Otevřený zub

Napsat příspěvek
Velikost písma:
296
23.4.14 17:36

Ale vždyť to je žiravina, jak si to můžu dávat do pusy? :-D přece to nemůžu namočit do sava a narvat do kanálku, ne? :-D já jsem z toho teda fakt debil, doma teď na mě tatova přítelkyně že jsem střevo, že vydezinfokovat v tom ano, ale ne dávat do pusy ale oplachnout :-D já to asi čistit nebudu, byl to blbej napad :-D akorát strach z toho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 17:59

Tak to opláchni jestli budeš klidnější :)
jinak normálně se to dělá tak, že to má doktor ve stříkačce - dává to do zubu azároveň to savkou odsává, aby se to nedostalo do kontaktu se sliznicí ale jen s tím kanálkem a zubem
já bych si to čistila, čím víc „práce“ uděláš ty, tím míň bude muset dr :) a bude se to rychleji hojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 19:02

S tím souhlasím.. ale vidím to tak, že to nechám bejt a děj se vůle boží. při mým štěstí se mi to tam sekne a nepůjde to vyndat :-D nic horšího než že zub půjde nakonec ven se nestane. od patku s těma zubama stresuju jak blázen a už mě to nebavííí :-!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 19:09

A co ta tvoje zkouška?
A který je to zub?…já myslim, že pokud nejde o osmičku, tak trhání zubu je dost zásadní věc…
všechny své zuby bráním zuby nehty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 20:56

Zkouška v pohodě, z tý jsem strach neměla (teda co se vědomostí týče, co do zubu tak to jsem se bála moc). Jinak je to čtyřka dole vlevo - na vytrhnutí úplně na prd, to je jasný.. ale občas když to čtu jaký jsou problémy s tím a jak dlouho se s tím musí lítat - navíc ani nevím, jak mě veme, teď jsem objednaná až na 20. června!! takže na čištění tam budu chodit stejně o bolestech, protože tak dlouho to nenechám.. :/ a ty nervy co s tím mám ted - po vytrhnutí by byl klid, ale jak říkáš, nebylo by to na jednu stranu to nejlepší. mít prachy tak do toho jdu, nechám udělat nějakej implantát nebo tak něco a dobrý.. ale nemám je no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 21:01

Neblbni…i s implošem můžou být komplikace a vlastní zub je vlastní zub…
tak poctivě čisti
když se bojíš sava, tak si kup třeba Corsodyl a hezky se o zoubek starej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 21:04

A corsodylem do toho můžu? no zatím jsem to nezkoušela, ze srabu odkládám do zítra a jestli to tam zlomim nebo mi to nepůjde vyndat, tak si udělám luk a zastřelim se :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 21:12

No hlavně to tam nelámej, buď opatrná :)
zalomený kořenový nástroj už problém být může…hele ale v klidu jo…moc to nehroť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 21:20

Já jsem na tohle hrozná - srabácká a hysterická s různejma scénařema a pak je to v pr… po kom to mám, to netušim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.4.14 21:23

@Jane.Jay Já to mám třeba po mámě. :mavam: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 21:28

@Litta :D tak alespon víš po kom, že jo :D já at hledím jak hledám, tak nikdo takovej u nás není :D no, asi budu ten typ člověka co sice má hlavu a je chytrej, ale co do života, tak tam to je horšííí :D ale ono se to říká, že to tak bývá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
25.1.20 17:38

Otevřený zub

Ahoj, obnovuji diskusi. Už rok se léčim s jedním zubem (6 nahoře). Měla jsem tam zánět, tak mi zub byl otevřen, čištěné kanalky a po 3měsících uzavřen. Zub mě, ale začal o Vánocích zlobit, a tak jsem byla nucena navštívit pohotovost, kde mi byl zhotoven rentgen. Zubařka zjístila, že jeden kanálek není zaplněn a je tam malý váček. Otevřela mi to, vyčistila…a dala antibiotika. Následující den jsem šla na uzavření hojivou vložkou. 3 týdny byl celkem klid, ale ke konci už byl zub celkem citlivý, a tak mi ho moje zubařka nechala otevřený. Byla jsem objednaná na uzavření hojivou vložkou opět za týden. Zub mě ale po jídle začal bolet, a tak jsem tam opět zašla, aby mi zub pročistila. Zub po čištění bolel a od té doby ze zubu vytéká asi hnis a když ho ucpu vatou při jídle, tak na vatě mám trochu krve. Zub nyní nebolí(3dny po čištění kanálku), spíš je takový tupý a občas v něm tepe. K zubaři jdu v pátek… jen nevím, zda je v pořadku, že mi ze zubu vytéká pořad ta krev (jedná se vždy o takovou ďupku na té vatě). Setkal jste se s tím někdo? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
26.1.20 17:16

Hlavně je absolutní nesmysl nechávat zub otevřený, to je opravdu stále se opakující zubařská zhovadilost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.8.24 14:53

Dobrý den, prosím vás obnovuji diskuzi,
Mám zánět pod zubem,6 dole, zubarka mi zub dnes otevřela, lehce vrtala, ale nechala ho uplne otevřeny jen do něho dala obyčejnou vatu.Je to v pořádku?
Zítra mám jít na mikroskopickou endodoncii.
Ale bojím se že do zítřka se tam může něco dostat když je tam jen kousek vaty🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.