Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, naší malé je 9 týdnů a poslední týden začala strašne slintat, měla z ničeho nic horečky, a brečí a cpe si ručičky do pusy, je neklidná a protivna. asi je blbost aby jí už rostly zuby, ale co jiného by to mohlo být? nemáte někdo zkušenost? před týdnem měla nějakou virózu, ale z toho už je venku.
Ahoj klidně to můžou být zoubky, proč ne. Malá v tu dobu taky začala slintat a první zub jí narost až v půl roce ale někdo se ze zubem už narodí
Měli jsme něco podobného co popisuješ
taky slintala, byla protivná, furt ruky v puse, teď máme 7 měsíců a zub žádný… ale už se asi fakt něco chystá ![]()
@Tynule32 ahoj ja mam to same u 3 mesicniho a v poradne mi rekla, ze to muze byt tzv. staveni zubu. Jinak kolegynka tady ma holcicku a ta mela prvni zub 2,5 mesici.
Může být ![]()
tohle jsem našla:
Základy mléčných zubů jsou u dětí založeny již v těhotenství, výjimečně se dítě narodí s jedním nebo několika zoubky. Většině kojenců se první zoubky prořezávají mezi 4. a 7. měsícem věku, výjimkou ale nejsou ani děti, kterým první zoubky rostou o něco dříve nebo naopak později. Pokud se u dítěte neobjeví první zoubky do 1 roku, poraďte se o tom s lékařem.
![]()
První syn měl zoubek ve čtyřech měsících, nějako dobu také slintal, druhý v pěti, teď v osmi už jich má šest
Jindra slintá šíleně už od 10 týdnů. První zub mu vylezl v 9m
Nemá hlad?
Tak to jsem zvědavá, teď usíná, vždycky usínala s dudakem a teď má v puse ruku ![]()
@PetiteFillette ne ne nemá, na svůj věk si myslím, že vypije až až, pije 160 a někdy i 180:) a to má 4,3 kg.
Horečku bych připisovala viroze, slintání je normálka, cpaní rukou do pusy taky, protože je to přece táááková zábava (hlavně nacpat si oba palce do pusinky a pak se snžit šilháním na ně podívat
).
Samozřejmě to teoreticky je možné, jen bych řekla poměrně dost nepravděpodobné.
@Gladys já si právě taky myslím, že je to blbost. u naší malý je hlavně děsná zábava, že jak se chruje, tak si celá nějak vleze pod peřinku a já jí pak hledám a říkám si, že jsem jí přece nevydala
a to je otázka tak dvou minut, než jí nachystam um. když jí odkryju, tak se hrozně směje ![]()
Moje neteř se už narodila se spodníma jedničkama, takže bych se ani nedivila kdyby v 9. týdnech rostli zoubky ![]()
Zakladatelko, nezacala ti mala spis davat veci do pusinky? To nadmerne slineni byva v tomto obdobi, protoze se telo snazi vyloucit bakterie z pusy
spis nez na zuby bych to videla na objeveni rucicek a ochutnavani, ale samozrejme ani zuby vyloucene nejsou. moje mala treba opravdu slinila a cpala ruce do pusy az se zuby, ale znam spoustu deti, co jsou bezzube a tohle delaji odjakziva
Naše malá taky slintá asi od 2 měsíců, první zuby se jí ale prořezaly až někdo v půl roce. Ani jsem o tom nevěděla, najednou koukám a měla je tam… ![]()