Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Chtěla bych se zeptat vzhledem ke své fobii z bolesti u zubaře, měla bych jít na odstranění zubního kamene ultrazvukem k dentální hygienistce, a dotaz zní - jak moc je to bolestivé?
Předem díky za odpovědi a a za pochopení ![]()
Tak ja nevim jak ostatni, ale me to boli vic jak cely vrtani a trhani zubu. Poprve to odstranovala skoro hodinu a to byl teda masakr. A to fobii ze zubare nemam.
No, bolestivé přímo bych neřekla, ale já nesnáším ten hnusnej zvuk, takže fakt trpím, dostala jsem doporučení přinést si napříště MP3 a něco si pouštět do uší ![]()
Jak je to s bolesti nevim, mne ale zubarka odrazovala, ze tam vznikaji mikroprasklinky a pak se ten kamen usazuje jeste vic ![]()
Mně to teda vůbec nebolelo a za chvíli to měla dentální hygienistka pryč (a že jsem ten kámen měla opravdu všude). Od té doby se mi sice vytvořil znovu (pouze na předních dolních zubech), ale už né v takovém rozsahu, takže to vždy odstraní zubařka.
Odstranění zubního kamene patří dle mé zubařky k prevenci. Dělá to při každé kontrole, tedy 1× za půl roku. Nejhorší to bylo, když jsem k ní šla poprvé. To trvalo dlouho. Teď je to raz dva. O bolesti bych nemluvila, spíš je to nepříjemné. Hodně záleží na tom,jak citlivé máš zuby. Mně je to nepříjemné na spodních jedničkách a dvojkách. Jinak v pohodě. Lepší chvilku trpět a pak mít krásný úsměv. ![]()
inap píše:
Tak ja nevim jak ostatni, ale me to boli vic jak cely vrtani a trhani zubu. Poprve to odstranovala skoro hodinu a to byl teda masakr. A to fobii ze zubare nemam.
Mám to stejně. U zubaře mne nikdy nic nebolelo…ale zubní kámen u hygienistky teda jauvaj jauvaj..... ![]()
Me to nejspis bolelo proto, ze mam citlivejsi dasne a trpim na zanety, krvacelo to az beda a fakt jsem myslela, ze utecu. Ale zuby jsem pak mela jako novy ![]()
Tak to jste mě vůbec nepotěšily
Nevím proč jsem si pod slovem ultrazvuk představovala něco naprosto bezbolestného.. A nejde to nějak umrtvit, nevíte? ![]()
marmelada78 píše:
Tak to jste mě vůbec nepotěšilyNevím proč jsem si pod slovem ultrazvuk představovala něco naprosto bezbolestného.. A nejde to nějak umrtvit, nevíte?
Já měla umrtveno a stejně to teda bolelo no…a to jsem tam toho moc neměla, na to, že jsem byla poprvé. Dost mi krvácely u toho dásně, ale není se taky čemu divit, když se to má vyčistit pořádně i pod dásní u zubu kvůli paradentóze. ale ten pocit čistých a hladkých byl příjemný......
Bojím se chodit k zubaři:(a mam jid odstranit zubní kamen..:(..mega foobie..:(bude to bolet?a muže mi to umrtvit?dekuju:( ![]()
Dááánuš píše:
Bojím se chodit k zubaři:(a mam jid odstranit zubní kamen..:(..mega foobie..:(bude to bolet?a muže mi to umrtvit?dekuju:(