Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
No, že nebolí teď neznamená, že nebude bolet za měsíc…
Spíš bych se pořádně vyptala na to „uspání“, jaká to je látka, tady na diskusích mamky psaly i jen o nějakém oblbováku pro děti, že nejsou uspané úplně, jen takové povolnější pak…
Ale nevím, jak tam u vás, no.
Malé jsou tři myslím? Tak silně pochybuju, že do nějakých sedmi nebo kolika, než by ten zuby vypadnul, s ním nebudou žádné problémy, takže tomu ošetření se nevyhnete ![]()
Asi bych jen tak malou uspat nenechala… sedni si s ni, vse ji vysvetli, domluv vysetreni, poradne ji na nej priprav, jdi s ni, drz ji za ruku, porad vykladej co doktor dela a tak… k takovemu vysetreni bych pristoupila az v krajnim pripade… ![]()
udelaly sme to us kdys jsme tam vcera sly
ona ma hrozny strach a v tu chvily proste zacne plakat a plakat a nezastavi se dokut nejdeme pric..
PIPET ja vim ze asi problemi stim nake budou kdys to lekar neosetri ale bojim se ze se ji neco stane dr mi rekl ze je to nebezpecny a skoro kazdy mi to rika tak nevim mam tet v hlave zmatek co dal
![]()
U nás by vysvětlení ani naslibování kde čeho nepomohlo
Takže já bych se vyptala na ten „oblbovák“ a prozkoumala net. V žádném případě bych zub nenechala být.
Zuzu,ale to ti reknou vsude,ze neni narkoza dobra,i v Cesku.Ja podepisovala u holek papir,ze jsem obeznamena s rizikem narkozy.
Ja bych teda malou uspat nechala,oni ji uz rovnou zuby v narkoze opravi,nebo s tim asi neco udelaji,o nicem nevi a je to urcite lepsi,nez kdyby zuby shnily a pak by mohla mit bolesti,zanet a to se pak musi resit hned a kdyz se mala boji,pochybuji,ze by to bylo prijemne pro ni.
Když jsem jako malá měla zánět středního ucha, tak moc jsem se na židli kroutila, že dr viděl kulový. Měli jsme přijít druhý den, že buď už prostě budu v klidu nebo že si mě tam budou muset nechat. Tak mi to tehdy aspoň naši prezentovali. Já nevím, co vše 3leté dítě chápe, ale třeba by malá pochopila, že je lepší chvilku vydržet, než tam být pak sama bez mamky. Na mě to teda tehdy platilo úžasně.
S cca tříletým dítětem bych vůbec nediskutovala o tom co chce a co ne. Ty jsi máma,takže snad je ti jasný,že je lepší nechat jí na 20 min přispat,kdy jí zuby dají dohromady a bude na čas vše ok. Bude na to mít zubař klid,než aby měl na křesle vřeštící dítě,kterýmu se ani do tý pusy nebude moct pořádně podívat,natož v puse něco dělat.Si vyber jestli podstoupíte riziko půlhodinkového přispání ( dnes jsou narkózy bezpečné,papír se podepisuje jen pro sychr aby byl krytý Dr.) a nebo jí nech zuby shnít,pak jí z toho nech vyklubat zánět dásní,okostice atd atd. Jak chceš,vyber si co je menší zlo.
v ŽÁDNÉM případě bych dítě nenechala uspat, pokud to není nutný (operace apod)…prostě ji musíte domluvit a nějak ji zlomit, ale anestezie může být hodně nebezpečná.
ach jo tak ja nevim nevim pulka mi pise ze ne druha pulka ano
bara si domluvit nenecha! na ni nebude platit nic us sem to delala nes jsme tam sly
urcite nechci ji nechat ty zuby shnit ! ale opravdu se o ni bojim kdys mi vetsina lidi rika at to nedelam nevim co by mne tet uklidnilo
opravdu sem z toho us na prasky ![]()
Nemáš proč se o ní bát,dnes nežijeme v devatenáctém století,kdy bys ten důvod mít mohla,dneska jsou narkotizační směsi tak bezpečné,že absolutně není důvod a jak říkám,papír se podepisuje opravdu jen pro sychr a kvůli lék.legislativě. Za cca půl hoďky bude mít spravéné zuby a zkontrolovanou celou pusu při té příležitosti,než jí půl dne nechat řvát na křesle,kdy na sebe nenechá šáhnout. Držím palce a o tom jestli nechat přispat nebo ne bych vůbec nepřemýšlela a šla do toho.
Mám dítě, který by si nic vysvětlit nenechalo, takže i když nevím nic o narkóze, v podstatě souhlasím s Baslerindou. Mě by nic jinýho než narkóza nezbylo
Víc bych se bála případného „odumírání“ zubu.
SandraM píše: …prostě ji musíte domluvit a nějak ji zlomit, …
Poraď jak??? Fakt by mě to zajímalo. U nás se obyčejná návštěva zubaře bež řevu a bojů neobejde. A to na něj zubařka mile mluví a ani nesáhne
Vždcyky dostane hračku i obrázek.
Mimochodem Maty jakýkoliv léky nebere, a pokud je do něj lstí dostanu, prostě je vyzvrací ![]()
Jako vysvětlit si vše nechá, ale při „akci“ hrdina není ani omylem ![]()
ahoj, a chcou to išetření dělat v anestezii nebo v analgosedaci? Já bych asi do anestezie nešla když je to jen kvuli zoubkum ale ta analgosedace mi připadá celkem bezpečná, zkus se na to ještě jednou zeptat, tady si můžeš přečíst co to je
Když si představím, že by se to stalo mému synovi (bude mu 5), tak už teď vím, že bez uspání by to u nás nešlo… Byl strašně statečný, ale od té doby, co mu museli jeden zoubek vytrhnout kvůli váčku je řev už v čekárně. Sliby ani domluvy nepomáhají - taky bych měla strach - úplně těchápu. Hodně bych se vyptala, popř. i jiných dr (třeba zavolat na nějakou kliniku do Prahy, co by doporučovali za látku nebo tak). Ale u nás by to bez uspání nešlo. Jak už jsem ti psala - tak jsem si to zažila v 10 a byl to děs!
ahoj zase od vas potrebuji pomoct vcera sme byli u DR ze zlamanym zubem barca tam dostala histericky zachvat brek a nechtela mu ukazat zoubek tak DR rekl ze jestly stim souhlasime ze nas objedna pristi tyden a ze barcu uspi aby se mohly kouknout nase prvni otazka byla jestly je to nebezpecny a doktor zakroutil hlavou ze docela ano ale ze ji daji jen trosku atd.. takze my tet z pritelem se hrozne bojime a premyslime ze se na to vykasleme protoze cekat jestly se ji neco nestane to by byla ma smrt hrozne se bojim barcu ten zub nijak neboly ale nesmi na nej papat takze papa na strane ja opravdu nevim co byste delaly vy? budu rada za kazdou reakci