Aft na dásni pod zubem?

296
16.2.16 19:31

Aft na dásni pod zubem?

Zase ty zoubky… Jen by mě zajímal názor ostatních.. Dva dny mě bolela jakoby dáseň pod spodními předními zuby, teď se mi pod jedním zubem na dásni udělala malá bílá tečka (cca v místech kde by možná teoreticky mohl končit kořen?), okolo té tečky je to zarudlé.. Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo zkušenost, zdá se jedná o problém zubu, nebo je to jen obyčejný aft? Žádný zub mě nebolí, ani na skus, v klidu ta dáseň taky nebolí, pouze při dotyku, nebo když mluvím nebo jím, tak to bolí, jak se o to otírá spodní ret. Tak zvažuju co s tím, jestli naklusat k doktorce, nebo počkat, co to udělá, protože o nic nejde, když zuby nebolí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21598
16.2.16 19:33

Spíš bych to tipovala na váček - zánět. šla bych k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
16.2.16 19:34

Táák to jsem úplně přesně slyšet nechtěla :mrgreen: ale jo, díky :) Já právě vůbec nevím, která z těch dvou možností to je… Hodilo by se mi tam případně zajít až ve čtvrtek kvůli práci, ale když by to fakt mohlo být od zubu, asi bych tam musela naklusat už zítra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.2.16 20:29

Nebolí tě to, protože je zub nejspíš už mrtvý. Nebolel tě předtím?
Vypadá to opravdu na zánět. Je nejlepší co nejdříve zajít k dr a zub ošetřit. Může se stát, že by ti otekla tvář, pokud by se to odkládalo.

Pokud zub nikdy předtím nebolel, nemáš kaz nebo starou výplň, tak je i možné, že to jen aft nebo jiné podráždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
16.2.16 20:37

@Jane.Jay když mají děti aft, jak je obvykle bílý :think: Ale zase na afty nejsem takový odborník. Prý je také dost bolí. Dávám jim na to mundisal gel - pak je to O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
16.2.16 21:24

@S.maya - Ten zub nikdy nebyl spravovaný ani nikdy nebolel.. proto mě to mate, protože zub by měl být v pořádku.. Zatím se to ani nezvětšuje. Původně jsem myslela, že je to od zubu, pak mě napadlo, zda by to nemohl být jen aft. Proto se ptám tady, zda někdo nemá zkušenost a neví, abych byla moudřejší :)

@Eveelin - Jj, je to bílé a zarudlé okolo té tečky.. Afty občas mívám, ale vždycky na jazyku, nikdy ne takhle „blbě“.. Mundisal nemám - můžu zítra koupit a zkusit, zatím dávám Florsalmin :)

Díky holky za názory, nakonec asi přečkám zítřek v práci a kdyby se to nelepšilo, skočím ve čtvrtek k Dr. Přeci jen, ona mi to asi potvrdí nejlíp, o co se jedná :) Třeba budu mít kliku a do té doby to zmizí :) Spíš jsem nevěděla, jestli to honem řešit, protože mě nenapadlo, že by se aft mohl objevit a takovém místě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
16.2.16 22:09

@Jane.Jay dcera měla aft na takovém místě… Je pravda, že kolem bílého fleku to bylo také zarudlé… Ten mundisal tu máme z dob miminkovských - použivá se na dásně, při růstu zubů. Na afty zabral na několik hodin. Přestaly úplně bolet.

Ať to dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.2.16 07:41
@Jane.Jay píše:
@S.maya - Ten zub nikdy nebyl spravovaný ani nikdy nebolel.. proto mě to mate, protože zub by měl být v pořádku.. Zatím se to ani nezvětšuje. Původně jsem myslela, že je to od zubu, pak mě napadlo, zda by to nemohl být jen aft. Proto se ptám tady, zda někdo nemá zkušenost a neví, abych byla moudřejší :)

@Eveelin - Jj, je to bílé a zarudlé okolo té tečky.. Afty občas mívám, ale vždycky na jazyku, nikdy ne takhle „blbě“.. Mundisal nemám - můžu zítra koupit a zkusit, zatím dávám Florsalmin :)

Díky holky za názory, nakonec asi přečkám zítřek v práci a kdyby se to nelepšilo, skočím ve čtvrtek k Dr. Přeci jen, ona mi to asi potvrdí nejlíp, o co se jedná :) Třeba budu mít kliku a do té doby to zmizí :) Spíš jsem nevěděla, jestli to honem řešit, protože mě nenapadlo, že by se aft mohl objevit a takovém místě :nevim:

Možná to opravdu bude aft :) kdyz je tam bila tecka… nebo jine podrazdeni…treba od kůrky chleba..nebo se to muže stat pri čištění zubů.
Ja mam ted trosku nateklou dasen u jednicky zezadu…asi mi štětiny zajely pod daseň a ono se to takhle podrazdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
17.2.16 20:22

@Eveelin - dnes jsem ho koupila, a už dvakrát nanesla, tak uvidíme :) Zase mi přijde, že se to zvětšilo, ale bolí to asi o trošku míň, tak jsem z toho fakt zmatena :D

@S.maya - Joo, možné to je.. že je to jen něčím podrážděné.. ale bolí to slušně (na podráždění).. tak uvidíme co to udělá..každopádně děkuju za názory, jste zlaté :) holt čekat, čekat..maximálně dojdu k dr. a budu za blbce že tam jdu s takou prkotinou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.