Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mladá na to nejsi. Najdi si normálního psychiatra a psychologa. U psychologa se vypovídáš, on ti poradí jak s tím stresem pracovat a psychiatr pokud uzná, že antidepresiva potřebuješ, tak ti je napíše. Mladá na to fakt nejsi, to je blbost. ![]()
Ahoj,
pravděpodobně máš rochu křehkou duši, spoustu situací, kterým jsi vystavována je pro tebe nových, náročných, nebo nepříjemných na řešení, a tak je to přílišné prožívání normální.
Určitě pomáhá věřit sobě, svým schopnostem, sport, přátelé, meduňka či jiné zklidňující bylinky či rituály a hlavně postupně získané zkušenosti.
Mě třeba jeden psycholog, když jsme k němu chodil kvůi osobnímu rozvoi, poradil takový rituál, kdy si najdu nějaké klidné místo, zavřu oči, zklidním dech a sám pro sebe si řeknu:,,jsem připravenej, soustředěnej a zvládnu to." Bylo to potřeba před veřejnými vystoupeními a tak, a na to, jaká je to,,blbost," to fungovalo dobře.
Tak primárně se svou úzkost potřebuješ naučit zvládat.
Nejefektivněji to jde v psychoterapii. V 18 si už normálně můžeš sama najít psychoterapeuta pro dospělé, rodiče to tom teoreticky nemusí vědět, jen potřebuješ doporučené od praktické lékařky.
A pro začátek si pořiď tuhle knihu, ať máš nějakou základní představu jak stres a úzkost fungují, jsou tam i konkrétní tipy co s tím.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, každý den trpím stresem, chce se mi většinou zvracet a bolí mě bricho, mam strach jestli to není třeba z jídla, ale to podle mě ne.. hodně mi pomáhají žvýkačky, beru i magneB 6 proti stresu, ale ten podle mě moc nepomáhá.. tak potrebuju poradit jak se toho zbavit, žádný doktor mi nedá antidepresiva nebo něco, říká ze jsem na tom moc mladá (18) co s tím?