Kaz u 3leté

2429
18.2.16 21:54

Kaz u 3leté

Má někdo zkušenost s kazem u 3letého dítěte? jak se to řeší? dceři jsem objevila kaz na stoličce a jsem z toho špatná. Jak jí donutím neukousnout zubařce vrtačku?? vždyť z toho bude mít chuděra hrozné trauma :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
18.2.16 21:57

@syselinka to ti asi spis poradi zubar ne? Nekteri detem zub vrtat nechteji. Ale pokud si s ni chodila pravidelne k zubari tak proc by mela trauma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
18.2.16 22:00

@syselinka Jo jo, naše 2,5 letá má vrtané 2 zuby. Ale ona je tvrďačka a u vrtání se div nesmála - ona to teda ta doktorka i umí. Ale ona se třeba teď vztekala, že chce taky píchanec, jako sestra (brali ji crp z prstu) :roll: :mrgreen:
Ptala jsem se zubařky, jak to, že jim čistím zuby stejně a ona že se dědí tvar zubu a ti, co mají hlubší rýhy, mají samozřejmě těžší čištění a větší náchylnost na kazy. A je pravda, že starší má skoro rovné zuby po tátovi a mladší úplný Himaláe (po mě :zed: ).
Přeji, ať to zvládnete. Kdyby měli vrtat naší starší, tak já snad musí uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
18.2.16 22:02

Chodíme každý půl rok, zatím se nebála, bo jí zubajda vždycky prohlídne, pochválí a dá jí prstýnek tak se tam malá těší, ale bojím se, že jestli jí bude vrtat tak jí asi ani příslib prstýnku neuklidní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
18.2.16 22:04

@Aries6 no obávám se že u nás to tak hladce neproběhne, ale třeba překvapí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
18.2.16 22:07

Pokud to zubarka neukeca, hledej moznost osetreni v analgosedaci. Urcite to nenech byt, at se pak zub nemusi trhat. Stolicky se meni az kolem 11. roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
18.2.16 22:18

A urcite vis ze je to kaz? Muze to byt jen pigmentace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
18.2.16 22:31

@Alyss1 kez by to kaz nebyl ale prijde mi to tak :( co to je analgosedace? Obavam se ze nase vesnicka zubarka todle nevede :( chtela bych ji najit lepsi zubarku ale nikde neberou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.2.16 23:57
@syselinka píše:
Má někdo zkušenost s kazem u 3letého dítěte? jak se to řeší? dceři jsem objevila kaz na stoličce a jsem z toho špatná. Jak jí donutím neukousnout zubařce vrtačku?? vždyť z toho bude mít chuděra hrozné trauma :,(

Moje dcera má dva roky a dnes jsme byly poprvé vrtat kaz. Zvládla to na jedničku, říkala že to nebolelo, a slzy byly ze strachu z neznámého.

Měly jsme úúúúžasnou paní zubařku, která měla v ordinaci televizi s pohádkama hned naproti křeslu, super ochota, bylo na ní vidět, že má děti ráda :srdce:

V pondělí jdeme zase, dnes jsme spravili jeden kaz a v pondělí spravíme i ten druhý a bude hotovo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.2.16 23:59
@syselinka píše:
Chodíme každý půl rok, zatím se nebála, bo jí zubajda vždycky prohlídne, pochválí a dá jí prstýnek tak se tam malá těší, ale bojím se, že jestli jí bude vrtat tak jí asi ani příslib prstýnku neuklidní :?

Ono to vrtání opravdu nebolí, dokud ten kaz není hluboký tak to fakt nebolí.
:hug:

My objevily dva kazy před měsícem. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
19.2.16 01:35

@syselinka hele, at mala nic nevyciti z tebe. Treba opravdu prekvapi. Vysvetli ji, co se bude dit. Treba ji zubarka to da nejdriv na ruku a ona uciti jen lechtani.
Nicmene nas mlady v necelych 4 letech prekvapil: sli jsme na preventivku, pani zubarka objevila hned 2 kazy. On po demonstraci vrtacky ochotne otevrel pusu (na kline u tatinka) a krasne drzel. Ten druhy zub asi i trochu zabolel, ale dal to statecne. Ted po pul roce mu spravovala dalsi a on zas ochtone podrzel (tfuj-tfuj, klepy-klep a nevim co jeste). Takze trauma mu nezustalo.
To ja bez injekce ani „pusu neotevru“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
19.2.16 06:03

U nás by to byl horor. Malý si do pusy nenechá sáhnout. Jsou mu dva roky, preventivně jsme byli už dvakrát. Možná to cítí že mě, já mám fólií že zubaře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
19.2.16 06:14

@syselinka pri analgosedaci dite vypije lek, kdyz zabere, tak je vlacne, necha se osetrit a po odezneni si nic nepamatuje. Mam maleho divocha a museli jsme menit lekare za kliniku, kde toto delaji. Ted v peti si uz necha udelat mensi zakroky bez sedace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.16 09:04
@syselinka píše:
Má někdo zkušenost s kazem u 3letého dítěte? jak se to řeší? dceři jsem objevila kaz na stoličce a jsem z toho špatná. Jak jí donutím neukousnout zubařce vrtačku?? vždyť z toho bude mít chuděra hrozné trauma :,(

proč hned trauma? vrtají mnohem menším dětem a trauma nemají. Pokud chodí k zubařce pravidelně, tak ví, co se tam děje a zubajda jí to vysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
22.2.16 19:14

@syselinka Jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie