28měsíční syn vůbec neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
14.5.18 21:16
@Anonymní píše:
Vysvětluju že nesmí to říkat.. že je to ošklivé, že maminka není to a to.. a bla bla bla.. párkrát jsem mu dala lehce facku a on mi řekl ať držím hubu :roll:

Být tebou, začnu to fakt řešit, protože jestli to půjde takhle dál, tak tě jednou zpacifikuje. Já bych byla schopná se v takové situaci poradit i s odborníkem, jak na takové dítě. A nechce se mi věřit tomu, že to má ze školky. Jak říkám, dcera je ve školce taky, jsou tam i s 4-5 letýma a nikdy ještě nepřišla s žádným sprostým slovem. Když řekne nějaký nevhodný slovo (ne sprostý), tak jí řeknu, že se to neříká a že to říkají jen zlobivý děti apod. něco v tom smyslu a ona to prostě vezme. Je fakt, že 2,5 letý dítě je ještě „hloupý“, ale o to víc se mi nechce věřit tomu, že se fakt takhle chová. Jako jestli je to pravda, tak to potěš. Jak se k tomu staví jeho táta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:19
@Conulka píše:
ty jo, asi snad ani nevěřím, kámoška má stejně starého kluka a je teda děsnej, fakt šílenej, ale tohle by si k ní nedovolilmáte tatínka? nebo dědečka, že by trocha chlapské výchovy

Mám samozřejmě manžela.. ale on si před ním tohle nedovolí. Protože ví že manžel na lidi moc nekouká.. ten ho srovná lidi nelidi.. já ne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.18 21:21
@Pomka píše:
Být tebou, začnu to fakt řešit, protože jestli to půjde takhle dál, tak tě jednou zpacifikuje. Já bych byla schopná se v takové situaci poradit i s odborníkem, jak na takové dítě. A nechce se mi věřit tomu, že to má ze školky. Jak říkám, dcera je ve školce taky, jsou tam i s 4-5 letýma a nikdy ještě nepřišla s žádným sprostým slovem. Když řekne nějaký nevhodný slovo (ne sprostý), tak jí řeknu, že se to neříká a že to říkají jen zlobivý děti apod. něco v tom smyslu a ona to prostě vezme. Je fakt, že 2,5 letý dítě je ještě „hloupý“, ale o to víc se mi nechce věřit tomu, že se fakt takhle chová. Jako jestli je to pravda, tak to potěš. Jak se k tomu staví jeho táta?

Manžel si ho srovná hned.. a on před manželem ani spousta věcí nedělá..občas když mu pošlu video co dělá ( aby mi věřil ) tak zírá..

• Citovat
  • Upravit
3753
14.5.18 21:22

@Pomka přesně, naše malá je taky čerstvě cca 3m ve školce a jediný co dotáhla, tak je, že na mě huláká - Uhni…což mě točí a učím jí pardon nebo s dovolením

a učitelka by určitě řekla, kdyby se nějaký dítě takhle vyjadřovalo, na hřišti jsi snad s ním ne, tak musíš vědět, jestli to tam slyšel nebo ne, v životě se mi nestalo, že bych na hřišti slyšela takový slovník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.18 21:22
@Anonymní píše:
Manžel si ho srovná hned.. a on před manželem ani spousta věcí nedělá..občas když mu pošlu video co dělá ( aby mi věřil ) tak zírá..

A jak si ho manžel srovná? Jaktože si to k němu nedovolí? Víš co, mně se taky nechce věřit tomu, že to ten tvůj syn říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
14.5.18 21:23
@Anonymní píše:
Manžel si ho srovná hned.. a on před manželem ani spousta věcí nedělá..občas když mu pošlu video co dělá ( aby mi věřil ) tak zírá..

a jak ho manžel srovná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
14.5.18 21:23

Já teda nevím. Mám podobně starého syna, mluví hodně ale aby dal dohromady větu: mami ty jsi kráva/ idiot nebo drž hubu - to teda nedá v žádném případě :mrgreen: Navíc si myslím, že v tomhle věku si ani neuvědomují, že to jsou nadávky a co je to vlastně nadávka. A pokud tohle nosí 2,5 leté dítě ze školky, tak bych se šla informovat taky tam, protože to bude asi nějaká moc volná školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.5.18 21:25
@Anonymní píše:
Vysvětluju že nesmí to říkat.. že je to ošklivé, že maminka není to a to.. a bla bla bla.. párkrát jsem mu dala lehce facku a on mi řekl ať držím hubu :roll:

Jako vážně? Tomu se mi nechce věřit. Já mluvim kolikrát sprostě, kolikrát řeknu muži v legraci,,drž hubu,, ale teda ani jedna z holek by si mi tohle nedovolila říct. Neporadím ti, znám hodně,,spratků,, v okolí, ale u žádného tohle teda, uf. Tak snad jen důslednost, opakovat dokola a občas svihnout na zadek, když prestreli. Sice to je taková blbostí, že on tebe mlátit nesmí, ale ty jeho jo, ale co naplat když se ve 2,5 chová takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.18 21:25
@Conulka píše:
@Pomka přesně, naše malá je taky čerstvě cca 3m ve školce a jediný co dotáhla, tak je, že na mě huláká - Uhni…což mě točí a učím jí pardon nebo s dovoleníma učitelka by určitě řekla, kdyby se nějaký dítě takhle vyjadřovalo, na hřišti jsi snad s ním ne, tak musíš vědět, jestli to tam slyšel nebo ne, v životě se mi nestalo, že bych na hřišti slyšela takový slovník

Přesně tak. Na hřišti se tohle neděje, když už, tak od nějakých starších jsem zaslechla pár výrazů, ale je to tak vyjímečný, že to dcera prostě ani nezaregistrovala. Na to, aby to dítě říkalo, je třeba, aby to slyšelo fakt pravidelně a často :nevim: A ve školce by to učitelka slyšela a zakročila by snad, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
14.5.18 21:26
@Anonymní píše:

Vážně ti 2,5 letý říká drž hubu a ty ho fackuješ? Tady se většinou řeší, že 2,5 letí nemluví a nebo řeknou pár slov. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:26
@Pomka píše:
A jak si ho manžel srovná? Jaktože si to k němu nedovolí? Víš co, mně se taky nechce věřit tomu, že to ten tvůj syn říká…

A proč bych si to vymýšlela? Jinak bych to tu neřešila.. já mám teda 2 pubertální sourozence.. takže tam taky dost slov pochytí.. :roll: ale tuhle jsme šli kolem školy.. šla tam banda puberťáku.. za tu dobu co jsme šli kolem nich, řekli - kurv* a prde*.. a od té doby se ho to drží.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.18 21:27
@Jirka765 píše:
Vážně ti 2,5 letý říká drž hubu a ty ho fackuješ? Tady se většinou řeší, že 2,5 letí nemluví a nebo řeknou pár slov. :think:

On mluví hodně. Spojuje věty.. skloňuje..prostě normálka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.18 21:28
@Anonymní píše:
Párkrát jsem mu to zkusila vrátit.. ale vrátil mi to ve větší míře.. :pocitac: Že se mi třeba zakousl do zad. Takže teď prostě jen vysvětluji.. :roll:

Takze zakladem je, aby pocitil nasledek sveho jednani. Tj. vzdy se musi omluvit, kdyz komukoliv neco (byt omylem udela). Pokud pouzivas fyzicke tresty, proste neexistuje, aby ti to vracel - za to leda dostane vic. To te jako kousl a ty jsi pak uz nic neudelala? Vysvetlovani je take potreba, ale neni samospasne (kam jsi to s nim dopracovala???)

Pokud fyzicke tresty nepouzivas, tak postupovat asi takhle:

1. bud mu sebrat vec, se kterou zlobi (hazes hrackou? Zabavuje se hracka)
  1. nebo ukoncit cinnost (hazes nekomu pisek do vlasu? Jdeme domu z hriste- nejdriv pohrozit a kdyz se to opakuje, tak opravdu odejit.

Vzdy trvat na svem, nehlede na to, zda je to na verejnosti - bouchl te? Dokud se neomluvi, tak nejdete ven (nebo jina cinnost, kterou chce delat - i kdyby to melo trvat hodinu). Bouchne te znova? Dat k omluve dalsi trest (dnes nebude zmrzlina).

To si delas ze me snad legraci, ze te syn bije, nadava ti a ty ze strachu, ze te kousne, nebo ze na tebe bude nekdo koukat skrz prsty, nic neudelas?

A jak si myslis, ze na tebe lidi koukaji, kdyz te syn bije nebo ti nadava a ty neudelas ale vuubec nic???

• Citovat
  • Upravit
7323
14.5.18 21:29
@Anonymní píše:
A proč bych si to vymýšlela? Jinak bych to tu neřešila.. já mám teda 2 pubertální sourozence.. takže tam taky dost slov pochytí.. :roll: ale tuhle jsme šli kolem školy.. šla tam banda puberťáku.. za tu dobu co jsme šli kolem nich, řekli - kurv* a prde*.. a od té doby se ho to drží.. :roll:

Ale chápeš, takovýmu malýmu dítěti stačí říct, že se to neříká nebo prostě ignorovat a ono to říkat přestane. 2,5 letý dítě nechápe význam těch slov, takže pochybuju, že to říká úmyslně a myslí to jako nadávku :nevim: Toho není 2,5 letý dítě schopný - aspoň podle mě teda, pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 21:32
@Limi123 píše:
Takze zakladem je, aby pocitil nasledek sveho jednani. Tj. vzdy se musi omluvit, kdyz komukoliv neco (byt omylem udela). Pokud pouzivas fyzicke tresty, proste neexistuje, aby ti to vracel - za to leda dostane vic. To te jako kousl a ty jsi pak uz nic neudelala? Vysvetlovani je take potreba, ale neni samospasne (kam jsi to s nim dopracovala???)

Pokud fyzicke tresty nepouzivas, tak postupovat asi takhle:

1. bud mu sebrat vec, se kterou zlobi (hazes hrackou? Zabavuje se hracka)
  1. nebo ukoncit cinnost (hazes nekomu pisek do vlasu? Jdeme domu z hriste- nejdriv pohrozit a kdyz se to opakuje, tak opravdu odejit.

Vzdy trvat na svem, nehlede na to, zda je to na verejnosti - bouchl te? Dokud se neomluvi, tak nejdete ven (nebo jina cinnost, kterou chce delat - i kdyby to melo trvat hodinu). Bouchne te znova? Dat k omluve dalsi trest (dnes nebude zmrzlina).

To si delas ze me snad legraci, ze te syn bije, nadava ti a ty ze strachu, ze te kousne, nebo ze na tebe bude nekdo koukat skrz prsty, nic neudelas?

A jak si myslis, ze na tebe lidi koukaji, kdyz te syn bije nebo ti nadava a ty neudelas ale vuubec nic???

Oba ty body dělám.. a pak skončí šílenou scénou.. třeba řeknu že jestli ještě jednou hodí písek, odcházíme - udělá to.. odcházíme.. ale do večera je to s ním k nevydržení protože dělá naschvály..
A : já vyrůstala v bití a ponižování.. moji bratranci jsou věčně bití.. ty nemají t rodičů respekt ale strach.. chtěla jsem to u syna udělat jinak..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML