Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky prosím pomóóóc,
už asi 2 měsíce mě trápí zub
a to zubní kanálek u 5 dole, zubařka mi ho asi 4 x čistila, pokaždě, když mi zub uzavře tak mě začne bolet. Nevíte jak dlouho může být zub otevřený a co dělat aby se sklidnil.
Jo a dodávám rengen pro kontrolu mi nedělala. Poslední čištění a zašpuntování včera, dnes jsem jí volal, že mě zase bolí a ona na to že bude must ven. To snad ne ![]()
Ahoj, to mi přijde jako blbost. Já mám už přes dva měsíce provizorní blombu a do kanálků mi dává vápno, dokud nejsou úplně čistý a nebolí mě čištění. Rengen mi dělal teď, předtím nechtěl kvůli těhotenství. Zub bych si trhat nenechala.
Tak mě zubařka čistila kanálek cca před 10ti dny…pak měla dovolenou a celou dobu jsem to měla otevřené…
2 dny i tak strašná bolest pak dobrý
Dnes jsem tam byla a zadělala provizorně,kdyby to bolelo,mám to vydloubnout.
Jo ale mě říkala,že pod kořeny mám váček…to bude asi něco jiného ne??
Ahoj, tak já měla otevřený zub, taky pětka, asi 9 měsíců. Taky mi to párkrát zkusila ucpat, ale jak píšeš ty prostě to bolelo
no a po těch cca 9 měsíc jsme to zkusili a byl klid
Až do teď ulomilo se mi kus plomby, takže tam zas budu muset, ale už se tam chystám 3 měsíce, jsem hrozný lajdák ![]()
Prosim tě Miri a tobě vytrhl kořeny?
Mě vytáhla kořínek. No a jestli jsi ho měla tak dlouho otevřené tak pak nechápu co děla, přišla stím, že budu muset mím můstek ta se snad zbláznila.
Zítra hned ráno tam jdu nechám si to odšpuntovat a řeknu jí dokud se to nezklidní nic nebudem zadělávat, jinak opravdu nevím
přece nepříjdu o zub.
Petra Z píše:
Tak mě zubařka čistila kanálek cca před 10ti dny…pak měla dovolenou a celou dobu jsem to měla otevřené…
2 dny i tak strašná bolest pak dobrý
Dnes jsem tam byla a zadělala provizorně,kdyby to bolelo,mám to vydloubnout.
Jo ale mě říkala,že pod kořeny mám váček…to bude asi něco jiného ne??
Ne jde pořád o stejné čištění ![]()
No tak já jsem už měla po termínu porodu a chytnul mě ten zub, musela jsem na pohotovost, protože bych jinak rozbila hlavou zeď, jak to bylo strašný. Na pohotovosti mi zub zrentgenovala, vyvrtala a pročistila kořeny takovými dlouhými jehlami, to teda bolelo, že jsem se málem počůrala
no a nechala mi to otevřený a po víkendu ke své zubařce. No ta mi to zkusila uzavřít, ale už večer se opakovali bolesti, tak jsem jí volala a řekla ať si to vydloubu a nechám do porodu otevřený(dala mi nějaký roztok a stříkačku ať si to proplachuji sama) a pak že to zkusíme zase zadělat, no a takhle se to opakovalo, fakt asi těch 9 měsíců.
chm. Mi 2009 vytrhla nervy. Na čištění jsem byla jednou, dostala jsem cosi provizorního. A že pak časem korunka. Pořád se mi to finančně nehodilo, tak mi před rokem vyměnila to provizorní za amalgámovou plobmu a za měsíc s tim zubem jdu na dodělání
Bolesti si nevybavuju a rentgen mi dělala hlavně po tom čištění plus nedávno zas pro kontrolu všech zubů…
Co konzultace jinde?
Mmch kdysi manželovi vytrhli nervy a zadělala to zubařka. Nikdy ho nepozvala na čištění a na nějaké dodělávání, nic. Momentálně (je to 9let) to vypadá, že zub se blíží ke svému konci ![]()
Taky na ní zítra uhodím proč mi ještě rengen ani jednou neuděla pro kontrolu jestli je ten kánálek dobře vyčištěn. ![]()
No ta konzultace mě asi nemine a to jsem k ní přešla od jiného zubaře a zase na h…
, Jsem u ní přesně 2 měsíce a pomalu každou náštěvu jsem platila 90,– protože mě nemohla zaregistrovat, ale vem člověk ty prachy, když čtu jak zubaři fungují u vás tak se nestačím divit
. No zítra si to budu muset vyříkat. Nejhorší je , že mě od tohu zubu už pálí i rty, brní jazyk, a bolet ani neřeším.
. Opravdu ti zubaři jen brečí, ale když mají udělat něco pořádně tak jdeme trhat ![]()
katyca píše:Holky prosím pomóóóc,
už asi 2 měsíce mě trápí zuba to zubní kanálek u 5 dole, zubařka mi ho asi 4 x čistila, pokaždě, když mi zub uzavře tak mě začne bolet. Nevíte jak dlouho může být zub otevřený a co dělat aby se sklidnil.
Jo a dodávám rengen pro kontrolu mi nedělala. Poslední čištění a zašpuntování včera, dnes jsem jí volal, že mě zase bolí a ona na to že bude must ven. To snad ne
ahoj,měla jsem ten samý problém a zub špatný nebyl,ale dr ano,změnila jsem doktora a jedna navštěva a vše v pořádku…
Miry píše:
No tak já jsem už měla po termínu porodu a chytnul mě ten zub, musela jsem na pohotovost, protože bych jinak rozbila hlavou zeď, jak to bylo strašný. Na pohotovosti mi zub zrentgenovala, vyvrtala a pročistila kořeny takovými dlouhými jehlami, to teda bolelo, že jsem se málem počůralano a nechala mi to otevřený a po víkendu ke své zubařce. No ta mi to zkusila uzavřít, ale už večer se opakovali bolesti, tak jsem jí volala a řekla ať si to vydloubu a nechám do porodu otevřený(dala mi nějaký roztok a stříkačku ať si to proplachuji sama) a pak že to zkusíme zase zadělat, no a takhle se to opakovalo, fakt asi těch 9 měsíců.
Miry, prosim tě memůžeš mi zjistit jak se jmenoval ten roztok na čištění byla bych ti moc vděčná ![]()
Jak jsem již napsala to jsem již udělala a zase na ..... ![]()
katyca píše:ahoj,měla jsem ten samý problém a zub špatný nebyl,ale dr ano,změnila jsem doktora a jedna navštěva a vše v pořádku… Jak jsem již napsala to jsem již udělala a zase na .....
někdy nečtu..omlouvám se