Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
mate nekdo zkusenosti s trhanim osmicek v Motole. Ma zubarka mi doporucila vytrzeni dolnich osmicek, mam z toho prisernou hruzu.
Dekuji
Ahoj, v Motole jsem sice nebyla, ale osmičky mám vytrhlé všechny.
Pokud nebudou mít nějak divně narostlé kořeny, tak to půjde rychle.
Mě když zubař trhal spodní osmu, tak měla 2 kořeny zkroucené do S, takže mi jí musel vysekávat, jinak to prostě nešlo.
Bohužel spodní osmičky jdou ze všech zubů trhat nejhůř, drží jak beton ![]()
Bude tě pak pár dní bolet celá čelist, ale když dodržíš vše jak máš, tak se to rychle zahojí.
A neboj, pokud to bude dobře opíchané tak to nebude bolet.
S trháním mám velké zkušenosti, mám venku 8 zubů
![]()
Dekuji za zkusenosti
Mam rocni dite, asi mam rict manzelovi, ze si ma vzit na par dni volno, ze?
@Zzorka Záleží jestli ti je budou jen trhat nebo sekat. Kdyby šlo jen o trhání tak by to asi udělal tvůj zubař, takže asi půjde o vysekání? bla jsem vloni, dělali mě dvě spodní na dvakrát. Měla jsem tou dobou roční dítě a manžel 3dny dovolenou. Dost jsem to ocenila. Musela jsem mít odvoz, protože jsem byla ráda že jsem ráda a pak jsem ty 3dny ležela, nemluvila a srkala jogurt. Byl to teda zážitek, ale nebolelo to, ani potom to moc nebolelo-brala jsem si Aulin, který mě hned napsali. Lehká bolest trvala tak 12dnů. Měla jsem ATB. Kdyby jsem se měla rozhodnout znovu jestli jít, tak by jsem šla zase.Ty osmičky jsou mrchy a jsou lepší když tam nejsou ještě dřív než začnou bolet.
@Zzorka ahoj,záleží na tom, na jaké trhání jdeš. Pokud na chirurgické, tak bych určitě doporučila, aby si vzal muž aspoň na dva, tři dny volno. Pokud jdeš pouze na vytažení kleštěmi, teda pokud jsou kořeny ok a vše půjde hladce, neměl by být problém a můžeš po ex normálně fungovat, samozřejmě trochu to potom bude bolet taky. Držím palce.
@Zzorka píše:
Dekuji za zkusenostiMam rocni dite, asi mam rict manzelovi, ze si ma vzit na par dni volno, ze?
Pokud ti je bude vysekávat, určitě by si manžel měl vzít volno. jelikož budeš mít stehy, takže se nesmíš předklánět a moc namáhat. A hlavně budeš potřebovat odvoz.
Mě stehy popraskali a veř že to není nic příjemného.
Ale 3,možná 4 dny by si manžel měl vzít volno.
@Zzorka jinak určitě na lepší hojení, pokud jdeš na chirurgickou ex, doporučuji brát 3× denně 2 tbl Phlogenzymu, dva dny před a dále po ex. mnohem lépe se to hojí, nebývají tak velké otoky.
A hlavně na bolest neber Ibalgin
Já když byla po vysekávání, tak jsem dostala prášky na bolest přímo od zubaře a jsou určené hlavně na zuby. A hlavně ledovat ![]()
Mě trhali tři osmičky na čelistní chirurgii Na Homolce.. měla sem hroznej strach.. ale byla jsem za 5min. venku a nebolelo vůbec.. ani potom.. ![]()
@Zzorka ahoj, já to mám čerstvě za sebou. Před 14 dny mi trhali najednou dvě spodní osmičky. Měla jsem 5 stehů. Jedna měla rotovaný kořeny, takže jsem na křesle byla 2 hodiny. Ten den jsem se ani nebála…ale umrtvovací injekci mí píchali 3×, pořád jsem tam pištěla, že to ještě bolí, roztrhli mi koutek, protože ta jedna fakt nechtěla ven. Ten samotnej zákrok v pohodě. Dali mi antibiotika a něco na bolest. Na léky zvyklá nejsem, takže jsem po tom byla fakt vymatlaná. Ale dalo se díky tomu vyspat. 3dny jsem brala léky na bolest od nich, pak už jsem brala jen voltaren. Za 3 dny jsem začala kousat měkčí věci, jogurty mi lezly ušima. A po 6 dnech pohoda. Až včera jsem normálně zívala, předtím jsem měla pocit, že mi ta dolní čelist rupne.
Dekuji za popsanou zkusenost. Dost des
. Ja mam nevetsi starost co s malou az bude po trhani
Pribuzni jsou daleko a tatinek porad v praci
. Premyslim, ze to jeste odlozim, jeste me osmicky nezlobi.