Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, se synem chodíme pravidelně k zubaři. Tentokrát mu dr. objevila 2 kazy. Zajímalo by mě, jak se tak malým dětem spravují zoubky? Mléčné zuby nebolí, když se vrtají? Nebo se dá injekce ??? Pořád nad tím přemýšlím a mám strach !!!! Byla jsem z těch kazů tak v šoku, že jsem se na toto dr.zapoměla zeptat
Takže budu moc ráda za vaše příspěvky, děkuji !!!!!
Ahojky,
synovi našli 2 kazy taky ve třech letech. Podotýkám, že na prevenci jsme chodili pravidelně a poslední byla cca 3 týdny před návštěvou pohotovosti ![]()
Matymu zoubky vrtali bez injekce a řval jako tur. Těžko říct, jestli to tak bolí (i když předpokládám, že mléčné zuby jsou bolestivé), nebo se mu zákrok prostě jen nelíbil.
Dodatek - zoubky jsme čistili pravidelně, bohužel jsem měla málo důkladnou techniku
. Tu mi upravila až nová zubařka. Taky nám doporučila pravidelně používat Elmex gel (už si nepamatuju, jak často - teď už používáme jen preventivně 1× za 14dní). Od té doby ani jeden kaz - ťuk ťuk.
Držím palce, ať to malý - v rámci možností - v poho zvládne ![]()
Byla jsem se synem před 4. narozeninami a taky mu našli kaz… Normálně mu to vyvrtali a dali plombu, říkala mi zubařka, že mléčné zuby tolik nebolí
Je fakt, že syn byl strašně statečný a ani necekl
Teda do té doby než se mu udělal váček a museli mu jeden vytrhnout, teď máme u zubařky trošku problém, ale když mu slíbí, že bude jen vrtat a ne trhat, tak je to pohoda ![]()
Našemu malýmu vrtali tuhle,řval jak tur a pak z něj vypadlo,že to nebolelo,že se bál zvuku vrtačky
![]()
momi33 píše:
Elmex gel je jako zubní pasta?
Ne, je to Elmex gel, prodává se v lékárnách. Je to tuším fluoridový přípravek, dává se 1× týdně.
no tak to teda koukam, aby melo trilete dite kaz ,jako blazen
mam dve velke holky,jedna mela jeden kaz v 14 letech a druhe je 13 a nemela jeste zadny,zuby si tak do peti let necistili nikdy ,ono to zas tak dobre pro zuby neni
misto toho vzdy pred spanim dostali kosticku tvrdeho syra,kvuli neutralizaci
je pravda, ze se sladkostma jsme nikdy neprehaneli a hlavne nepili dzusy
malyho je mi lito,asi bych to radsi nechala vytrhnout nez vrtat
momi33 píše:
Elmex gel je jako zubní pasta?
Ne-ne, to není klasická zubní pasta…Pro upřesnění koukni třeba sem
verenika píše:momi33 píše:Ahoj,jsem ráda,že tě vidím
OT: veru ahoj![]()
já taky
![]()
sem se nedávno koukala,kdy jsi tu byla naposled.
momi33 píše:verenika píše:já takymomi33 píše:Ahoj,jsem ráda,že tě vidím
OT: veru ahoj![]()
![]()
sem se nedávno koukala,kdy jsi tu byla naposled.
Nemám skoro vůbec čas sem chodit…Pozdravuj Šáju ![]()
Omlouvám se za OT.
verenika píše:
U toho elmex gelu píší až od 6let
Nám ho zubařka dala od 3…a co jsem tak různě slyšela, tak nejsme jediní (od různých zubařů)
![]()
No a jak to děláte s takovým malým dítětem?? Nám je sice 2,5 ale stejně by mi malý asi tu pusinu neotevřel tak, že by tam něco dělala- dlouhodobě… Otevřel by, možná si tam nechal rýpat, ale vrtat asi těžko ![]()