Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Prosím o radu. Můj sedmiměsíční syn v pusince jakoby stočí jazyk na levou stranu a často ho taky tlačí jakoby na horní patro. Dělá to zatím jen asi 3 dny. Může to být i tím, že se nám tlačí zoubky? Dělá to přes den dost často, ale zase nee pořád. Máte někdo podobnou zkušenost? A pokud ano, za jak dlouho to asi přešlo? Mám se znepokojovat? K dr. jdeme až začátkem srpna. ![]()
Jde to vidět, když třeba na mě kouká a má pootevřenou pusinku.
trace píše:
Jde to vidět, když třeba na mě kouká a má pootevřenou pusinku.
aha, tak to u nás jsem tohle nezaregistrovala, ale je možné, že ho tlačí zoubky
tak držím palečky, aby se to vyřešilo
Nase to dela taky! Prakticky vzdy, kdyz otevre pusinku, tak je videt, ze jazyk je jakoby podelne zatocen nahoru. Ona tedy mala ma zkracenou uzdicku, tak jsem si rikala, jestli to neni tim. Ale tady v UK se uzdicka neresi, uvidime, jestli ji nechame strihnout v CR.
Jinak jsem zvedava na ostatni prizpevky ![]()
Řekla bych, že tou zkrácenou uzdičkou to asi nebude, mě spíš přijde, že mu tam něco vadí, tak tím jazykem tam pořád tlačí nebo uhýbá. Nebo zase přišel na něco novýho… asi tak jako v pěti měsících dělal že kašle… to jsem zjistila po prohlídce u dr.
Náš to dělá taky, cca měsíc a půl, nějak to neřešim, můj praděda to dělával celý život ![]()
Ja si myslim, ze proste zkousi, co vsechno se s tou „veci“ da delat, neznepokojovala bych se ![]()
Můj syn taky kroutí jazyk, přetočí ho tak, že ho má v pusince vertikálně
Podle mně tím zkoumá svůj právě vyrůstající zub.
On ale dělá různý blbiny, třeba shválně kašle taky. Někdy mám pocit, jestli ho něco nedráždí v krku, ale pak zas několik dní nekašle. A někdy kašle zcela evidentně schválně. Takže to neřeším ![]()
Neznepokojuj se. Zkoumá.
Ony ty děti furt něco vymýšlej a my pak šílíme. Smraďoušci malí, maj štěstí, že si to vylepšej - tím jak jsou roztomilí. ![]()
Jo to je pravda, ale ho napadne vždycky taková kravina… minulý týden se mi pořád stavěl na hlavu a pak přes bok sebou praštil a to dělal tři dny… otloukánek náš malej ![]()
Ten náš občas vydával zvuky, jako že se dusí. 2× jsem vylítla a brala ho do rukou a cloumala s ním, on ve výtlemu. Pak už jsem reagovat přestala. Komedianti ![]()
Jojo to je podobný i u nás. Například u jídla dělá, že se dáví … tak já ho začnu rychle odepínat ze židličky a on se začne tlemit… no ale není to hezký
. Pěkně nás tahají za nos už od malička ![]()
trace píše:
Jojo to je podobný i u nás. Například u jídla dělá, že se dáví … tak já ho začnu rychle odepínat ze židličky a on se začne tlemit… no ale není to hezký. Pěkně nás tahají za nos už od malička