28měsíční syn vůbec neposlouchá

178
23.3.15 19:38

Syn 28 měsíců vůbec neposlouchá

Ahoj maminky, potřebuji se poradit, zda má někdo taky takového lumpa jako já. Jde o to, že má malej období vzdoru a začíná to být dost nesnesitelný. Hlavní problém je v tom, že mě malej uplně ignoruje cokoliv mu řeknu, že má udělat staví se na hlavu lehne si na zem zacpe si uši a dělá že mě neslyší, venku strká do dětí sundává jim čepice, kopem jim do hraček když mu jí nechtějí půjčit, dneska se dokonce 2× popral. Styděla jsem se teda dost :x Včera jsme mu zaplatili jízdnu na poníkovi a když jsme řekli že už musí dolů, následovala strašná scéna řval asi 20 minut až zmodral a málem se pozvracel což dělá často, že se mi ze vzteku pozvrací…Venku mě pořád utíká a neposlechne nikdy…Když stojíme třeba někde kde je hřiště a on tam chce a řeknu mu že néé, že už jdeme domů třeba po 5 hodinách co jsme venku tak scéna a když se s ním rozloučím a schovám se někde do křa, tak mi prostě řekne čau a jde na to hřiště a je mu jedno že mě nevidí. Jinak u babiček je samozřejmě hodnej dělá to jen mě a manželovi. Jsem už z toho fakt hotová :,( Doufám, že mi tady někdo napíše, že má podobné kvítko. Díky za přečtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
23.3.15 19:46

Období vzdoru :nevim: Běžné.
Jen nevím, co znamená, že se popral. Pokud víš, jaký je, tak bych mu prostě stála za zadkem a rozhodně to nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
23.3.15 19:47

Ahoj, nemáme to tedy až takhle, ale náš vzdor jsem tady taky nedávno řešila :-). Ono to přejde, neboj. Holt pevné nervy. U nás nakonec pomáhalo, že jsem se s ní přestala bavit a úplně jí jako ignorovala. Přišla sama a řekla maminko promiň ( tou svojí hatla…:-)..). Když jsem jí dala na zadek, to absolutně nepomohlo, to jsem pak totálně vzdala. A doma jsem jí dala do pokoje, řekla že až se sklidní, tak ať za mnou přijde. Přivřela dveře a cca 5min ještě řev, občas mlátila i hračkama, pak se sama sklidnila. Je nám dva a půl :-). Teď bych řekla, že je rozumnější. To přejde, neboj :hug: A je fakt, že mi to pomohlo se takhle vypovídat a přečíst názory ostatních. Uvidíš, že v tom nejsi sama. Pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 19:52
@jenny.fields píše:
Období vzdoru :nevim: Běžné.
Jen nevím, co znamená, že se popral. Pokud víš, jaký je, tak bych mu prostě stála za zadkem a rozhodně to nedovolila.

popral se tak, že chtěl klukovi sebrat hračku ten mu ji nechtěl půjčit začal do něj strkat a prostě do sebe začali s klukem tlačit a maminka je musela odtrhnout já jsem to přesně neviděla :roll: Myslím si, že spíš zkouší, co si k ostatním dětem může dovolit a upřímně doufám, že až mu to někdo pořádně vrátí, dělat to nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
23.3.15 19:55

Jupiii :-) nekdo dalsi to tak ma :-D nasi male je 27mesicu a dela ted priserne sceny. Nechce se oblekat, neposloucha, mohla bych si vykricet plice. Nedavno ke me pribehla a kousla me do stehna, ze mam podlitinu, tak to dostala na zadek a zavrela jsem ji do pokoje. Kdyz se nekde zasekne a nechce jit a ja ji reknu ahoj a jdu dal, tak ji je to taky jedno. S detma jak kdy, nekdy vychazi v pohode, nekdy chce jejich hracky a vzteka se, ze je nedostane. Chce vsechno a zaroven nic. At oblikne tatka, neee mamka, mami neee, tatku… a tak do kola. Grrrr, jsem vzdycky besna, ale vsichni me uklidnuji, ze to brzy prejde. U nas to dela jenom me, manzelovi hodne malo kdy, babickam samozrejme nikdy, ale jit s ni nekam… to abych si dala do tasky lexaurin :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 19:57
@sisi 1111 píše:
Ahoj, nemáme to tedy až takhle, ale náš vzdor jsem tady taky nedávno řešila :-). Ono to přejde, neboj. Holt pevné nervy. U nás nakonec pomáhalo, že jsem se s ní přestala bavit a úplně jí jako ignorovala. Přišla sama a řekla maminko promiň ( tou svojí hatla…:-)..). Když jsem jí dala na zadek, to absolutně nepomohlo, to jsem pak totálně vzdala. A doma jsem jí dala do pokoje, řekla že až se sklidní, tak ať za mnou přijde. Přivřela dveře a cca 5min ještě řev, občas mlátila i hračkama, pak se sama sklidnila. Je nám dva a půl :-). Teď bych řekla, že je rozumnější. To přejde, neboj :hug: A je fakt, že mi to pomohlo se takhle vypovídat a přečíst názory ostatních. Uvidíš, že v tom nejsi sama. Pevné nervy :hug:

já ho taky zkoušela zavřít do pokoje ale tam se mi vždy pozvrací jak se vzteká..A na zadek taky neplatí. On moc dobře ví, když se ho zeptám jestli, ví co bude následovat jestli neposlechne a on že jo a začne si plácat na zadek a smát se tomu.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 20:02
@feésM píše:
Jupiii :-) nekdo dalsi to tak ma :-D nasi male je 27mesicu a dela ted priserne sceny. Nechce se oblekat, neposloucha, mohla bych si vykricet plice. Nedavno ke me pribehla a kousla me do stehna, ze mam podlitinu, tak to dostala na zadek a zavrela jsem ji do pokoje. Kdyz se nekde zasekne a nechce jit a ja ji reknu ahoj a jdu dal, tak ji je to taky jedno. S detma jak kdy, nekdy vychazi v pohode, nekdy chce jejich hracky a vzteka se, ze je nedostane. Chce vsechno a zaroven nic. At oblikne tatka, neee mamka, mami neee, tatku… a tak do kola. Grrrr, jsem vzdycky besna, ale vsichni me uklidnuji, ze to brzy prejde. U nas to dela jenom me, manzelovi hodne malo kdy, babickam samozrejme nikdy, ale jit s ni nekam… to abych si dala do tasky lexaurin :-D

Jo s tím oblékáním to máme stejně :roll: já už poslední dny s malým vůbec nechci chodit ven ptž si říkám, co zase bude..Doma je hodnej to si hraje většinou sám ale občas nás usurpuje že s ním musím sedět na zemi a koukat jak jezdí autama :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.3.15 20:10
@tynuša301 píše:
popral se tak, že chtěl klukovi sebrat hračku ten mu ji nechtěl půjčit začal do něj strkat a prostě do sebe začali s klukem tlačit a maminka je musela odtrhnout já jsem to přesně neviděla :roll: Myslím si, že spíš zkouší, co si k ostatním dětem může dovolit a upřímně doufám, že až mu to někdo pořádně vrátí, dělat to nebude..

Hmmm, spíš si myslím, že ty bys měla jeho chování korigovat. Než nerazí na někoho, kdo mu uštědří výprask, tak může dost dětem ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 20:18
@jenny.fields píše:
Hmmm, spíš si myslím, že ty bys měla jeho chování korigovat. Než nerazí na někoho, kdo mu uštědří výprask, tak může dost dětem ublížit.

Ale to já se snažím vždycky když jdeme na hřište mu vysvětlit že se musí dětí zeptat a poprosit jestli si může půjčit. Pořád mu vysvětluju co ano a co ne..Ale on není vyloženě surovej že by byl agresivní spíš mě přijde že on to bere jako legraci a chce si prosadit tu svoji potřebu.. :nevim: Nebo jak myslíte korigovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.3.15 20:28

@tynuša301
co se tyka toho hriste, tak jednoznacna akce-reakce. do nekoho zduchnes nebo neco podobneho a jdeme domu, okamzite, bez dalsiho domlouvani, klidne odnest vrestici dite pod pazi.
u nas to sice nevyresilo uplne vsechno, ale hodne to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
23.3.15 20:30

Holky, já mám sice doma mimino, ale po porodu jsem od kámošky (učitelka ve školce) dostala knihu Jak žít a nezbláznit se. Myslím, že ve vaší situaci určitě stojí za přečtení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 20:32
@Mbeya píše:
Holky, já mám sice doma mimino, ale po porodu jsem od kámošky (učitelka ve školce) dostala knihu Jak žít a nezbláznit se. Myslím, že ve vaší situaci určitě stojí za přečtení :palec:

Ok, díky přečtu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.3.15 20:35
@tynuša301 píše:
Ale to já se snažím vždycky když jdeme na hřište mu vysvětlit že se musí dětí zeptat a poprosit jestli si může půjčit. Pořád mu vysvětluju co ano a co ne..Ale on není vyloženě surovej že by byl agresivní spíš mě přijde že on to bere jako legraci a chce si prosadit tu svoji potřebu.. :nevim: Nebo jak myslíte korigovat?

Korigovat ve smyslu stát za ním a jakmile vidíš nesprávné chování, tak zakročit, nenechat ho s někým se tahat. V tomhle věku potřebuje vědět co je správné, přesně jak to říkáš, nebrat věci, netahat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
23.3.15 20:37
@Ali-Ali píše:
@tynuša301
co se tyka toho hriste, tak jednoznacna akce-reakce. do nekoho zduchnes nebo neco podobneho a jdeme domu, okamzite, bez dalsiho domlouvani, klidne odnest vrestici dite pod pazi.
u nas to sice nevyresilo uplne vsechno, ale hodne to pomohlo.

zatím se snažím mu to vysvětlovat udělala to zatím asi 4× a není to nikdy vyloženě agresivita z jeho strany spíš třeba sebere někomu hračku to dítě to vidí běží za ním začne vřeštět a malej do něj strčí :roll: Ale jindy zase kdzž si s dětma hraje objímá je a je hodnej…tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.3.15 21:06
@tynuša301 píše:
zatím se snažím mu to vysvětlovat udělala to zatím asi 4× a není to nikdy vyloženě agresivita z jeho strany spíš třeba sebere někomu hračku to dítě to vidí běží za ním začne vřeštět a malej do něj strčí :roll: Ale jindy zase kdzž si s dětma hraje objímá je a je hodnej…tak nevím :nevim:

V týhle situaci bych znovu nic nevysvětlovala ale kluka sbalila a okamžitě odcházela domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí