Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky potrebuji poradit nejaky trik jak se vratit k pohode a nebojovat se zubnim kartackem. Kubik si asi dva dny odmita cistit zoubky a kdyz mu je cistim ja tak rve jak kdyz ho na noze berou, stejne to je s cistenim nosanku…
Taky jsme si zazily…
Maleho jsem vzala do obchodu a nechala ho vybrat kartace a pastu dle vlastni vule a nechut k cisteni zoubku ho hned presla…nevim jak se mu to povedlo ale vybral si u obou nejdrazsi ale pomohlo to a to bylo to hlavni ![]()
Nepovolit… on to brzo pochopí, že nevyhraje a je lepší neřvat a mít to rychle za sebou=)
Nevím teda, kolik je malému, Majdě jsem u čištění zubů říkala básničku, kterou znala, takže přibližně tušila, kdy to skončí /zároveň s básničkou/.
Teď už dlouho v pohodě.
U nás zabral elektrický kartáček v Tescu mají ty dětské- z každodeního trápení je to najednou hrozná sranda, a čistil by si zuby pořád.
Když si Robíno nechce vyčistit zuby, volám myšku s kleštěma (myška trhala zkažené zuby krtečkovi), zabírá to.
Pipet a co říkáš za básničku? Taky bych nějakou potřebovala…
U nás hodně zabralo dát jim na kartáček ždibíček perličky… ta jim totiž chutná ![]()
Taky jsem nechala kluka,aby si vybral sám v krámě.Vždycky si to žmoulal sám a já mu to pak dočistila.A fungovalo to ![]()
http://www.nasedetatko.com/index.php?…
Básnička, jsem to musela najít, už si to nepamatuju ![]()
janik73 píše:
holky dat mu pastu to uz taky nezabira, je mu 20mesicu
Měli jsme období někdy kolem 14ti měsíců, kdy jsem asi týden čistila tak, že jsem ho zaklekla a čistilo se „násilím“. Zkoušel to opět nedávno, tak jsem se ho ptala, jestli vyčistíme po dobrém, nebo po zlém. 2× jsem musela opět přikleknout, po třetí už byl zase v poho. Myslím, že důležité je neustoupit. Pokud zabere vybrání kartáčku a pasty, tak tím líp. U nás si vybral, ale čistit stejně nechtěl ![]()
také si malá nerada čistí zoubky,ted 14 dní se to zdá lepší,koupili jsme kartáček který má na sobě obrázek míši a dáme jí foťák do ruky,sama si umí pouštět obrázky,včera jsem skoro zapomněla,ale hned mi to připoměla,vlekla si foťák a křičela mamííí zuby,ráno si je šmrdlá sama,večer důkladně já
Pomohla past. Pak měkký kartáček Curaprox. A jinak vydržet řev a nepolevit. Pochopí, že není úniku. ![]()
Alpaka píše:
Pomohla past. Pak měkký kartáček Curaprox. A jinak vydržet řev a nepolevit. Pochopí, že není úniku.
tak to vyzkousim uvidime…
Ahoj, mám dotaz: od kdy si děti začaly čistit zuby samy? Samo s dočišťováním od vás. A od kdy jste dávaly pastu?
Jinak souhlas s Alpakou, taky používáme Curaprox, dospělácké i ten dětský CuraKid.