Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky prosím Vás o radu. Malý má dva roky a jelikož je neposeda ulomil si prední zoubky ktere začli černat a krušit se, už tam nemá skoro nic ale strašně mu smrdí z pusiny a říkají mi lidi že nejspíš s těch zubů. Nemáte někdo nějakou zkušenost co stím??
Tak tak jít hned k zubaři…zuby odumíraj nebo už jsou mrtvý a musí se s tím co nejdřív něco udělat..
No a změň přístup k hygieně a výživě, k tomuto nezbývá než dodat ![]()
@Babulka123 u nás právě není problém v jídle ani hygieně. Malý jí zravě a čistění zubu miluje čisti aji třikrat denne, ale jak se mu ty zoubky odlomily začly čenat a drolit se a začalo mu smrdět s pusy myslím právě že s těch zubu..
@mishka231 nám se stalo to samé, nakonec přišel o všechny 4 horní řezáky. Dr mu vytrhla jedničky i chycenou dvojku, později i druhou dvojku. nic jiného se s tím dělat nedá.
OT: aby toho nebylo málo, v necelých5ti letech si s kamarádkou hrál, ta jako vařila z kostek lega a náš mladej do toho kousl a vyvrátil si i spodní jedničky. Pravda nějakou chvíli mu tam ještě držela (nacpali jsme jí zpět - tu vyvrátil úplně) ale vypadla stejně, později i druhá. ![]()
Tak jasný, že ten smrádek je z těch umírajících zubů..určitě k tomu zubaři zajdi dneska ať z toho pak nemá další problémy a neodnese to nakonec těch zubů ještě víc…Já letěla hned když si malej ulomil kousek předního zubu a ona mi řikala, že musim koukat jestli zub netmavne a jinak hned přijít…Pak dej vědět jak to dopadlo
No, počítám, že to jsou mlíčný zoubky, určitě k zubaři, ale stejnak myslím, že s tím nic neudělá. Dcera má velikou kazivost i přes to, že si zuby opravdu čistí. No a mléčné ji nechal zkažené s tím, že bude řešit až druhé. Bála jsem se aby ten kaz z mléčného zubu třeba nepřelezl na ten druhý co roste pod ním(někde jsem takovou teorii slyšela) říkal, že je to hovadina ![]()
@Babulka123 Neval oči a napiš jak to teda je když jsi z oboru…já jsem laik…podle mě jestli zuby černaj tak umíraj a musí ven aby od nich nechytla dáseň nějakou infekci a v případě zakladatelky, když už se rozdrolily ty zuby, tak zkontrolovat jestli v dásni něco nezbylo a vyndat to?:)
Teda myslim si, ze jsi mela byt u zubarky uz davno. Ja videt cernajici zuby syna, tak tam hned letim. No ted uz to ale nevratis, tak tam zajdi aspon ted co nejdriv
Jít kzubaři on mu je nejspíš vytrhne měli jsme to taky tak jako mimčo si první zoubky obil a ty mu se začaly kazit tak první se vytrhl jeden potom druhej a tet v 5 ti letech pujdou další dva. Naštěstí to jsou první zuby.