Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ale vždyť to je žiravina, jak si to můžu dávat do pusy?
přece to nemůžu namočit do sava a narvat do kanálku, ne?
já jsem z toho teda fakt debil, doma teď na mě tatova přítelkyně že jsem střevo, že vydezinfokovat v tom ano, ale ne dávat do pusy ale oplachnout
já to asi čistit nebudu, byl to blbej napad
akorát strach z toho ![]()
Tak to opláchni jestli budeš klidnější ![]()
jinak normálně se to dělá tak, že to má doktor ve stříkačce - dává to do zubu azároveň to savkou odsává, aby se to nedostalo do kontaktu se sliznicí ale jen s tím kanálkem a zubem
já bych si to čistila, čím víc „práce“ uděláš ty, tím míň bude muset dr
a bude se to rychleji hojit
S tím souhlasím.. ale vidím to tak, že to nechám bejt a děj se vůle boží. při mým štěstí se mi to tam sekne a nepůjde to vyndat
nic horšího než že zub půjde nakonec ven se nestane. od patku s těma zubama stresuju jak blázen a už mě to nebavííí ![]()
A co ta tvoje zkouška?
A který je to zub?…já myslim, že pokud nejde o osmičku, tak trhání zubu je dost zásadní věc…
všechny své zuby bráním zuby nehty ![]()
Zkouška v pohodě, z tý jsem strach neměla (teda co se vědomostí týče, co do zubu tak to jsem se bála moc). Jinak je to čtyřka dole vlevo - na vytrhnutí úplně na prd, to je jasný.. ale občas když to čtu jaký jsou problémy s tím a jak dlouho se s tím musí lítat - navíc ani nevím, jak mě veme, teď jsem objednaná až na 20. června!! takže na čištění tam budu chodit stejně o bolestech, protože tak dlouho to nenechám.. :/ a ty nervy co s tím mám ted - po vytrhnutí by byl klid, ale jak říkáš, nebylo by to na jednu stranu to nejlepší. mít prachy tak do toho jdu, nechám udělat nějakej implantát nebo tak něco a dobrý.. ale nemám je no ![]()
Neblbni…i s implošem můžou být komplikace a vlastní zub je vlastní zub…
tak poctivě čisti
když se bojíš sava, tak si kup třeba Corsodyl a hezky se o zoubek starej ![]()
A corsodylem do toho můžu? no zatím jsem to nezkoušela, ze srabu odkládám do zítra a jestli to tam zlomim nebo mi to nepůjde vyndat, tak si udělám luk a zastřelim se
![]()
No hlavně to tam nelámej, buď opatrná ![]()
zalomený kořenový nástroj už problém být může…hele ale v klidu jo…moc to nehroť ![]()
Já jsem na tohle hrozná - srabácká a hysterická s různejma scénařema a pak je to v pr… po kom to mám, to netušim ![]()
@Litta
tak alespon víš po kom, že jo
já at hledím jak hledám, tak nikdo takovej u nás není
no, asi budu ten typ člověka co sice má hlavu a je chytrej, ale co do života, tak tam to je horšííí
ale ono se to říká, že to tak bývá ![]()
Ahoj, obnovuji diskusi. Už rok se léčim s jedním zubem (6 nahoře). Měla jsem tam zánět, tak mi zub byl otevřen, čištěné kanalky a po 3měsících uzavřen. Zub mě, ale začal o Vánocích zlobit, a tak jsem byla nucena navštívit pohotovost, kde mi byl zhotoven rentgen. Zubařka zjístila, že jeden kanálek není zaplněn a je tam malý váček. Otevřela mi to, vyčistila…a dala antibiotika. Následující den jsem šla na uzavření hojivou vložkou. 3 týdny byl celkem klid, ale ke konci už byl zub celkem citlivý, a tak mi ho moje zubařka nechala otevřený. Byla jsem objednaná na uzavření hojivou vložkou opět za týden. Zub mě ale po jídle začal bolet, a tak jsem tam opět zašla, aby mi zub pročistila. Zub po čištění bolel a od té doby ze zubu vytéká asi hnis a když ho ucpu vatou při jídle, tak na vatě mám trochu krve. Zub nyní nebolí(3dny po čištění kanálku), spíš je takový tupý a občas v něm tepe. K zubaři jdu v pátek… jen nevím, zda je v pořadku, že mi ze zubu vytéká pořad ta krev (jedná se vždy o takovou ďupku na té vatě). Setkal jste se s tím někdo? ![]()
Hlavně je absolutní nesmysl nechávat zub otevřený, to je opravdu stále se opakující zubařská zhovadilost
Dobrý den, prosím vás obnovuji diskuzi,
Mám zánět pod zubem,6 dole, zubarka mi zub dnes otevřela, lehce vrtala, ale nechala ho uplne otevřeny jen do něho dala obyčejnou vatu.Je to v pořádku?
Zítra mám jít na mikroskopickou endodoncii.
Ale bojím se že do zítřka se tam může něco dostat když je tam jen kousek vaty🥺