Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj já to mám naprosto stejně, dělám 12tky, vstanu ve 4.45, v práci musím být před šestou. No a domů se dostanu po půl 7, takze zabitý den. Doma binec, dítě které chce pozornost a to samé přítel. Do toho domácnost.. Pak ještě sem tam mrmlani chlapa, že se mu nevenuji, protože chci jít nejpozději v půl 10 do postele.. prostě nechápe, že jsem k. o. Dělám v nemocnici a málokdy tam mám klid. Takže jsem v jednom kole jak v zaměstnání tak doma a čas prakticky nulový.
@Emmi02 píše:
Ty 12-ctk nejsou každý den,tzn.mam víc volna než kdybych dělala osmičky. Ale když jsem v práci tak je to na celý den no. Já to myslím v těch dnech kdy dy je víc volna. Chci se venovat detem a zaroven bych chtela delat výše zmiňované😁
A deti nejsou ve skolce ci skole? Pak jrdine vydrz az budou a hnrd budes mit casu dost, protoze budes mit volno a cas na sebe a domacnost, coz zas nrji u 8 hod smen pri po-pa, protoze tam odvedes dite a jdes do prace, takhke pujdes domu ![]()
@Emmi02 A kdo tvrdi, ze ostatni vse stihaji?
Nepredpokladam, ze s detma budu dlouho stihat neco jineho nez chodit do prace a max. 1× tydne se ulejt na hodinku k nejakemu konicku. A to neuklizim.
Kazdy mame stejne casu, je to jen otazka priorit, cemu dame prednost… Kdybych to mela jako ty, tak jsem uplne vypiskana ![]()
@Cenarius píše:
Pokud má normální plný úvazek, tak je v práci pořád stejnou dobu.
A pokud dojizdi kousek dal, tak je nato s dvanactkama jeste drobet lip, v celkovém souctu mesice usetri nejaky cas za dojizdeni.
@Emmi02 mám 4 děti.. Jsem na rodicaku.. Potřebovala bych, aby den měl tak 48 hodin
nelze stihnout všechno
@martina.se píše:
@Emmi02 mám 4 děti.. Jsem na rodicaku.. Potřebovala bych, aby den měl tak 48 hodin![]()
nelze stihnout všechno
A kdybys svých 63701 příspěvků na epipi vyměnila za čas, to by jsi se teprve měla! ![]()
@FraDeu píše:
Při 12 hodinových směnách toho moc neudělaš.
Vystačíš tak na dítko a domácnost.
Změn práci na 8 hodinový úvazek.
Tak v souctu pracuje úplně stejně dlouho jako ti s 8 hodinovou pracovni dobou a jeste usetri neco na casu dojíždění do prace, takze cim si pomuze, když praci zabije vice casu?
@Cenarius píše:
A kdybys svých 63701 příspěvků na epipi vyměnila za čas, to by jsi se teprve měla!
No jo, ale T jsou nasbírané od roku 2006 ![]()
Pracuju na 24 h (zdravotnictví). Do práce jezdím na kole, pak už se doma jen rychle protáhnu (10 minut), nebo „posiluju“ u domácích prací (myju nádobí a u toho zakopávám). Do úklidu se snažím zapojit celou rodinu (já jdu vytírat podlahy, přítel obdrží vysavač, a dítě dělá binec jinde
). Pak si vytipovat čas, kdy se budu učit a dodržovat to (třeba hodinu denně, co dítě usne, každý druhý den apod.). Vlastně toho času zas tak není málo, ale chce to sebekázeň a fakt neprokrastinovat.
@Cenarius píše:
A kdybys svých 63701 příspěvků na epipi vyměnila za čas, to by jsi se teprve měla!
Ono s tim rodicakem je to tak, ze clovek ma celkem neomezene 30s intervalu klidu, ale nikdy ne aspon blbych 5 minut. ![]()
Za mě lepší dvanáctky (resp. krátký dlouhý týden) než každý den končit v práci v 5 nebo v 6, to taky už moc nestihneš. Má poslední práce byla právě dvanáctky a bylo super, že jsem si nemusela brát žádná volna na lékaře, na úřady, vše jsem vyřídila v krátkém týdnu, zatímco u klasických 8 hodin máš volný jen víkend, kdy je vše zavřeno), ale bohužel už by to nešlo kvůli školce (a vlastně vůbec zatím nevím, jak si najdu něco, co se bude dá skloubit se školkou, jedno dvanáctky nebo osmičky, protože ty otvírací doby školek mi moc nepřijde, že by reflektovaly reálnou pracovní dobu
).
Nepíšeš, jak jsou děti staré, ale určitě to s těmi vlastními koníčky bude lepší až trochu odrostou ![]()
@Marieke No, ty skolky povětšinou počítají s tim, ze ma dite 2 rodiče.