Kazivost zubů u 3,5leté dítě

2
22.3.13 22:57

Kazivost zubů u 3,5leté dítě

Milé maminky,
potřebovala by jsem poradit(můj 3,5letý syn) má od 2,5roku vrtané zoubky-poprvé 3kazy na ráz, a o rok později má o 3 vrtaně zuby více a začátkem března mu jeden museli vytrhnout-už vrtaný. Čaj nesladím, sladkosti v omezeném množství, čištění zubů ráno večer, kojený do 11m, dudlík jsme neměli,2×ročně prohlídka-samozřejmě vždy dostanu od zubařky spucunk, že to nesmíme, a vše opakuje a musíme na to dbát, ale nechápu to proč takhle malý trpí.
S genetikou si myslím, že to u nás nemá nic společného.
Máte s tím prosím někdo zkušenosti a jak jste si s tím poradili VY??
 Luc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
22.3.13 23:01

Ja si myslim ze je to len o hygiene. Musite cistit lepsie a castejsie. Aj ked ide po obede spat tak treba cistit. A ked vecer pije miecko tak vycistit. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
22.3.13 23:01

Ahoj, chudinka malej :(. Jak zvládne tak malé děcko vrtání zoubků? Mě napadá, jestli to nemůže souviset s nečím úplně jiným…Víš, jako když člověka bolí hlava a nakonec má nemocná záda, nebo tě svědí kůže a máš nemocná játra..Když o jeho zoubky takhle skvěle pečuješ a v rodině to taky nemáte, je to divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
22.3.13 23:03

Nebo skvěle - normálně že jo :). Ale my třeba mlíčko dáváme před spaním, občas vyčistíme jako z rychlíku, čokoládku či bonbón si dáme a čaj sladím medem…A nemáme nejmenší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
22.3.13 23:05

Muze mit proste zvysenou kazivost zoubku. Muze mit agresivni sliny a to staci. Alespon takto mi to vysvetlila moje zubarka - ja sama mam dost provrtane zuby a to o ne dobre pecuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.3.13 23:18

Renyx-malé dítě vrtání zvládne blbě-a nemůžeš mu říct, že pani doktorka vezme kleště a vyrve zub :(,horší je to u mě a ještě horší bylo trhání a píchání uší-když víš že totak musí být a ono se s tím musí porvat samo a ty tu bolest nemůžeš vzít na sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
22.3.13 23:20

Já taky věřím na genetiku - já sama neměla vrtané zuby do 17 a to jsem to s tou hygienů zubů moc nepřeháněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
22.3.13 23:25

@luczy uplne mne z toho mrazi, je mi vas moc lito :(..snad se to zlepsi!! Elmex gel vam nedala? Nevim, zda je teda pro deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15123
22.3.13 23:37

Nějakou příčinu ty kazy mít musí :think:
chtělo by to ji odhalit a vyvarovat se tomu dál…
dočasné zuby jsou na zkažení háklivé…
mnoho maminek si neuvědomuje, že i mlíčko je sladké a dítě i v pozdějším věku usíná třeba s lahví a zoubky už se poté neočistí…
nebo pije-li sladké tekutiny - šťávičky, jupíky, slazený čaj.. tak i v tomto může být problém… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
22.3.13 23:37

Chudinka malej :(…mám taky problémy s močovými cestami od útlého dětství a i když dělám všechno proto aby to tak nebylo, tak se to stejně vrací.
pokud čistíte jak máte a nedáváte sladký, tak by to mohla být buď ta genetika a nebo jak říkala renyx - uplně od něčeho jiného. nevím :(. nejsou na to třeba nějaké vitamínky? vápník… nebo nevím. život prostě není fér :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15123
22.3.13 23:38

Tady jsou nejčastější chyby, kterých se maminky dopouštějí…
 http://www.pediatriepropraxi.cz/…08/01/14.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.3.13 00:24

Nevěřím, že je to čištěním zubů, tak jak nám to zubaři vnucují. Sama čistím tak normálně, občas to flákám a do 25 jsem neměla kaz. Pak dva a od té doby (skoro 15 let) zase nic. Oba moji rodiče neměli zuby nic moc, moje ségra taky ne. Moje máma věří, že je to fluoridovými tabletkami, které jsem prý jako malá poctivě jedla.
Co se týče děti, moje starší pila do tří let jen vodu a neslazené čaje, nejedla sladkosti. Zuby poctivě čistíme Elmex pastou, žádné noční mlíko. Kojit jsem přestala zhruba v době, kdy jí začaly zuby růst (první měla skoro v roce). Přesto má ve čtyřech letech spravované dva zoubky a odvápněné horní zoubky. Naše zubařka tvrdí, že nejhorší je sladké pití, sladkosti až tak nezatracuje. Když ale zjistila, že nám pediatr doporučil přes zimu dávat lžičku medu, tak málem padla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Doporučila nám pít vodu, event. minerálky s příchutí, mazat Elmex gelem. Uvidíme, jak na tom bude mladší - čistou vodu pil jen když mu bylo zle, čajů se nedotkl a sladkostí se dožaduje od roka. Zuby čistíme jen za použití fyzické síly. Jo a bez dudlíku? Ani ránu! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.3.13 02:47

Jak se dá tak malé dítě přesvědčit k vrtání zoubků? Můj prcek má zoubky v pořádku ale jeden zoubek mu prasknul když zkoušel rozkousnout lízátko. Za 3 týdny jdeme k zubaři a nedovedu s představit že si nechá v pusince něco dělat. Jinak od mala čistíme 3× denně a zoubky má jak perličky. V noc moc nepije a když jo tak jen vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
23.3.13 07:51

Nas maly mel ve trech letech uplne cerne zoubky, bylo to zpusobene tim, ze jako miminko byl hodne nemocny (nedonosenec) a mel hodne antibiotik, a pozdeji se jeste zjistilo, ze ma mnohem mene vapniku, nez ma byt, takze krehci kosti.Po vsech zakrocich co zazil u zubare ale nespolupracuje, velmi se boji, nemohou mu dat ani zadnou oblbovacku, ma operovane srdicko, nechteji nic riskovat, uz to resim 4roky, co se zoubky zacaly kazit, ted je mu 6 let a ma je vicemenne vsechny uhnile.Sam si obcas nejaky koren vytahne sam, nebo nektere uz vypadaly sami a rostou druhe-pekne, zdrave, ale u toho zubare je to porad stejne, zkusili jsme jich nekolik, nemuzeme ho ani pevne chytit, dostane pak snadno afektovany zachvat a muze ublizit nam, ale i sam sobe, takze chapu starost jinych maminek. Vetsina zubaru nam rekla, at ho nikam nebrem, pokud nebude mit nejaky velky problem a zkusime to treba za pul roku, ale ze ty prvni zuby holt odhnijou, druhy je vytlaci a v pozdejsim veku bude mit rovnatka, do te doby se s tim strachem snad nejak popereme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
23.3.13 07:52

A zkouseli jsme vse mozne- nechali se vrtat pred nim, aby videl, ze to nic neni (muz, ne ja, ja se bojim stejne jako malej, jen to pred nim nedam najevo), v-idel i kamarada, jak mu vrtaji i trhaji a ze neplakal, stejne ne..Takze cekame a cekame a uz nevime co zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.