Trhání stoliček z pod dásní

1
17.7.11 18:50

trhání stoliček z pod dásní

Četla jsem spoustu odpovědí na otázku, zda bolí trhání osmiček. Nebolí. Mě budou trhat osmičky v říjnu, jenže já je nemám vyrostlé. Musí mi je vyndat, protože jinak by mi to úplně zničilo ostatní zuby, do pusy se mi nevejdou. Budou mi je muset nejspíš vyřezávat z pod dásní. Máte s tím někdo, prosím, zkušenost? Mám z toho hrozný strach… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
17.7.11 18:56

Bratr je měl pod dásní,občas měly snahu vylézt a dáseň bolela.Zubař navrhnul vyndání-jelikož se bál toho,že nejsou venku,tak chtěl pod narkozu. :-D Zubař se smál a říkal,že je chlap a že to přeci vydrží-vydržel a byl překvapen,že to nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.7.11 18:57

Ahoj, mě trhali všechny osmičky někdy na gymplu, rostly mi přímo do vedlejších zubů, tzn. ani jedna nevyčuhovala. Ten první den byl nepříjemný, ale myslím, že není dramatický rozdíl mezi vylezlou a nevylezlou osmičkou. Nebolelo to, jen to bylo nepříjemný, samozřejmě. Hned po zákroku jsem v pohodě pěšky došla domů a den cucala jogurty a ledový džusíky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
17.7.11 19:09

já zkušenost nemám, ale bráchovi trhali i řezali (a to řezání bylo hodně komplikované, zub byl vodorovně, ne kolmo) a říkal, že trhání bylo horší. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
23847
17.7.11 19:14

Mně rostla osmička vodorovně, zubařka mě rovnou poslala na chirurgii. Bolí akorát píchnutí umrtvovačky a to jen trošku. Ona dáseň taky musela rozříznout, aby se dostala ke kořenu a byla jsem radši, páč když se to pokoušela vytrhnout, myslela jsem, že mi urve hlavu. Pak to bolelo asi jen 5 dnů, měla jsem neschopenku, ale nijak závratně, spravilo to pár brufíků a ledování.
Tak se neboj, ona ta bolest nebude tak strašná jako ten strach, co máš teď, já se předtím taky bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
17.7.11 19:14

Ahoj, měla jsem totéž, osmičky mi nelezly a ležely, takže by ani nevylezly a tlačily mi do zdravých zubů, takže mi je museli ,,vysekat". Bylo to celkem v pohodě, jen ta nateklá huba pak :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
17.7.11 19:22

Strach nemějte. Zákrok je s narkozou. A pak budete asi tak týden ca nanukách a ledovat. U mě to mělo i pozitivní dopad na váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
17.7.11 19:41

Ahoj, už jsem jeden tenhle zákrok absolvovala, jeden mě ještě taky čeká :-(
Samotný zákrok jsem vůbec necítila, injekce na umrtvení zaúčinkovaly dobře. Jen při tom páčení zubu jsem chvíli myslela, že mi asi praskne lebka.
Nepříjemný je pak otok, asi je dobře vzít si s sebou k doktorovi pytlík s mraženou zeleninou a začít chladit ihned. Bolesti se ale dobře daly tlumit analgetiky. Pár dnů bys pak neměla kousat. Byla jsem ale ráda, že mi doktor rovnou předepsal i antibiotika, hodně jsem se bála třeba nějakého zánětu. Takhle to ale proběhlo úplně bez komplikací :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
17.7.11 19:45

ahoj
tak mě to dělali taky, nevyrostlé osmičky, bylo to na stomatochirurgii, dostala sjem znecitlivujici injekci, mudr roztrhl dasen a rozlamal zuba a pak to po kouskach vyndaval ven, mela jsem antb, a první 4 dny jsem nevidela na oci, jak to bylo opuchle, jist jsem nemohla a piti brckem bolelo… no delali to po jendom, jelikoz bych asi nemohla ani pit kdyby toho bylo vic a zdechla bych bolesti , vydrzela jsem dve, treti me teprve ceka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
17.7.11 20:09

Ahoj, mně je vyřezával zubař před 3lety ambulantně v ordinaci. Vzal obě dvě najednou (spodní osmičky) a měla jsem to úplně v pohodě, nic mě nebolelo, jen bylo nepříjemné to vytahovaní. STehy mi dal nějaké vstřebávácí. neměla jsem žádné komplikace, jen jsme prostě nekolik dní jedla kašovitou stravu, aby se mi díry nezanesly :wink:
držím moc palečky na bezproblemové vyndání :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
17.7.11 20:23

Ahoj,

taky mám malou hubu a dolní osmičky se mi do pusy nevlezly :zed: Dá se to, jsou horší věci na světě :wink:
MUDr. mi rozřízl dáseň, zuby odsekal, to byl jen hodně blbý pocit, ale nebolelo to vůbec + šití a pak jsem si prevetivně vzala něco od bolesti, aby se to nerozjelo a normálka jsem fungovala 8-)

Neboj, to zvládneš :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
17.7.11 21:05

Mě „trhali“ osmičku šikmo rostlou celou v dásni - opíchali to, nařízli dáseň, rozpůlili zub a po částech ho „Trhali“ nebo vysekávali či jak to nazvat.
Mě to bolelo docela hodně po odeznění umrtvení. A pak při výměně drénu - zanítilo s emi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.7.11 00:19

Ahoj, záleží ke komu půjdeš. První dr, řezník :cert: , mi ho vysekával věčnost, pak se mu zub rozdrolil, po injekci na mě šly mdloby a když nakonec skončil, pustil mě do čekárny s hubou od krve. Načež se rozplakal chlapeček, co měl jít na nějaký zákrok po mně. Další dva mi vyřezával jiný dr a jako nebe a dudy, jiný přístup, jiné vybavení, zkrátka všechno. Poslední osmu jsem si zatím nechala, stihla mezitím vyrůst a roste sice nakonec rovně, ale je tam kaz, tak si jí nechám někdy po porodu vyrvat. Takže přeju šťastnou volbu doktora, pak to jde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.2.18 20:08

8čky

Ahojte, poradí mi někdo?…
Včera mě napuchlo pravé spodní dásně vzadu za 8čkou. Nemám ji vyrostlou. Ale je vidět možná 2mm bílá tečka. Později mě napuchla uzlina a bolest v krku. Nejím, nemůžu otevřít pusu.
Namazala jsem gelem Mundisal a je to mnohem lepší. Aji jsem se najedla.
Hrozně, ale fakt šíleně se bojím zubařů. A vůbec si nedovedu představit, že by mě to měli řezat. Bojím se bolesti. Hrozně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
18.2.18 20:48

Ja byla na spodnich osmickach zaroven. Take jsem je nemela vylezle (podle rentgenu lezely). Zakrok nebolel-vse bylo umrtveno (zubar je vyslovene vysekaval). Spis je to dalsi 3dny narocne, nemuzes nic moc jist, otevrit pusu. Ale davala jsem si leky na bolest, takze OK. Radim zajit k zubari, ten zhodnoti, zda je to nutne. Hlavne se neboj, horsi by bylo, kdybys dostala napr. zanet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.