Kauza tetanus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
9.12.20 13:47

Je mi líto holčičky, to je celé.
Přesně tihle lidé pak dělají špatné jméno „alternativním“ rodičům, podle nich vznikají všechny ty hanlivé výrazy jako lesana, ekomatka, biomatka apod. Doufám, že rodiče zaplatí tučnou pokutu, pokud vím, za neočkování dítěte je to až 10tis. Absence pediatra je úplně mimo mé chápání 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
9.12.20 13:48

@Slečna Ferka Taky si na ni často vzpomenu u takových případů, že jsou děti, co dobrovolně žijou v dětským domově než u rodičů :roll:
 https://www.denik.cz/…0191229.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.12.20 13:59

Paní je idiotská antivaxerka, která hypoteticky ohrožuje svoje děti. Ale reakce úřadů je obludná a vlastně to vypadá jako opakování Půlnoční Bouře. (to že ta pak dobrovolně odešla od rodiny, protože má odlišné priority je věc jiná, a nesouvisí s pochybením reakce úřadů a soudů.)

Blbé je, že ji zastupuje Zuzana Candigliota, kdyby měla jako advokáta kohokoliv kdo není zlá, psychopatická osoba, tak bych na obhájce a dotažení případu k US přispěla.

Takhle jsem chycená v nepěkných dilematech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.12.20 14:07
@Anonymní píše:
https://www.novinky.cz/…ani-40344597Sledujete to? Já ano, asi hlavně i proto, že jsem s dotyčnou paní měla několikrát tu čest. Chápu, že je potřeba nějak zasáhnout, protože nenaočkovaný tetanus u koní je prostě průse. r a je jen otázka času, kdy k něčemu dojde. Ale vůči té holčičce mi přijde celý ten postup a hon strašně necitlivý. Ta malá je vyděšená, když to řeknu hnusně, tak ne úplně dobře socializovaná polodivoška, a je mi smutno z toho, že je v celé věci až tou poslední osobou, o kterou jde.

jen jeden dotaz: maminka je proti očkování asi celkově, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.12.20 14:19
@meduzka23 píše:
Někteří rodiče to s tou alternativou přehání. Nemám nic proti alternativnímu léčení, sama jsem někdy takový typ léčby zkoušela a kolikrát i pomohla ale bránit se očkování proti tetanu? Nedej bože kdyby ta holčina ten tetanus opravdu chytla, jak by jí ta matka léčila? To je na hlavu.

Stačí malé škrábnutí o kterém nemusí holčička vědět a může to mít vážné následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.12.20 14:23
@unuděná píše:
Je mi líto holčičky, to je celé.
Přesně tihle lidé pak dělají špatné jméno „alternativním“ rodičům, podle nich vznikají všechny ty hanlivé výrazy jako lesana, ekomatka, biomatka apod. Doufám, že rodiče zaplatí tučnou pokutu, pokud vím, za neočkování dítěte je to až 10tis. Absence pediatra je úplně mimo mé chápání 8o

Nebo dostanou nadávku eko/ezo/bio pí^ča. Omlouvám se za výraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
9.12.20 14:25

Opravdu není v péči pediatra?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.20 14:25
@bublinek píše:
jen jeden dotaz: maminka je proti očkování asi celkově, že?

Myslím, že je zbytečné se ptát. :-D Je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.20 14:35
@Petula306 píše:
V tom rozsudku bylo psáno, že není v péči pediatra. Když někdo odmítá očkování, ještě jsem ochotná to přejít bez komentáře a i já některé vakcíny považuju za zbytečné a myslím, že je pár nemocí, které je lepší dostat a vytvořit si protilátky, ale..tohle je úplně jiný problém. Ta matka to má blbě nastavené v hlavě. Dítě nemá pediatra, není očkované, schovává ho, aby se vyhla tetanovce, o otci ani zmínka. Tam je špatně víc věcí. Pravda je, že dítě po úraze dostalo ATB a bylo na reverz propuštěné s poznámkou „mimo ohrožení“ - a po tomto se někdo rozmyslí a rozjede tuto mašinérii? Navíc už je to nějaká doba a kdyby tetanus měla, příznaky už by se nejspíš objevili. Takže teď by je měli nechat bejt a dát jim svobodnou volbu žít ty svoje alternativní životy.

Přesně, ta mašinérie je šílená. A už jde jen o ego matky verzus ego úředníků. Plus teda ještě ego Candiglioty… K tomu nechat je žít svým životem, je do budoucna pro ty děti velké zdravotní riziko. Teď tetanus nedostala, ale za měsíc klidně může. Nechtěla bych být v kůži soudců, neexistuje pořádné řešení, které těm dětem neublíží.

• Citovat
  • Upravit
4928
9.12.20 14:48

Takže matka se vyhýbá lékařské péči pro dceru, a když se ji tam odhodlá vzít na ošetření - včetně podání antibiotik a pasivní imunizace tetanickým imunoglobinem a informování lékaře, že dcera není očkovaná (v té předchozí kauze s tetanem bylo matce vyčítáno, že to neudělala) - výsledkem téhle jedné návštěvy je nařízené odebrání dítěte?

Super, nepochybně ponaučení pro všechny radikální antivaxxers pro příště - kopnutí koněm léčit Bachovými esencemi. Takhle se buduje důvěra. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
9.12.20 17:59
@Anonymní píše:
No, jakože se divím, že v hledáčku sociálky už nějakou tu dobu nejsou. A to ne kvůli očkování. Aneb není alternativní rodina jako alternativní rodina. Víc asi psát nechci.

Dotyčná paní provozuje ve Velešíně Sado-maso „salón“. Ty děti by měly být očkovaány i proti žloutence.

• Citovat
  • Upravit
56505
9.12.20 18:20
@Alriga píše:
Dotyčná paní provozuje ve Velešíně Sado-maso „salón“. Ty děti by měly být očkovaány i proti žloutence.
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.12.20 18:25
@Ou píše:

Blbé je, že ji zastupuje Zuzana Candigliota, kdyby měla jako advokáta kohokoliv kdo není zlá, psychopatická osoba, tak bych na obhájce a dotažení případu k US přispěla.

Takhle jsem chycená v nepěkných dilematech.

na tu sfini Candigliotu, která neváhala nebožáka doktora Z. uštvat k smrti se fakt jako dělá nějaká sbírka??

no ty kráááá– so

na druhé straně, na její osobnostní profil to zcela pasuje…tfuj
 hnus

:poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.12.20 18:26
@Alriga píše:

ty děti / dítě, jsou naprostí chudáci

více k tomu asi nejde, stejně od takové "matky " zdrhnou, až jednou budou moct…

ono se to nakonec stejně pozná po ovoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.12.20 18:35
@osvc píše:
@Slečna Ferka Taky si na ni často vzpomenu u takových případů, že jsou děti, co dobrovolně žijou v dětským domově než u rodičů :roll:
https://www.denik.cz/…0191229.html

jjj, tahle raději odešla, jakmile seznala že má rodiče magory a chce bejt raději v kolektivu dětí a s dětma, než u cáklých rodičů / matky /

ono to takhle obvykle končívá, když jsou děti malé a bezbranné, nic nemohou dělat

a pak až mohou, tak odejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová