas? Prostě si s tím svým rozhodnutím ted žij nes si ho dál a tečka… nic víc a nic méně…
@pe-terka píše:
no já do té diskuse nakoukla, širší kontext mi unikl. Ale pro mě je šílené obojí a těžko říct, co víc. Krutý násilný čin na bezbranném tvorovi. Já mám ke zvířatům neutrální vztah, ale když je někdo trýzní, nakopala bych mu pr.el pěkně zostra (neber osobně).
To já taky. Zvířata mám ráda a nikdy bych jim dobrovolně neublížila. Ale kdybych měla volit mezi dítětem - byť nenarozeným a zvířetem, tak neváhám ani minutu. To bylo opravdu jen přirovnání, kde je pro mě zvíře v porovnání s miminkem v břichu (pro někoho plod, pro mě dítě). ![]()
@bigl píše:
@hanka.br. No jo, no, učíš se. Všechno je jednou poprvé. Já jsem tady zatím ještě k urážkám nesklouzla, naštěstí. Pro mě je to výraz jakési primitivnosti a k té já se zcela sebevědomě nehlásím.
A dohánění věcí ad absurdum primitivností není?
Nestačím se divit, jak odpůrkyně potratu vidí za každou ženou, která na potrat šla vražedné monstrum. Hrají na city a snaží se vzbudit empatii k plodu, ale nedokážou se ani trochu vžít do situace ženy trpící nemocí, která by kvůli případnému těhotenství byla ohrožena na životě? Nehledě na to, že i ten plod by byl v jistém ohrožení? V takové situaci empatie žádná? Plod je očividně víc než cokoliv, dokonce i už narozený člověk.
Já nevím, ale zakladatelka šla cestou nejmenšího zla - selhala antikoncepce, zjistila, že je těhotná, nebyly vhodné podmínky na to mít dítě (jak zdravotní tak finanční) a šla co nejdříve na miniinterupci. Neřeknu kdyby se nijak nechránila, měla finanční prostředky, čekala tři měsíce a pak šla na poslední chvíli na potrat, protože dítě se jí teď nehodí. Ale takhle? Kam jste daly lidskost?
@Netopýr1 píše:
Já nevím, proč na ní vůbec reagujete. Stejně tady chce všechny akorát nas.at. Když nechci děti, beru antikoncepci a nemusím to řešit. Mám dvě děti, další nechci, tak se chráním. Kdyby se to přece jen stalo, na potrat bych nešla, pokud by mi nebylo 40+. Ona sama se musí vyrovnat s tím, že se zbavila dítěte. Bude s tím žít celý život, ne my.
mám dojem že zakladatelka ochranu měla..aspon to tady někdo psal - kdo četl tu její diskuzi..
za druhé to co píšeš je pěkně pokrytecké..mám ochranu, chráním se, dítě nechci ale kdyby se stalo tak si ho nechám, ale jakmile mi bude 41 tak šup pod kudlu..( vidíš to, pro tebe by byl překážkou věk, pro jiné je překážkou něco jiného, ale za to si zaslouží odsoudit že…)
@cernobila Já ale nevím, proč se s tím obracíš na mě? Já jsem se k zakladatelce a její situaci vůbec nevyjadřovala. Já tady celou dobu diskutuji o tom, že pro mě má nenarozené dítě větší hodnotu než tisíc koček ![]()
@Janina B1 píše:
Ahoj, nedávno jsem zde psala ohledně potratu a mé situace. Jsem hodně zklamaná názory velké většiny z vás. Bohužel. Já jsem byla pro potrat rozhodnuta a vaše kázání nic nezměnila. Člověk v téhle situaci potřebuje spíše podpořit, psychicky podržet, ne ze sebe nechat udělat vraha, bezcitnou mrchu apod. Žádná z vás jste mou cestou nešly, nejdete a ani nepůjdete. Nevíte s čím jsem se potýkala, potýkám. Jediné co na tohle téma umíte je spustit jako kolovrátek a ženě, která se takto rozhodla vyvolat ještě větší psychickou újmu! Je mi líto Vašeho pohledu na věc, přirovnatelnému koni v cirkusu, který má klapky u očí a vidí jen jeden směr. A holky, ženy, které musíte UPT podstoupit - je to vaše věc, vaše tělo, váš život. Nikdo jiný ho za vás žít nebude, tudíž nemá právo vás navádět k něčemu, co nechcete.
Děkuji za přečtení.
tvé rozhodnutí, z tvého pohledu správné
Měla jsi hned jasno, ok…Proč jsi tedy tenkrát zakládala diskusi a proč ted zakládáš novou
?
@bigl Druhý odstavec není jen na tebe, je na všechny co jste ji tady za to bezcitně sjely - proto taky píšu „odpůrkyně“ - množné číslo.
@smurfka to není pokrytecké, já hodně silně pochybuju, že tu všem selže antikoncepce, když ji berou správně. I když netvrdím, že se nestane. (ovšem je zajímavý, že ze spousty známých se to nikomu nestalo, pokud nemluvím o Daně před dvaceti lety) samozřejmě bych si to musela promyslet i v tomto věku, ale sorry, tam už jsou pro mě i dítě o dost větší zdravotní rizika, že bych si to musela hodně rozmyslet. Já zakladatelku nesoudím, říkám jen, že a tím bude žít ona, jako bych s tím musela žít já, kdybych se k tomu někdy, třeba kvůli tomu věku, odhodlala.
Proboha, jak si může někdo myslet, že když založí diskuzi o tom, že chce jit na potrat, tak že se dočká podpory.Na emiminu!!!
@bigl píše:
Tak to teda opravdu nesouhlasím, přirovnávat kočku k dítěti. I když mám kočky ráda. To radši umlátím tisíc koček, než abych podpořila někoho v rozhodnutí jít na potrat.
a nebo tak…