Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smurfka píše:škoda. v tomhle tématu já žádný názor nezastávám, jen kladu další a další otázky. je to filosofie bez praktických dopadů, což, jak se ukázalo, spousta lidí nejenže nechzápe, ale z jnějakého důvodu jim děsně vadí, když se tomu věnují jiní.
@Pudloslava na nějaké psychologické a filosofické debaty nemám náladu..ty uznáváš něco jiného než já a v tom se nikdy neshodneme, takže debata asi zbytečná.
@pe-terka píše:
to pro mě taky, ale proto přece nebudu kočku mlátit!
Je to živý tvor, který mi nic neudělal. Navíc zvířata mají ušlechtilé vlastnosti, které už řada lidí postrádá.
no nahodou to srovnani nekulha tam uplne, on potrat v prvnim trimestru znamena podtlakovou pumpou roztrhat telicko na cucky. Osobne bych si vybrala radeji umlatit lopatou, kdyby slo o me.
@hanka.br. píše:
Tak to já se k ní naprosto v pohodě přihlásím. Protože člověk, který dokáže napsat to, co ty, si ani jinou, než primitivní reakci nezaslouží. On by jiné asi sotva porozuměl.
Když se člověk neovládne a sklouzne k urážkám nebo neuctivému způsobum komunikace, je to selhání a neměl by na to alespoň být hrdý.
Mě se to také stává, ale pak se stydím v koutečku.
Je to vlastně v tom ohledu srovnatelná situace se selháním zakladatelky, jen jde samozřejmě o méně závažnou věc.
@Pudloslava píše:
Když se člověk neovládne a sklouzne k urážkám nebo neuctivému způsobum komunikace, je to selhání a neměl by na to alespoň být hrdý.
Mě se to také stává, ale pak se stydím v koutečku.
Je to vlastně v tom ohledu srovnatelná situace se selháním zakladatelky, jen jde samozřejmě o méně závažnou věc.
Nemám se za co stydět. Reakce je přímo úměrná akci. Pokud mi žena napíše, že mám vyměnit své dítě za kočku, když mě udiví, že někdo by raději umlátil tisíc koček, než by někoho podporoval v plánování UPT, nic jiného si nezaslouží. Nevidím jediný rozumný a nezákeřný důvod, proč do této debaty vtáhnout moje dítě a tvářit se, že to snad bylo na místě. Jistě, k urážce jsem se snížila já a měla bych se v koutě stydět, ale ne, nebudu. Lidi se vzájemně dokážou k sobě chovat hnusně bez jediného neslušného slova a pak se ještě tvářit ublíženě případně se naparovat jako vítězi, když sklidí, co zasejou. A pokrytci je v tom ještě podpoří.
@Pudloslava píše: škoda. v tomhle tématu já žádný názor nezastávám, jen kladu další a další otázky. je to filosofie bez praktických dopadů, což, jak se ukázalo, spousta lidí nejenže nechzápe, ale z jnějakého důvodu jim děsně vadí, když se tomu věnují jiní.
mě nevadí když se tomu věnují jiní, ať si debatuje každý o čem chce..jen jaksi nemám čím přispět, když prostě nepovažuji embryo za člověka s právy.. ![]()
@hanka.br. píše:
Nemám se za co stydět. Reakce je přímo úměrná akci. Pokud mi žena napíše, že mám vyměnit své dítě za kočku, když mě udiví, že někdo by raději umlátil tisíc koček, než by někoho podporoval v plánování UPT, nic jiného si nezaslouží. Nevidím jediný rozumný a nezákeřný důvod, proč do této debaty vtáhnout moje dítě a tvářit se, že to snad bylo na místě. Jistě, k urážce jsem se snížila já a měla bych se v koutě stydět, ale ne, nebudu. Lidi se vzájemně dokážou k sobě chovat hnusně bez jediného neslušného slova a pak se ještě tvářit ublíženě případně se naparovat jako vítězi, když sklidí, co zasejou. A pokrytci je v tom ještě podpoří.
nalepkujes sama sebe
a take tim rikas, jak maji s tebou lidi jednat (alem to by ti asi ve skutecnosti vadilo)