Bezzubé první narozeniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
697
28.6.11 08:17

Bezzubé první narozeniny

Zdravím případné souputníky, jestli se někdo najde…Můj mladší syn zítra oslaví první narozeniny a nemá ještě ani jeden zub! Má někdo podobný „problém“..? Co se s tím „dělá“..? nějaká prevence u zubaře, aby odhalil, kde zoubky stojí nebo prostě čekat a čekat…?(první syn měl zoubky normálně v sedmém měsíci první a do prvních narozek snad 6 nebo i víc..)
Něco jsem pohledala v příručkách a na netu, jako problém se to nejeví, pokud není např.hematom - fialový flek na místě, kde se zub prořezává…a ten v pusince nevidím. Na dolní zoubky má už dáseň vzedmutou, ale tak nějak pořád stejně už několik měsíců, nepřijde mi, že by měly vykouknout každou chvíli…nedělám si z toho extra hlavu, spíš by mě zajímalo, jestli a jak už to tady někdo řešil, event. kdy se nakonec zuby objevily (samy, po nějakém zásahu..?). Nepochybuji, že NĚKDY mu vyrostou… :lol: DÍKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
28.6.11 08:25

Včera jsme byli u zubaře. Na naši 11měsíční cácorku jsem se ptala, že má jen dva zuby, že bych chtěla, aby se na ňu zubařka taky koukla, ale ta mrkla na spící dítě a naznala, že to nemá cenu, a že se máme stavit za půl roku. Nic neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
28.6.11 08:36

ahojky, já mám kamarádku a té vyrašil první zoubek v roce a půl :-) tak bych nezoufala :-) aspoň ji dýl vydrží :palec: a bezzubá určitě nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
28.6.11 08:54

Můj manžel měl první zuby v 15 měsících. Můj brácha dokonce v 18 měsících. Oba již dospělí a zubatí. Moje 9m nemá taky ani jeden a nejspíš bude ještě pár měsíců bezzubá. :-) Však oni mu narostou. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
28.6.11 08:57

díky, tak bezva, když není problém ani v roce a půl… :mrgreen:
to jsem chtěla slyšet, že všechno je možné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.6.11 10:26

ja mela prvni zub ve 13 mesicich, taky mam bezzube fotky s prvnim dortem…zadny stres :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.11 10:31

Dcerka měla první ve 13 měsících, pak vylezly všechny naráz a naprosto bez problémů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
28.6.11 12:19

Starší dcera taky neměla v roce ani jeden zub, ve 14měsících už se ji klubaly dvojky nahoře, pak teprve jedničky dole, no a pak šlo všechno najednou. Všechno bez teplot, bolesti a problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.6.11 13:19

My jsme taky meli bezzube prvni narozky (teda u prvniho, druhej si nadelil temer 4 zuby :lol: )

bylo to super, nikdy nas v noci netrapily zoubky, kdyz mu vyrostl prvni (presne na den ve 14. mesicich, tak jsme to ani nevedeli :wink: ).

Zubarka mu na prohlidce napsala „standardni vyvoj chrupu“ a pak se na nej teprve mrkla, takze to preskrtla, napsala „nestandardni“ :mrgreen: a rekla mi, ze to nevadi, zuby tam jsou a proste jednou vyrostou, neresila to..

Byli jsme tam, protoze jsem sla ja a chodim s detma kazdy pulrok k zubarce pravidelne, ne proto, ze bych se bala, ze nebude mit zuby, tak neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
28.6.11 13:54

nás ale je :mrgreen: díky za všechny příspěvky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mw-one
10.9.11 19:35

Zdravím, jen se chci podělit zkušenost s našim Kubikem, první zub mu vyrostl v necelých 16 měsíci :-) a to jednička nahoře. Uz jsem taky byla nervózní, ale MUDr. Mě uklidnovala, že se je to vporadku. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
mrkvicpic
27.9.11 14:02

Chtěla jsem jen přidat do diskuze,dcerka má teď 1.října 2011 19.měsíců a včera se jí prořezal první zoubek.Já byla už smířená s tím že budem bez zoubků(že je nemá založené)ale vylezl alespoň jeden,zatím.Moje nejstarší dcera měla první zub v 8.měsících,druhá dcera ve 14.měsících,já prý měla ve 13.měsících a teď naše nejmladší až skoro v 19.měsících.Moje zubařka mě dokonce řekla že do 2.roků by ju na žádný rtg neposílala že je to zbytečné.A měla pravdu… :lol:

• Citovat
  • Upravit
560
16.10.11 21:52

Jéé, tak to jsem ráda, že nás je tolik. Mému synovi je 9,5 měsíce a zatím ani náznak jediného zoubku. Všechny podobně staré děti v našem okolí už mají zoubků několik, tak jsem z toho začínala být taky nervózní. Ale pokud máme do dvou let čas, tak je to v pořádku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
17.10.11 19:03

Tak můžu po delší době napsat, jak se vyvíjí náš bezzubák /zakladatelka/…první zub ve 14.měsících…během měsíce, resp. do 15. měsíců věřte nebo ne - má 10 zubů. Růst byl PEKLO:-DDD, totální peklo:-) noci, průjem, protiva…no co budu vyprávět. teď je zase klid…tak už to snad bude postupovat standardně.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrkvicpic
17.10.11 21:15

Tak nám během tří týdnů vyrostly čtyři zuby,pátý se klube.Za dva dny po prvním zoubku jsme našli druhý (byly to jedničky dole) no a třetí den ráno když malá zývla jsem uviděla velkou stoličku v levo dole.Takže zřejmě úplně první zoubek který nám vyrostl byla pětka dole.Teď už máme i pětku v levo nahoře a klube se pětka v pravo dole.Asi bude mít nejdřív stoličky a potom ten zbytek.Proběhly čtyřicítky horečky,probdělé noci a rozžmoulané prstíky od neustálého cucání. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.