Uražený zub

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
zuzukaa
26.6.11 01:29

urazeny zub

ahoj prosim o radu dcera skoro 4roky si urazila zub skoro cely ani za nic se ji nemuzu do te pusy podivat breci … je to jednicka co mam tet delat? stalo se to vcera vecer po te normalne usnula zub ji zustal v dasni asi 1mm velky vypada to ze ji to neboly ale breci chudinka asi nezvyk bez zubu :cry: k dr ji nedostanu ma panicky strach :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
26.6.11 07:22

V pátek se stalo to samé mému vnukovi.Byl odeslán do Motola,kde mu pod narkozou byl zbytek zubu odstraněn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
26.6.11 07:31
mamina44 píše:
V pátek se stalo to samé mému vnukovi.Byl odeslán do Motola,kde mu pod narkozou byl zbytek zubu odstraněn.
:think: aha a muzu se zeptat po te narkoze ho to bolelo? mnel stim nake komplikace?
  • Citovat
  • Upravit
578
26.6.11 07:51

komplikace neměl a zda ho to bolelo nevím,je mu teprve 14 měsíců a mluvit moc neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
26.6.11 08:05

Ahoj,moje holky byly na operaci zubu v narkoze,dr. jim trhala mnohem vic zubu,nez jeden,obe mely stehy.
Nic je po probuzeni nebolelo :wink: .
Tady ale asi zalezi na dr.,protoze znam deti,ktere urazeny zub meli do doby,nez vyrostl druhy a tim padem ten prvni urazeny vytlacil.
Take ale vim,ze dr. to hned vytrhnul.

• Citovat
  • Upravit
zuzukaa
26.6.11 08:15
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,moje holky byly na operaci zubu v narkoze,dr. jim trhala mnohem vic zubu,nez jeden,obe mely stehy.
Tady ale asi zalezi na dr.,protoze znam deti,ktere urazeny zub meli do doby,nez vyrostl druhy a tim padem ten prvni urazeny vytlacil.

a myslis ze bych teda udajne mohla to tak nechat kdybi ji to nebolelo?

• Citovat
  • Upravit
3112
26.6.11 08:23

Ahoj,ten uražený zub jí asi nebolí,teda jestli je to mlíčňák.
Ale k dr bych s ní rozhodně šla,protože tím nnárazem seš jí mohlo poškodit lůžko,kde by měl vyrůst trvalý zub :think:
Záleží teda jak spadla,jestli to byl náraz ze předu a zub jen ulít,nemusel by to být problém,ale jestli to byl náraz jako ze spodu zubu,mohla si poranit lůžko v dásni.

Dr udělá rentgen a podle toho potom zub trhá nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
26.6.11 08:30
zuzukaa píše:
a myslis ze bych teda udajne mohla to tak nechat kdybi ji to nebolelo?

Zuzu,to ja prave nevim,jak pise PATE81,mel by to videt dr.
Hele,ja ted byla s holkou u zubare,mela malinkaty kaz,nevrtal ji ho,jen ho pokryl nejakou vyzivou (mast),ktera by mela zub posilit a mam s holkou prijit za pul roku,pak se uvidi.Vim,ze i tady delaji zakroky v narkoze,pokud je dite neosetritelne.
Mala se tak hodne boji,ze neotevre ani pusu?To by stacilo,aby to dr jen videl.

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
26.6.11 08:37

Kluk nema na jednickach nahore sklovinu a dr. mu to tak nechal,jen kdyby ho to bolelo,nebo se zub zkazil,tak mu to vytrhne.Jde o to,ze kdyby se male zub zkazil,tak pak shnije a neni pevny,nemel by ho dr. za co chytit,drolil by se a bylo by to trhani horsi asi :think: .
To si myslim ja,ale nejsem zubar :-D .

• Citovat
  • Upravit
3337
26.6.11 09:59

Nevím, jak u tahhle malého dítěte, ale já jsem si urazila obě jedničky nahoře v 11 letech na kole a do dneška mám nástavbu. U vás to tak nebude - předpokládám, že má ještě mléčné, ale píšu to tpoto, že mamina se mnou nešla hned a já dostala dost ošklivej zánět, kterej se dlouho léčil ATB. Podle mně - určitě co nejdřív k dr! Mně se to stalo v pátek a šli jsme sž v pondělí a horečkama už jsem nemohla ani chodit. Byl to zánět jako prase - vytrhali mi kořeny, protože zub odumřel a dali nástavbu. Určitě to není až taková tragedie, ale k dr bych rozhodně šla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
26.6.11 10:59

neda se svitit, s timhle hold k dr. musis :-( je to mlicnak, tak to neni zadna tragedie, ale asi nebude mit rada zubare :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
26.6.11 14:33

no tak sme objednany as ve stredu na zub si moc nestezuje ale koukla sem se poradne a ma i druhy praskli a mezy tou prasklinou ma vlas toho chlapecka co se bouchla o jeho hlavu a ten vlas si nechce dat sundat .. :-( je primo vte praskline tak se bojim i kdybi nechala ze se ji to odlomi ach jo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
26.6.11 14:51

Zuzu,jezkovi voci,chudak mala.Urcite s ni k dr. bez,alespon,at se na to koukne,delas dobre :wink: .
Prosim te,mala musela tema zubama tomu klukovi tu hlavou prinejmensim rozseknout,kdyz si sama zub urazila o jeho hlavu.

• Citovat
  • Upravit
19494
26.6.11 15:49
Zuzu,jezkovi voci,chudak mala.Urcite s ni k dr. bez,alespon,at se na to koukne,delas dobre :wink: .
Prosim te,mala musela tema zubama tomu klukovi tu hlavou prinejmensim rozseknout,kdyz si sama zub urazila o jeho hlavu.

mne se to stalo, ale s druhym a ten kluk necitil nic, byli jsme v bazene a stal predemnou, potopil se a jak se vynoril tak hodil vlasama dozadu (mel dlouhy), tak jsem stala ja a dostala primo do zubu. zarazil mi ho dovnitr, nastesti nepraskl, ale je sedivej proti ostatnim a on o tom skoro nevedel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
26.6.11 18:33
Prosim te,mala musela tema zubama tomu klukovi tu hlavou prinejmensim rozseknout,kdyz si sama zub urazila o jeho hlavu.
no prave ze jemu nic neni :nevim: :nevim: volali jsme tam a rekly nam ze narkozu ji nedaji ze je to nebezpecne a ze se tady dava jen v uplne nouzy kdys us se neda nic delat tak to asi psychicky nepreziju tam bejt sni :cert: :think: :cry: :cry:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.