Kde hledáte práci v Praze (média)?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 Jak píše zakladatelka 25 až 30,to je běžný redakční plat největšího vydavatelství ženských časopisů, kde pracuji. Praha.Takže ne že to nemá nikdo,vidím to každý měsíc na výplatě. Praxe, VŠ. Do vydavatelství (jiného) na Praze 5 přijímají za 27 hrubého, včera tam nastoupila kámoška. Sorry za anonym, peníze, osob. údaje.
- Citovat
- Upravit
Ne vždy se dá práce přes známé. Nikdy z principu nedohazuji práci známým, nikdy se mi to nevyplatilo. Dobrý kamarád má reklamní agenturu. Též si nebere známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
dík. jak tu píše anonymka přede mnou, ani přws známé to není lehké…Pa zakl.
Tak já jsem psala, že jsem se tam dostala normálně přes výběrko, tj. přečetla jsem seznam volných pozic, odpověděla, šla na pohovor a místo dostala, tak nevím, proč zmiňuješ známé
A volných míst ve státním je dost a peníze pro VŠ nejsou až tak špatné. Chápu, že to není úplně tvůj obor, ale jestli jsi byla ochotná i dělat prodavačku…
Každopádně držím palce. ![]()
- Citovat
- Upravit
@maskovak píše:
Ne vždy se dá práce přes známé. Nikdy z principu nedohazuji práci známým, nikdy se mi to nevyplatilo. Dobrý kamarád má reklamní agenturu. Též si nebere známé.
Tos ale vůbec nepochopila. ![]()
Nejde o to brát „známé“, jde o to hledat lidi, o jejichž schopnostech už někdo něco ví.
To já oslovím „známé“, třeba nějakou šéfredaktorku a ona mi většinou někoho doporučí. Toho, koho mi doporučí, já často neznám.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Můžeš mít kontakty v oboru a stejně dobrou práci nechytneš. Jsem z oboru.
Taky jsem z oboru. Jde o to, čemu říkáš „dobrá práce“.
Neznám nikoho ze svého okolí, kdo by neměl práci. Byť třeba se službami, žádné vedoucí pozice, prachy takové, jak jste popsaly… Ale teď práci v časopise našla i kamarádka, která při krizi dlouho hledala, protože je matka malého dítěte a žije mimo Prahu, takže dojíždění. A i ona má. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Neznám nikoho ze svého okolí, kdo by neměl práci. Byť třeba se službami, žádné vedoucí pozice, prachy takové, jak jste popsaly… Ale teď práci v časopise našla i kamarádka, která při krizi dlouho hledala, protože je matka malého dítěte a žije mimo Prahu, takže dojíždění. A i ona má.
Dobrá práce je pro každého jiná. Pro ženu s dětmi bez vdovského důchodu mohou být nároky jiné než pro jiné ženy, kde je příjem manžela, příp. alimenty atd.
Jsem názoru, že to je otázka času hledání, trvá to i dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já jsem psala, že jsem se tam dostala normálně přes výběrko, tj. přečetla jsem seznam volných pozic, odpověděla, šla na pohovor a místo dostala, tak nevím, proč zmiňuješ známéA volných míst ve státním je dost a peníze pro VŠ nejsou až tak špatné. Chápu, že to není úplně tvůj obor, ale jestli jsi byla ochotná i dělat prodavačku…
Každopádně držím palce.
dík moc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Neznám nikoho ze svého okolí, kdo by neměl práci. Byť třeba se službami, žádné vedoucí pozice, prachy takové, jak jste popsaly… Ale teď práci v časopise našla i kamarádka, která při krizi dlouho hledala, protože je matka malého dítěte a žije mimo Prahu, takže dojíždění. A i ona má.
Pracovala jsem na Syndikátu novinářů. Chodily nám desítky proseb o pomoc při hledání práce. Na rozdíl od tebe vím o nezaměstaných novinářkách, a myslím, že docela dobrých, praxe, produktivní věk…Odrazuje plat, časově náročná práce, zaměstnavatelé také hodně chtějí švarcsystém, což řada žen odmítá, chtějí HPP. Hodně lidí od novinařiny odešlo a odchází.
- Citovat
- Upravit
P.S.Tam je to pak i otázka, že ne každá chce či může služby, směny, a pak i otázka věku, ne každý dává pak práci v tempu deníku nebo zpravodajství, rádia atd. Některá média mají také nepsaný věkový limit, že chtějí jen „mladé“
(tam je otázka, kdo vlastně někdo mladý je, znám aktivní 50 a naopak)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pracovala jsem na Syndikátu novinářů. Chodily nám desítky proseb o pomoc při hledání práce. Na rozdíl od tebe vím o nezaměstaných novinářkách, a myslím, že docela dobrých, praxe, produktivní věk…Odrazuje plat, časově náročná práce, zaměstnavatelé také hodně chtějí švarcsystém, což řada žen odmítá, chtějí HPP. Hodně lidí od novinařiny odešlo a odchází.
Bez urážky, ale Syndikát je pofidérní organizace, kterou skuteční novináři neberou vážně.
Sdružuje většinou jen členy holubí letky 60+ a pak pár mladých studentů, kteří chtějí mít „nějakou“ průkazky, aby mohli chodit zadarmo na akce.
Nikdy jsem netvrdila, že všude je plno volných míst bez služeb, s krásným platem a pohodovou pracovní dobou.
Napsala jsem, že z mých známých teď mají práci všichni, nepsala jsem, že všichni mají super flek. Prostě práci. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Bez urážky, ale Syndikát je pofidérní organizace, kterou skuteční novináři neberou vážně.Sdružuje většinou jen členy holubí letky 60+ a pak pár mladých studentů, kteří chtějí mít „nějakou“ průkazky, aby mohli chodit zadarmo na akce.Nikdy jsem netvrdila, že všude je plno volných míst bez služeb, s krásným platem a pohodovou pracovní dobou.
Napsala jsem, že z mých známých teď mají práci všichni, nepsala jsem, že všichni mají super flek. Prostě práci.
A já odpověděla, že znám hodně kvalitních lidí, kteří práci v oboru nemají, nebo z něj odešli, protože neměli. Toť vše. Jak tu píše někdo výše, pro každou ženu je to jinak, např. žena v pozici zakladatelky bude hledat takové finanč. ohodnocení, aby vyšla, a bude chtít časově prižnou dobu. Tvé výroky o Syndikátu novinářů nekomentuji. Zakladatelce přeji, ať najde, příp. uvážit změnu oboru, i když píše, že by chtěla zůstat v tomto.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A já odpověděla, že znám hodně kvalitních lidí, kteří práci v oboru nemají, nebo z něj odešli, protože neměli. Toť vše. Jak tu píše někdo výše, pro každou ženu je to jinak, např. žena v pozici zakladatelky bude hledat takové finanč. ohodnocení, aby vyšla, a bude chtít časově prižnou dobu. Tvé výroky o Syndikátu novinářů nekomentuji. Zakladatelce přeji, ať najde, příp. uvážit změnu oboru, i když píše, že by chtěla zůstat v tomto.
Zakladatelka nejdřív psala, že hledá „místo v médiích“.
Novinařina je prostě profese, která je časově náročná ![]()
A pokud není (práce v časopisech), tak je logicky hůř honorovaná.
Jak tu někdo psal. Pokud nechce služby a přesčasy, ať hledá v PR nebo se cpe do tiskových oddělení státní správy.
Je to jako v každém povolání.
mezi skupinou zaměstnaných novinářů, co znám já, a nezaměstnaných, co znáš ty, bude zřejmě rozdíl v ochotě ustoupit z těch požadavků, co popisuješ.
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 tak to tě vyvedu z omylu. Měla jsem tu čest účtovat jeden dost známý ženský magazín (centrála v Praze) a OSVČ redaktorky si fakturovali 20 - 30 tis Kč. K horní hranici se dostaly, tak dvě. Šéfredaktorka si fakturovala 35 tis. Kč. jedná se o skutečnost rok a půl zpět, ale řekla bych, že se toho moc nezměnilo. Jako zrovna u těch ženských magazínu kvalita těch článků moc není, ale i tak to není žádné terno…
Anonym profese a citlivé informce
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Šarlota4 tak to tě vyvedu z omylu. Měla jsem tu čest účtovat jeden dost známý ženský magazín (centrála v Praze) a OSVČ redaktorky si fakturovali 20 - 30 tis Kč. K horní hranici se dostaly, tak dvě. Šéfredaktorka si fakturovala 35 tis. Kč. jedná se o skutečnost rok a půl zpět, ale řekla bych, že se toho moc nezměnilo. Jako zrovna u těch ženských magazínu kvalita těch článků moc není, ale i tak to není žádné terno…
Anonym profese a citlivé informce
přesně tak, tytéž platy jsou i u jiných časopisů, nejen ženských, a v online médiích, ať už na HPP nebo OSVČ…v odborných časopisech ještě nižší…viz diswkuse nade mnou. U P. R.záleží na typu pozice a hlavně firmě, může to být také málo, ale i daleko víc
- Citovat
- Upravit
Můžeš mít kontakty v oboru a stejně dobrou práci nechytneš. Jsem z oboru.