28měsíční syn vůbec neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
744
14.5.18 21:50
@Anonymní píše:
Kupříkladu;
Jsme v obchodě.. on chce bonbón, já řeknu že dnes už ne že měl už bonbon, zmrzlinu, rohlík.. on to stejně vezme a naháže do košíku.. pak to vyndám, řeknu mu že prostě to kupovat nemohou.. a on udělá scénu takže mu pak koupím alespoň jednu věc..
Kopne mě : řeknu mu proč mě kopat nemůže.. a on udělá scénu a kopne mě zase..
Nebo ; chce k jídlu třeba rohlík.. dám mu rohlík.. nakousne rohlík a on řekne že ho nechce že chce třeba jogurt.. takže mu vyndám jogurt.. a takhle si řekne třeba 5 věci.. všechno otevřené, nakousne.. ale nic nesní a udělá scénu že chce třeba banán..
V metru : řve že nemůže běhat.. vysvětluju mu proč nemůže.. takže si lehne na zem a řve.
Jsme v obchodě : on že chce tu a tu hračku.. já mu řeknu že ne, že máme hračky a atd.. a on udělá scénu a třeba mě pokouše..

Ty mu ale nenastavujes vůbec žádné hranice 8o to přeci takhle nejde. Nemyslím to zle, ale co se ri honí hlavou když otevíráš třetí věc co si poručil??? :nevim: u mě by dcera už ten jogurt nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
14.5.18 21:51
@Anonymní píše:
Kupříkladu;
Jsme v obchodě.. on chce bonbón, já řeknu že dnes už ne že měl už bonbon, zmrzlinu, rohlík.. on to stejně vezme a naháže do košíku.. pak to vyndám, řeknu mu že prostě to kupovat nemohou.. a on udělá scénu takže mu pak koupím alespoň jednu věc..
Kopne mě : řeknu mu proč mě kopat nemůže.. a on udělá scénu a kopne mě zase..
Nebo ; chce k jídlu třeba rohlík.. dám mu rohlík.. nakousne rohlík a on řekne že ho nechce že chce třeba jogurt.. takže mu vyndám jogurt.. a takhle si řekne třeba 5 věci.. všechno otevřené, nakousne.. ale nic nesní a udělá scénu že chce třeba banán..
V metru : řve že nemůže běhat.. vysvětluju mu proč nemůže.. takže si lehne na zem a řve.
Jsme v obchodě : on že chce tu a tu hračku.. já mu řeknu že ne, že máme hračky a atd.. a on udělá scénu a třeba mě pokouše..

ježíš vždyť je to tak jednoduchý - prostě za jakýkoli útok na tebe je trest - žádný bonbon - kopne tě - ok, tak zítra taky žádný bonbon, bonbon bude až budeš hodný a nebudeš do mě kopat - konec diskuse
v obchodě pokud naháže věci do košíku, tak se ho zeptej - A ty máš nějaký peníze? Já ti to koupit nemůžu, už nemám peníze, musela jsem si koupit mastičku na ty kousance od tebe a už mi žádný penízky nezbyly, takže smůla.
jídlo je úplně jednoduchý - prostě nedáš - respektive dáš na začátku na výběr, vybere jednu věc a když ji celou sní tak dostane další, když ji nesní nedostane nic, hotovo
za kousání se hračky nekupují, hračky jsou jen pro hodné děti
metro musíš přežít, event. dopředu motivovat, že když s tebou půjde v metru za ruku a bude hodný, tak bude doma překvápko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:52
@Peta02 píše:
Ty mu ale nenastavujes vůbec žádné hranice 8o to přeci takhle nejde. Nemyslím to zle, ale co se ri honí hlavou když otevíráš třetí věc co si poručil??? :nevim: u mě by dcera už ten jogurt nedostala

Mě samotnou to štve..ale než aby tady hodinu řval tak mu to radši dám :roll:

• Citovat
  • Upravit
7323
14.5.18 21:53

Jo a ještě dodám, že je dobré se vyvarovat samým příkazům a zákazům. Když svému dítěti už nechci kupovat v obchodě sladkost, tak řeknu, že to kupovat nebudeme, protože máme doma. Nebo že koupíme zase zítra, ale dnes už ne. Prostě udělat jakýsi kompromis.
Když chce koupit hračku, tak bych řekla, že o ni napíšeme ježíškovi. Nebo že mu ji koupíš k narozeninám/svátku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:54
@Pomka píše:
Jo a ještě dodám, že je dobré se vyvarovat samým příkazům a zákazům. Když svému dítěti už nechci kupovat v obchodě sladkost, tak řeknu, že to kupovat nebudeme, protože máme doma. Nebo že koupíme zase zítra, ale dnes už ne. Prostě udělat jakýsi kompromis.
Když chce koupit hračku, tak bych řekla, že o ni napíšeme ježíškovi. Nebo že mu ji koupíš k narozeninám/svátku apod.
.zkoušela jsem.. - nepomohlo to. Scéna ze to chce hned..
  • Citovat
  • Upravit
7323
14.5.18 21:56
@Anonymní píše:
Mě samotnou to štve..ale než aby tady hodinu řval tak mu to radši dám :roll:

Hele, tvoje chyba. Vychovala sis opravdu xxxx (nechci psát, promiň). Začni to řešit než bude pozdě. Starší dítě už nepřevychováš.
Co jako že ti doma hodinu řve? Je to malý dítě a řvou všechny, když se jim něco nelíbí! Jenže od toho jsi ty, ty jsi máma, ty ho musíš vychovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
14.5.18 21:56
@Anonymní píše:

ježíš hodina nic není, jsou děti co řvou kvůli prkotinám celý den
buď ráda, že něco chce a ty ho v uvozovkách máš čím vydírat, aby byl hodný :mrgreen: :mrgreen: jsou děti, kterým je všechno fuk, salámisti a s těmi je teprve těžké pořízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:57
@Conulka píše:
ježíš hodina nic není, jsou děti co řvou kvůli prkotinám celý den
buď ráda, že něco chce a ty ho v uvozovkách máš čím vydírat, aby byl hodný :mrgreen: :mrgreen: jsou děti, kterým je všechno fuk, salámisti a s těmi je teprve těžké pořízení

Právě že mě přijde blbý ho něčím vydírat..

• Citovat
  • Upravit
7323
14.5.18 21:57
@Anonymní píše: .zkoušela jsem.. - nepomohlo to. Scéna ze to chce hned..

Ale to přece nepomůže hned! To je běh na dlouhou trať. Ty si myslíš, že to dítěti řekneš a bude hned všechno v pořádku a bude na slovo poslouchat? Ty ho to musíš učit, ono to časem pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.5.18 21:59
@Anonymní píše:
Právě že mě přijde blbý ho něčím vydírat..

Mě přijde tvoje výchova blbá. Promiň, ale š tímhle přístupem jsi si měla pořídit moče a ne dítě. Tohle je prostě celý špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 22:00
@Anonymní píše:
Já vím.. jsem blbá :,( teď už jen musím vyřešit co dělat.. asi jsem to nechala dojít daleko..

Takze za me takto:

1. NIKDY si nic nevyrve. Jakmile je scena, neexistuje, ze mu vyhovim. Proste scenou nikdy nedosahne sveho (i presto je ale obcas dela :mrgreen: ).
  1. VZDY musi poprosit, kdyz reknu, ze ne a on neco i presto chce. A klidne, beze sceny. To mu pak obcas i vyhovim.
  1. Vychova musi byt VZDY stejna, doma i na verejnosti.
  1. Ja osobne, pokud opakovane ublizuje i pres upozorneni, davam pres zadek. Pokud to delat nechces, musi prijit jiny trest dle situace (jdeme do u, nebude zmrzlina, seberu hracku)
  1. Jidlo - nekdy dam vybrat. Nekdy urcuju ja sama, co bude jist. Kazdopadne, kdyz uz je to urcene, tak to bud sni, nebo je o hladu do dalsiho jidla (i kdyz by mel jit spat bez vecere) - s timto jsem take bojovala, ale pochopil to dost rychle. Za snezeny obed dosrava 1 bonbon jako motivaci.
  1. V metru - tak at si lehne a rve, no. S tim nic neudelas, jinak ho to neodnaucis. Ty by sis na jeho miste preci take lehla a rvala bys, kdyz bys vedela, ze diky tomu ti maminka vyhovi a dosahnes sveho. U nas na hysteraky pomaha pevne ho obejmout a pritulit, po chvili se to zlepsi. Pokud by me pri objimani kousl nebo tak, dostal by na zadek.
  • Citovat
  • Upravit
3753
14.5.18 22:00

Když naše malá vyvádí kvůli nesmyslu, tak musí jít do pokojíčka, a může se vrátit až když se uklidní a MUSÍ se omluvit, já to přeci nebudu v kuchyni poslouchat - na to se mám příliš ráda :mrgreen: :mrgreen:

a to bys slyšela, jak řve jak tygr a se vším tříská a to si ještě rýpnu a strčím hlavu do dveří a řeknu, že jestli něco rozmlátí, tak už jí nic nekoupím a do toho ona ještě víc zařve :mrgreen: :mrgreen: a to už mám co dělat, abych se jí nezačala tlemit do očí, ale to se prý nemá, tak se zdrhám vychcechtat do obýváku

jednou takhle došel chlap a říká Co je to tu za cirkus, jste slyšet až na ulici a já na to: To víš emoce, to musí ven :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 22:02
@Anonymní píše:

Ale chapes, ze pak v souctu rve daleko casteji a dele??? Protoze ho za to rvani odmenujes? Nebo to nechapes?

• Citovat
  • Upravit
744
14.5.18 22:02
@Anonymní píše:

Já s tím ze začátku taky hodně bojovala, bylo mi lito ze řve, ale je důležité si uvědomit, ze když jednou ustoupis tak z 10min řevu je příště 20 minut a tak dokola. Teď to budeš mít hodně těžké, protože je malý a absolutně nebude chápat, ze se něco změnilo, takže ty scény můžou stát opravdu za to, ale musíš to vydrzet, jinak se zblaznis a navíc ani nebudu domyslet co by z nej vyrostlo. Pro představu - nejdelší scéna trvala dceři hodinu a půl, kdy naprosto histericky rvala a dala jsem to jen díky kamarádce, která u mě v te době byla. Ale já byla zralá dat ji na zadek, ne ji ustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 22:03
@Anonymní píše: .zkoušela jsem.. - nepomohlo to. Scéna ze to chce hned..

Ale to nesmis zkouset. To musis delat mesice, roky, porad… Ne, ze to jednou nebo dvakrat zkusis.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML