Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
synovi rostou první stoličky. Už pár týdnů má dásně dost nateklé, když mu tam sáhnu, tak cítím i malilinkatý kousek venku. Spíš takový ostřejší hrbolek nebo jak to nazvat.
Doteď si při růstu zubů nechal čisti zoubky celkem v pohodě, stačilo ho trošku zabavit a šlo to.
Ale teď už si týden nenechá sáhnout kartáčkem do pusy.
Čistili byste násilím?
Všude čtu, že se to nemá
Já to tak teď dělám, ale docela mám obavu, abych mu nevypěstovala odpor k čištění zubů ![]()
Ale zas se bojím mu nečistit zuby vůbec. Co když ty stoličky porostou dlouho a on pusu dobrovolně neotevře třeba měsíc ![]()
Já jsem zvolila kompromis - nechám ho, ať si to pižlá sám a jednou za pár dnů - týden ho „znásilním“ a vyčistím místa, která si podle mě nečistí vůbec. Taky ho nechci lámat furt…
Jsem teda zvědavá, co nám řekne příští týden na to zubařka
![]()
Holky u nás funguje to, že kluci dostanou do ruky můj kartáček a čistí zuby mě a já přitom jim dokonale vypígluju ty jejich zuby, oni se totiž soustředí na moje a nevnímají, že jim čistím zuby já ![]()
Nasilim bych je necistila. Nejspis to ma ted v pusine citlive, jak se derou ven ty stolicky. Mohlo by zabrat to co pise Jizvikova, proste vymyslet nejakou hru. U nas treba jede masinka do depa a parkuje.
Taky ale bylo obdobi, kdy si maly nenechal do pusy sahnout, nechala jsem to a casem se to srovnalo. Ono bych ho musela stejne zakleknout, pacit mu pusu, a to by bylo myslim vice skody, nez nekolik dni necistene zuby.
jizvíková píše:
Holky u nás funguje to, že kluci dostanou do ruky můj kartáček a čistí zuby mě a já přitom jim dokonale vypígluju ty jejich zuby, oni se totiž soustředí na moje a nevnímají, že jim čistím zuby já
Takhle jsem to právě dělala do teď. Nebo občas čistil zoubky méďovi a já jemu
Ale teď na něj prostě nezabírá nic. Ani tatínek ![]()
Taky si je „čistil“ sám, ale teď jen vystrčí špičku jazyka, slízne ten milimetr pasty a zas neproniknutelně zavře a sevře
A pak otevře jen když ho zalehnu a řve. To je pak pusa dokořán, ale říkám si za jakou cenu a jestli to nezanechá následky ![]()
Ahoj, moje holky si taky nenechají strčit kartáček do pusy. Dneska jsem s nima byla u zubařky a ta mi doporučila počkat až usnou a čistit jim zoubky ve spánku. Jsem zvědavá, jaký to bude mít úspěch.
U nas je to tak, ze kdyz jsem malemu zacala cistit zoubky tak se nebranil, i mu asi chutnala zubni pasta atd, ale ted uz se brani, ale rozhodne to nelamu silou, myslim, ze by to napachalo vic skody nez uzitku, proste kazdy vecer to zkousim a co dovoli, to dovoli
Strace kdyz mu rostou zoubky a ma bolave dasne tak bych to nehrotila a nechala bych tomu cas, uvidis, ze si pak necha rict
Jizvikova to je dobry napad
, vyzkousim to
Čistím zuby násilím,jinak bych mu je nevyčistila
A že se mu zkazí,když je čistit nebudu nechci riskovat.
jizvíková píše:
Holky u nás funguje to, že kluci dostanou do ruky můj kartáček a čistí zuby mě a já přitom jim dokonale vypígluju ty jejich zuby, oni se totiž soustředí na moje a nevnímají, že jim čistím zuby já
Mě vždycky fascinovaly tyhle děti, co se nechají opít rohlíkem. To u naší netýkavky nehrozí
![]()
Ale teda spíš ukecávám, než zaklekávám (i když jednou rukou mu teda držím hlavu
- mám ho na klíně). Ve spánku jsem to ještě nezkoušela, stříhání nehtů jde, tak třeba by to prošlo…
janinka81 píše:
Ahoj, moje holky si taky nenechají strčit kartáček do pusy. Dneska jsem s nima byla u zubařky a ta mi doporučila počkat až usnou a čistit jim zoubky ve spánku. Jsem zvědavá, jaký to bude mít úspěch.
ve spaní tak to si nedovedu představit
U dcery problém s čištěním nemám už ani nepolyká pastu. Když začala dcera kolem 2 let protestovat kolem čištění tak jsem jí říkala.
Vyčistíme každá zub máma tomu říká chrup,aby ten chrup mohl chroupat musím si ho denně koupat ![]()
Chce,abych jí říkala VONĚNKO když si nechtěla čistit zuby tak smrděnka taky zabírala
Angua píše:jizvíková píše:
Holky u nás funguje to, že kluci dostanou do ruky můj kartáček a čistí zuby mě a já přitom jim dokonale vypígluju ty jejich zuby, oni se totiž soustředí na moje a nevnímají, že jim čistím zuby jáMě vždycky fascinovaly tyhle děti, co se nechají opít rohlíkem. To u naší netýkavky nehrozí
Ale teda spíš ukecávám, než zaklekávám (i když jednou rukou mu teda držím hlavu![]()
![]()
- mám ho na klíně). Ve spánku jsem to ještě nezkoušela, stříhání nehtů jde, tak třeba by to prošlo…
ukecávání?
to u nás nehrozí.A ve spánku určitě ne,donedávna jsem při odpoledním spánku taky stříhala nehty,ale budil se,tak to dělám zas během dne.
Malej je neskutečná netýkavka,když muchci zkusit novou čepici,helmičku,šátek,musím počkat,až se půjde ven a dát mu to,protože odchod ven má spojený s pokrývkou hlavy.
Jinak jen tak doma mu to nasadit rozhodně nehrozí.Taky bych chtěla dítě,co se nechá opít rohlíkem ![]()
momi33 píše:Angua píše:ukecávání?jizvíková píše:
Holky u nás funguje to, že kluci dostanou do ruky můj kartáček a čistí zuby mě a já přitom jim dokonale vypígluju ty jejich zuby, oni se totiž soustředí na moje a nevnímají, že jim čistím zuby jáMě vždycky fascinovaly tyhle děti, co se nechají opít rohlíkem. To u naší netýkavky nehrozí
Ale teda spíš ukecávám, než zaklekávám (i když jednou rukou mu teda držím hlavu![]()
![]()
to u nás nehrozí.A ve spánku určitě ne,donedávna jsem při odpoledním spánku taky stříhala nehty,ale budil se,tak to dělám zas během dne.
Malej je neskutečná netýkavka,když muchci zkusit novou čepici,helmičku,šátek,musím počkat,až se půjde ven a dát mu to,protože odchod ven má spojený s pokrývkou hlavy.
Jinak jen tak doma mu to nasadit rozhodně nehrozí.Taky bych chtěla dítě,co se nechá opít rohlíkem
No já jako mluvím, abych z toho měla lepší pocit, že ví, kdy bude konec a on na oplátku o vteřinu dýl drží v klidu
![]()
Blanka S píše:Vyčistíme každá zub máma tomu říká chrup,aby ten chrup mohl chroupat musím si ho denně koupat
To je hezkýýý
To určitě jednou použiju, ale teď na něj ještě básničky a říkanky moc nezabírají ![]()
momi33 píše: Čistím zuby násilím,jinak bych mu je nevyčistilaA že se mu zkazí,když je čistit nebudu nechci riskovat.
Právě to si říkám taky a na přebalováku zalehnu, začne řvát, těch 7 zubů vyčistím během chvilky a mám dobrý pocit, že má čisté zuby. A v zápětí nastoupí špatný pocit z toho, že mu je čistím násilím ![]()
Asi mi už z toho hrabe ![]()
strace píše:momi33 píše: Čistím zuby násilím,jinak bych mu je nevyčistilaPrávě to si říkám taky a na přebalováku zalehnu, začne řvát, těch 7 zubů vyčistím během chvilky a mám dobrý pocit, že má čisté zuby. A v zápětí nastoupí špatný pocit z toho, že mu je čistím násilímA že se mu zkazí,když je čistit nebudu nechci riskovat.
Asi mi už z toho hrabe
víš co,pořád lepší,než aby mu je někdy ve 3 letech vrtali,protože má kaz.Toto si vůbec nedovedu představit.
Kamarádka učitelka z MŠ mi říkala,co malých dětí má kazy,že je to hrozný.