Otevřený zub

Napsat příspěvek
Velikost písma:
296
23.4.14 14:14

@mexxx mě se prostě pokaždé během chvilky rozmočí a je to v pytli.. asi umřu hlady, než k ní půjdu zas…:/ to čištění bych s radostí nechala na ní, ale když jsem tam byla, aby mi to otevřela, že nemůžu před zkouškou co jsem měla dnes, riskovat, že se celou noc nevyspim a bude to bolet, tak mi dala ten ruční nástroj sebou, at to vždy namočim do sava nebo nějaký desinfekce a vyčistim si to sama.. tak asi tak..:/ proto se na to ptám, protože mě se to taky moc nezdá abych si dávala savo do pusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.4.14 14:29

@Jane.Jay To rozmočení přce nevadí. Udělej takovej pevnej zámotek a vraž to tam. Já s tím nikdy problém meměla, ale možna to je i druhem zubu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 14:42

Já si nemůžu pomoct, mě to tam prostě strašně vadí a je nepříjemný, nehledě na to, že mi to tam nevydrží, nevím proč.. Vatu jsem vzdala :( Tak baštim rohlik na miniaturní kousíčky. Ještě vymyslet čím to pak vyčistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
23.4.14 16:06

@Jane.Jay
já bych se teda bála, si to čistit sama.. Nedokážu si ani představit jak bych to dělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 16:09

Ona mi to ukazovala, taky se toho bojim, ale aspon se o to pokusim:) vím, že to nebolí.. akorát nevím s tou desinfekcí, čím to teda vyčistit no..:/ nevím co si člověk může strčit do kanálků..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
23.4.14 16:19

@Jane.Jay
no toho sava bych se teda bála, to jsem ani nikdy neslyšela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 16:26

No právě z toho taky nemám moc dobrej pocit, na druhou stranu proč by o tom mluvila, že jo? kdyby mi to nebylo blbý tak bych ji zítra zavolala, ale asi bych si připadala jako tele..:D Tak nevím kde jinde to zjistit, co teda můžu použít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
23.4.14 16:30

@Jane.Jay
já bych jí pro jistotu asi zavolala a zeptala se jak na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 16:42

Když já si fakt budu připadat asi jako střevo :D včera jsem tam byla dvakrát - aby mi ten zub otevřela - dopo říkala že to zvládnu doma sama, leč, mi to moc nešlo (bohužel mě nenapadlo si ten špendlík narvat víc do zubu, pak by mi to možná šlo :D ) a ted ještě volat kvůli savu..uf..:D no uvidím, třeba mě něco napadne :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.4.14 16:54

@Jane.Jay Víc jako tele bych si připadala, kdybych si do pusy cpala savo. Takže tam buď zavolej, nebo se na to vykašli. Ale já bych teda rovnou přišla a že nechci žádnou samoléčbu, ať se snaží sama se svými prostředky. Pokud jsi to měla kvůli dnešní zkoušce, tak to přece už zítra může řešit zas ona, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.4.14 16:54

@Jane.Jay Ještě si sama otvírat zub? Hele já bych šla rovnou k jinému Dr. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9996
23.4.14 16:55

@Jane.Jay SAVO jako desinfekce

Je jednoduchá chemická sloučenina, která má několik chemických odborných názvů: chlornan sodný, natrium hypochlorid atd.

Chlornan sodný je vysoce bezpečná a přitom vysoce efektivní sloučenina pro okamžitou dezinfekci masivně bakteriemi poškozených oblastí. Objev použití chlornanu sodného pro vyplachování vnitřku zubních kanálků při ošetřování tzv. mrtvých zubů má na svědomí jeden z profesorů zubního lékařství v USA, který se během své rebelie proti univerzitním autoritám odstěhoval na dálniční křižovatku daleko od města a lékáren. Otevřel si tam autoritám navzdory zubní ordinaci pro řidiče dálkových náklaďáků. Zapomněl si tehdy s sebou objednat klasický prostředek na vyplachování zubních kanálků a proto zakoupil v místní drogerii koncentrovaný roztok na bělení prádla.

SAVO je běžně hygienicky schváleno na úpravu pitné vody, ošetřování vodovodů, studní a pro úpravu vody v bazénech. My používáme SAVO vždy naředěné, každý půlden čerstvé. Roztok má příšernou chuť, zanechává zcela nepříjemný pocit v ústech a má jedno riziko - i drobná kapička může změnit barvu Vašeho oděvu.
Tak asi jo :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 17:00

S tím Savem je to vpohodě, používá se i neředěné a když v tom vymácháš jen ten kořenový nástroj, tak to není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.4.14 17:17

@Litta: Tak co já takhle koukala, tak je to běžný, že zavřou zub, a v případě, že to začne bolet, tak si to můžeš sama jakoby vyndat, protože to není plomba napevno. Na jednu stranu je to dobrý - když tě to chytne, tak si s tím dáš práci, a za chvíli máš po bolesti a druhý den jen v klidu dojdeš k dr. S tím čištěním kanálků sama mě taky dostala, ale už si na tu myšlenku pomalu začínám zvykat :D Tím, že to mám otevřený si to aspon můžu pročistit a nemusim každý den k ní (jakože ano, raději bych denně k ní, ale chápu, že toho má hodně..) Takže jo, má to svoje výhody i nevýhody..
@Paoloska Týýýýjo, kde jsi to našla? Já hledala něco o desinfekci kanálků a nenašla niiic.. takže mě to neotráví jo? :D Ale jestli to bylo savo, co mi dávala už u ní v ordinaci tak opravdu velké fuj! :D
@Malaga mě šlo o to, že si to cpu do toho kanálku, a já i na práci se savem bych si brala rukavice.. :D natož si to dávat do pusy..takže teda asi můžu, že? ale radši si to naředim, to jako joo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.4.14 17:28

Můžeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie