Poprvé u zubaře...

128
8.8.11 16:35

Poprvé u zubaře....

Zdravím vás,maminy :-)
Ráda bych věděla,jak probíhá první návštěva zubaře s mimčem?? Nějak si to totiž nedokážu představit :think:
Zanedlouho nás to čeká,tak ať vím,na co se mám(e) připravit!
Díky za odpovědi,Lucka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
8.8.11 16:37

Ahoj, Honzík první návštěvu taky přežil, neboj :mrgreen: . Prostě začal brečet a tím pádem ukázal všechny zuby a doktorka mu pusinku prohlídla. Během 5 minut jme šli pryč a ještě dostal hračku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.8.11 16:38

U nás zubařka zkusila jen jestli otevře malá pusinu když nic tak nic ptala se kolik má zoubků atd.Nic násilného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.8.11 16:47

Já Majdu učila, jak dělá tygr (Uáááááá), no, udělala tak jako ua, tak to moc nepomohlo=) Dr. ale viděl všechny spodní zoubky, vrchní jsem mu řekla, které ještě chybí a šli jsme… Další návštěvu už profík se nechala prohlídnout v pohodě.
(ale poprvé jsme byli v šestnácti měsících…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.8.11 16:56

Jooo tak tygra děláme taky,vidíš,můžu to zkusit i u doktorky :lol:
No já se docela zhrozila,jelikož jsem náhodou koukla do zubního průkazu a tam první návštěva ve 12.měsících 8-o
Tu jsme propásli…a půjdeme teda až v 17 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
8.8.11 16:59

No u nás to taky nebylo nijak násilné. Prcek jen co vidí doktrora tak prostě začne brečet :mrgreen:. proto to bylo tak jednoduchý se mu podívat do pusinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
8.8.11 17:06

Zubařka zkusila jestli mimčo otevře pusu, jinak se jenom ptala. Nejstarší byla poprvé v 15 měsících. Nejmladší půjde na podzim v 18 měsících už po 3. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
8.8.11 17:08

byli jsme až ve 2letech :oops: ,ptala jsem se zubařky v půl roce a řikala že to stačí,povozila jí na křesle,pak ukázala zrcátko trošku jí pomohla a pusu otevřela..trochu křiku bylo ale za chvilinku bylo po ..myslela sem že to bude horší má hroznej strach z doktorů,ale připravovala sem jí na to a bylo to fajn :palec: ani jsem tak hladkej průběh nečekala…v roce si to neumim představit ted už jí to šlo aspon malinko vysvětlit..tak hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.8.11 17:47

Poprvé jsme byli v roce a Ondra pusu neotevřel. Důležitý je přístup doktorky, aby dítě nenásilnila, a když nechce, tak ho nechat být. Podruhé v roce a půl též neotevřel, ale už se nechal svést na křesle, prohlídl si nástroje a vyraboval skříňky :lol: . Mudra byla zase trpělivá, vykládala mu a třeba ve dvou letech už otevře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
8.8.11 18:21

My jsme byli poprvé ve 2 letech.Vzala si rukavice prohrábla mu pusu kolik tam má zubů a šli jsme.Malej samozřejmě brečel,ale on brečí u každého doktora :nevim: Byli jsme už i po druhé a prohlídla jenom zrcátkem.
Ještě se ptala poprvé jestli měl někdo v rodině rovnátka,jaký byl porod,jestli pije v noci mlíko nebo čaj,jestli má dudlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.3.19 08:38

Ceka me s detmi poprve zubar, mozna pozde, ale prece. Vetsimu je 6, mensimu 2,5, nikdy sebemensi.problem se zuby, krasne bile perlicky, ale tomu starsimu uz roste hodne druhych a tak nejak se tam snazi naskladat a rada bych to mela pod kontrolou, zaregistrovala jsem je a ceka nas vstupka. Mladsimu jeste nejsou ani tri roky, zuby ma krasne, ale taky nesnasi cizi lidi a ani po dobrem ani po zlem nespolupracuje, na zadne basnicky a bachorky neni zvedavy, vysvetlovani a ukazovani nezabira, proste ma nejakou ataku strachu u lekaru a nedivim se mu, k lekari clovek nechodi pokecat o zivote, kdyz je mu dobre. Rve jak lev, bojuje a place. Premyslim, ze bych zubare u toho.mensiho treba o rok.odlozila a jen ho tam brala na podivanou se starsim brachou, ne ho ted silou drzela ve 3 lidech v kresle a zpusobila mu tim trauma… zkusenosti? Jeste dodam, ze si neni moc z ceho vybirat, takzr lekar je asi schopny, ale take trochu stary brucoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.3.19 08:44
@Lotrinka píše:
Ceka me s detmi poprve zubar, mozna pozde, ale prece. Vetsimu je 6, mensimu 2,5, nikdy sebemensi.problem se zuby, krasne bile perlicky, ale tomu starsimu uz roste hodne druhych a tak nejak se tam snazi naskladat a rada bych to mela pod kontrolou, zaregistrovala jsem je a ceka nas vstupka. Mladsimu jeste nejsou ani tri roky, zuby ma krasne, ale taky nesnasi cizi lidi a ani po dobrem ani po zlem nespolupracuje, na zadne basnicky a bachorky neni zvedavy, vysvetlovani a ukazovani nezabira, proste ma nejakou ataku strachu u lekaru a nedivim se mu, k lekari clovek nechodi pokecat o zivote, kdyz je mu dobre. Rve jak lev, bojuje a place. Premyslim, ze bych zubare u toho.mensiho treba o rok.odlozila a jen ho tam brala na podivanou se starsim brachou, ne ho ted silou drzela ve 3 lidech v kresle a zpusobila mu tim trauma… zkusenosti? Jeste dodam, ze si neni moc z ceho vybirat, takzr lekar je asi schopny, ale take trochu stary brucoun.

Nejdřív na křeslo vyšli staršího. Když nebude zlobit on, mladší má aspoň vzor. Mladšího vem na klín. Doktor by ho neměl přes nechuť nutit otevřít pusu. Naše zubařka je moc milá a trpělivá. Syn (4) tam chodí co půl roku a bojí se pořád. Slíbím nějakou odměnu nebo zážitek, když vše proběhne tak, jak má. Každá další návštěva je lepší a spolupracuje. Ne jen u zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.3.19 08:56

@Lotrinka chyba byla, že jste nezvykali od malička, k zubaři se má chodit od roka už v těch 2 a půl je dlouho natož v 6. Ono by se třeba tolik nebáli, kdyby věděli že se tam nic neděje, kdyby byli od malička zvyklí přijít, otevrit pusu, dr by kouknul, dostali by odměnu a šli. Když v nich pěstuješ ten dojem že se k dr chodí jenom když je zle, tak se nedivím že se teď boji a nespolupracujou. Prevence je přece úplně běžná a bezbolestná věc, tam si právě jdeš „pokecat“ s dr i když ti nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.3.19 09:14

Ja byla se synem ve 3 letech, doporucili nam koukat na Peppa Pig pred navstevou, je tam epizoda, jak jdou k zubari :mrgreen: Nicmene napoprve ani neotevrel pusu :mrgreen: Tak jsme si popovidali, ja si sedla do kresla, doktor me povozil, sli jsme domu. Zkusili jsme za par mesicu znova a po chvili premlouvani nakonec otevrel, sedela jsem na kresle s nim. Rozhodne bych ho tam nedrzela nasilim, to akorat bude jeste horsi. Posad toho starsiho jako prvniho a uvidis. Jinak si muzete doma hrat, my pravidelne „kontrolovali“ zuby vsem plysakum a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
28.3.19 09:38

Udelej jak myslis, ze je to nejvhodnejsi. Ale jit k zubari az s kazem, tak to ma na poradne trauma zadelano 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.