Kde hledáte práci v Praze (média)?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Paradoxně bych se zkusila poohlédnout v jiné části ČR. To jak je v Praze mnoho volných pozic je léta zlehka fáma. Pozic je dost, nekvalifikovaných a hůř placených. Na kvalifikované se hlásí mnoho uchazečů z oboru s patřičným vzděláním a praxí, já byla na pohovoru i s cca 150 dalšími adepty. Snadno se dali spočítat, pohovor díky tomu trval celý den a mi všichni dřepěli v obří hale. Nejsem z oboru, ale tenhle problém slyším často i u kamarádek z jiných úzkorpofilových oborů, s VŠ a praxí v Praze, o těch se širším zaměření ani nemluvě. Co nějací známí ( i kdyby někde dál)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sexynohy Zkouším i známé, dík
Na inzeráty prý chodí kolem i 400 a více odpovědí…často jsou inzeráty fiktivní, pozice volné jen naoko.
Cituji:To jak je v Praze mnoho volných pozic je léta zlehka fáma. Pozic je dost, nekvalifikovaných a hůř placených. Na kvalifikované se hlásí mnoho uchazečů z oboru s patřičným vzděláním a praxí, já byla na pohovoru i s cca 150 dalšími adepty.
S tím souhlasím, fáma
- Citovat
- Upravit
Jo tak ta se 150 adpety byla už po prvotním prosívacím sítu
V jedné personální agentuře mi říkali, že se semtam vyšplahjí i k 1000 uchazečů
Jinak ty dopředu obsazené pozice, to je bohužel docela časté
No kamarádka je žurnalistkou, ale právě „utekla“ z Prahy do jakéhosi „plátku“ a trvalo ji dlouho, než se vypracovala do větších novin.
Držím palce, ať se co nejřív zadaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Milé holky, jsem nešťastná, že nemohu najít práci v oboru. Každý mi říká:V Praze je práce…To ano, ale jaké, a za kolik, pokud tu jsou vyšší náklady na život…Jsem samoživitelka, vdova, se 2 dětmi (partner zahynul před svatbou, nemám nárok na vdovský důchod).Finančně tedy potřebuji vyjít. Mám dlouhou praxi jako novinářka. Práce se nebojím, vzala jsem i pokladní, učila atd.,ale to už nechci, chci dělat v oboru, který znám, mám vystudovaný a myslím, že tu práci umím. Místa v oboru jsou ale fakt plná, obvolávala jsem vydavatelství, televize, rádia, málokdy se něco uvolní. Dívám se i na místa v P. R. Koukám na jobs.cz,Lindk.,mediar.cz,Syndikát novinářů…Je tu někdo z oboru? Poradí mi prosím kde ještě hledat? Často se vypisují fiktivní konkursy a inzeráty na místa, která nejsou aktuální, nebo hledají externisty, aby za ně nemuseli platit-novinařina je těžká práce a eterně to není na uživení sebe a dětí, dělá to kamarádka a musejí jí pomáhat rodiče, protože nevyjde (pro celostátní vydavatelství).Jinak platy např. v ženském časopisu jsou (požadavek VŠ a praxe, služeb. cesty, často víkendy) mezi 25 a 30 hrubého, kdyby někdo měl velké oči, jaké jsou to peníze…Uvítám každou radu. Praxi mám v ČR i zahraničí. Děkuji, anonym osob. důvody. Omlouvám se za eventuální překlepy, píši z mobilu. Děkuji
Ženská nešťastná, to nemáš žádné známé? S dlouhou praxí v médiích?
V médiích se přeci nehledají pozice přes inzeráty. I když to teda taky nevylučuju. ![]()
Když jsme třeba hledali někoho do PR oddělení, myslíš, že jsme si dali inzerát a čekali, kdo za exoty nám co pošle? (pardon, ale někdy jsou to fakt exoti)
Ne, šla jsme na kafe s kamarádkou, napsala jsem jiné a ptala se „hle, nevíš o někom?“ Naposledy jsme si teda píáristku z jedné redakce nadrzo přetáhli.
Ale chápeš, co tím chci říct…
- Citovat
- Upravit
Hele na tyhle pozice to chce nekoho znameho. Klidne i prez nekoho, aby se zminil. Treba vim o redakci, kde zrovna hledaji, ale nevezmou nikoho z ulice. Jo a bez na ICO mas prostor proto rict si vetsi penize. Takhle malo dle me nema nikdo
nebo si neumi rict
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Ženská nešťastná, to nemáš žádné známé? S dlouhou praxí v médiích?
V médiích se přeci nehledají pozice přes inzeráty. I když to teda taky nevylučuju.![]()
Když jsme třeba hledali někoho do PR oddělení, myslíš, že jsme si dali inzerát a čekali, kdo za exoty nám co pošle? (pardon, ale někdy jsou to fakt exoti)
Ale chápeš, co tím chci říct…Ne, šla jsme na kafe s kamarádkou, napsala jsem jiné a ptala se „hle, nevíš o někom?“ Naposledy jsme si teda píáristku z jedné redakce nadrzo přetáhli.
Přesně!!! Taky tu byla nedávno jedna, která má 25 let praxe v PR, ale teď má nabídku jen od neziskovky za 20 hrubého. To těch 25 let pracovala ve vakuu? Když jsem hledala práci, přesně jsem věděla, který telefon zvednout, ale zdůrazňuji, že tomu musí jaksi předcházet kvalitní a spolehlivá spolupráce. A spolehlivých pracovitých lidí je bohužel spíš menšina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Ženská nešťastná, to nemáš žádné známé? S dlouhou praxí v médiích?@The_Assassin @Šarlota4
V médiích se přeci nehledají pozice přes inzeráty. I když to teda taky nevylučuju.![]()
Ale chápeš, co tím chci říct…Ne, šla jsme na kafe s kamarádkou, napsala jsem jiné a ptala se „hle, nevíš o někom?“ Naposledy jsme si teda píáristku z jedné redakce nadrzo přetáhli.
@Anonymní píše: Ženská nešťastná, to nemáš žádné známé? S dlouhou praxí v médiích?
samozřejmě se ptám i přes známé, ale píši také, že slušná místa se uvolňují málo, což je jasné
- Citovat
- Upravit
Pracuji jako redaktorka. Dříve PR. Praha, velký luxusní časopis o bydlení. Plat 27 hrubého, teď na HPP, dřív jsem měla totéž, skoro, o 2 tis. víc, na IČO, firma přes 30 nejde ani na IČO. Kamarádka časopis pro ženy, nechci jmenovat, má dlouhou praxi jako ty, HPP 28 tis. hrubého, Praha. Volná místa nejsou ani u nich ani u nás, co se týká aktuální poptávky. Systém bohužel je, že všude chtějí mladé redaktorky např. po škole. Praktikuje se také to, že když někdo odešel z vydavatelského domu, myslím třeba za jinou nabídkou nebo po skončení časopisu atd.,už ho pak nechtějí vzít podruhé např. za 2,3 roky,5 let, a těch vydavatelství zase není tolik, takže střední a vyšší věk se hůř chytá. Lepší šanci máš v PR ![]()
- Citovat
- Upravit
Patříme mez 7 nejhůře placených VŠ profesí
http://chudystudent.cz/…ych-profesi/
- Citovat
- Upravit
Vím, že to není v oboru, ale možná i na tiskové by někde brali- podívala bych se po ministerstvech a jiném státním sektoru. Pracuji na ministerstvu, VŠ referenti (říká se nám teda ministerský rada
) mají 12-13. platovou třídu, tj. s osobním ohodnocením není problém kolem 30 tisíc. Pro matky je fajn pružná pracovní doba, paragraf nebývá problém. Práce v kanceláři, ne s lidmi (na přepážkách sedávají SŠ), celkem pohoda. Dostala jsem se tam bez protekce, normálně přes výběrko, konkurence nebyla velká.
Anonym, info o práci a penězích.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vím, že to není v oboru, ale možná i na tiskové by někde brali- podívala bych se po ministerstvech a jiném státním sektoru. Pracuji na ministerstvu, VŠ referenti (říká se nám teda ministerský rada) mají 12-13. platovou třídu, tj. s osobním ohodnocením není problém kolem 30 tisíc. Pro matky je fajn pružná pracovní doba, paragraf nebývá problém. Práce v kanceláři, ne s lidmi (na přepážkách sedávají SŠ), celkem pohoda. Dostala jsem se tam bez protekce, normálně přes výběrko, konkurence nebyla velká.
Anonym, info o práci a penězích.
dík. jak tu píše anonymka přede mnou, ani přws známé to není lehké…Pa zakl.
- Citovat
- Upravit
Milé holky, jsem nešťastná, že nemohu najít práci v oboru. Každý mi říká:V Praze je práce…To ano, ale jaké, a za kolik, pokud tu jsou vyšší náklady na život…Jsem samoživitelka, vdova, se 2 dětmi (partner zahynul před svatbou, nemám nárok na vdovský důchod).Finančně tedy potřebuji vyjít. Mám dlouhou praxi jako novinářka. Práce se nebojím, vzala jsem i pokladní, učila atd.,ale to už nechci, chci dělat v oboru, který znám, mám vystudovaný a myslím, že tu práci umím. Místa v oboru jsou ale fakt plná, obvolávala jsem vydavatelství, televize, rádia, málokdy se něco uvolní. Dívám se i na místa v P. R. Koukám na jobs.cz,Lindk.,mediar.cz,Syndikát novinářů…Je tu někdo z oboru? Poradí mi prosím kde ještě hledat? Často se vypisují fiktivní konkursy a inzeráty na místa, která nejsou aktuální, nebo hledají externisty, aby za ně nemuseli platit-novinařina je těžká práce a eterně to není na uživení sebe a dětí, dělá to kamarádka a musejí jí pomáhat rodiče, protože nevyjde (pro celostátní vydavatelství).Jinak platy např. v ženském časopisu jsou (požadavek VŠ a praxe, služeb. cesty, často víkendy) mezi 25 a 30 hrubého, kdyby někdo měl velké oči, jaké jsou to peníze…Uvítám každou radu. Praxi mám v ČR i zahraničí. Děkuji, anonym osob. důvody. Omlouvám se za eventuální překlepy, píši z mobilu. Děkuji