Kdy se dozvím rozsudek soudu?

1943
8.10.19 14:16

Kdy se dozvím rozsudek soudu?

Dnes bylo posledni jednani u krajskeho soudu, ktereho jsme se nemuseli zucastnit. Mel byt vynesen rozsudek. Asi 4 hodiny po planovanem jednani jsem volala o vysledek a pani na infu mi div nevynadala, ze volam moc brzo, ze na tom jeste asi pracuji. Ani jsem se nestihla zeptat, kdy si mam tedy zavolat, jak rychle mi polozila telefon. :mrgreen:
Tak se ptam, kdy by asi tak mohlo byt znamo rozhodnuti? Abych tam nevolala zitra a pani me zas neposlala do patricnych mist. :roll:
Ja myslela, ze se to bude vedet hned, kdyz slo jen o vyneseni rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
8.10.19 15:00

To je těžko, ale záleží, jestli u jednání byla zapisovatelka, která by o výsledku mohla vědět, ovšem u nás se výsledek přes telefon říkat nesměl, max. bylo zamítnuto či vyhověno, nic víc. A pokud byl u jednání pouze soudce s diktafonem, tak kromě něho výsledek nebude znát nikdo, dokud se nenapíše a nevyhotoví. A to může trvat týden, dva týdny, podle toho, kolik jiných jednání musí zapisovatelka zpracovat. Nech se přepojit přímo na danou kancelář a popros tam, aby Tě buď přepojili na soudce, nebo Ti od něho zjistili, jak rozhodl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.10.19 15:19

Tak na infu tohle nemůžou tak brzo vědět..myslíš že ty rozsudky píšou hned v jednací síni do počítače?
Pokud tam byla zaposivatelka, bude to vědět ta. ( můžeš zkusit at te připojí přímo do oddelení podle spisové značce - tedy přímo k zapisovatelce.)
pokud to diktoval na diktafon, tak než to předá do kanceláře zapisovatelce aby to přepsala tak to taky může jeden dva dny trvat..jinak protokol z jednání by měl být přepsán do tří dnů..tak jako můžeš zkusit v pátek..

• Citovat
  • Upravit
1943
8.10.19 15:33

@smurfka Ja jsem volala na nejake cislo soudu, ktere jsem nasla. Pani me podle jednaciho cisla prepojila na jine tel. cislo, ale tam mi to stejne nerekla, ze je brzy. Ja nevim, jak to chodi. :oops:
Jen jsem chtela vedet, jestli soud potvrdil rozhodnuti okresniho soudu nebo ne.
Tak ja jeste par dni pockam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.10.19 16:54

@janet9 Řekla bych že v pátek už to v kompu bude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.19 19:11

Nikdy mi to telefonicky nesdělilili. Obvykle pár tydnu než dorazil rozsudek advokatce do datovky, poštou domů i dva měsíce.

• Citovat
  • Upravit
1943
10.10.19 05:17

Tak včera už bylo info na webu, holky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat