Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, čekáme druhou dcerku, naše první dvou a půl letá je zlatíčko, taky umí pozlobit, ale není to žadnej extrém…a každej i říká, počkej, ta druhá ti to vynahradí, to bude rarach…uklidněte mě, že můžou být obě hodňoučké ![]()
@wesny mě to říkali taky a ten druhý je zatím ještě hodnější ![]()
a jinak ano, každé dítě je jiné. Láka to k toku srovnávat s prvorozeným. Ten už v půl roce začal sedat, začal plazit, druhorozený je trošku pecka, ale zase veselá pecka, rozdává úsměvy, i když má horečku. Za to z toho prvního jsme je mámili.
@wesny může Ti to vynahradit a nemusí.. můj první - uřvánek, nejdřív trpěl na břicho, pak zuby atd, pořád něco.. druhý - do minulého týdne zlaté dítě, teď mu rostou tesáky, jen doufám, že se mi to milé miminko zase vrátí, jinak zešedivim ![]()
@lleennttiillkkaa to zní moc hezky…naše prvorozená taky neplýtvá úsměvem a taky byla ve všem rychlík, tak to třeba budeme mít podobně, ale tohle je to poslední co by mě trápilo..dnes u mě byla známá a ta má takovýho nerváčka malýho, že by mě z toho asi kleplo
Tak já mám šílenýho vzteklounka, tak doufám, že druhý bude trochu klidnější ![]()
@martina.se taky my měly silné koliky do 9měsíce, ale to jsou věci, za které vím, že prostě nemůže…jde mi spíš o ten nezkrotný temperament některých dětí, u kterýh nepomůže nic ![]()
@wesny píše:
@martina.se taky my měly silné koliky do 9měsíce, ale to jsou věci, za které vím, že prostě nemůže…jde mi spíš o ten nezkrotný temperament některých dětí, u kterýh nepomůže nic
tak potěš, jestli druhoš bude stejný, protože první je drak, hlavně co se puberty týče
![]()
@wesny Mě se to takhle přesně vyplnilo, jak ti to říkají
. Ale neboj, hranice trpělivosti se při té příležitosti posune. ![]()
@wesny můžou, neboj
. To, co říká okolí, je jen takové blá blá věštění z křišťálové koule.
@wesny Tak take cekame druhatko a taky si rikam jaky asi bude..No prvorozeny je sice dablik, ale zato je neskutecne okouzlujici, i kdyz teda prvni tri mesice mi prorval a ja byla fakt na odpis, tak bych treba naopak mohla toto druhe mit hodnoucke;)…u nas teda u prvniho taky hodne vychazi povaha podle znameni-mame blizence a druhe zatim take ma byt blizenec:)
@wesny tak to se mate na co tesit:)..delam si legraci
… ale hodne lidi ma druhe ditko hodnejsi nez to prvni, tak proste uvidite:)..ja si vzdycky rikam, ze s temperamentem ditka stejne nic neudelam takze nema cenu se kvuli tomu rozcilovat, ale je fakt ze obcas si rikam, jaka pohoda by asi byla mit klidny hodny dite:)nadruhou stranu hlavne ze je malej zdravej a at si klidne zlobi, za to mi to stoji;)
První syn byl ďábel, chytala jsem se jako nezkušená prvorodicka za hlavu když začal chodit. Druhorozeny je poklad, hodný, mazlivý, při čekání třetího jsem si říkala, že větší cert, než prvorozeny být nemůže. To jsem se ale sakra sekla, protože to je přímo neřízená střela
![]()