Kde je hezky :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kde je hezky :-)
Pojďme si navzájem předávat informace kam vzít děti na výlet, kde je hezky, nebo kde se co zajímavého nachází. Dále tipy na zajímavé akce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já doporučuji stromovou stezku na lipně, nahoru se dá vyjet lanovkou, zdatnější mohou jít pěšky v areálu je bobová dráha, 3letý syn z ní byl unešený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Brně je dneska taky krásně, teplota leze nahoru, sluníčko svítí
Snad se to do oběda nepokazí a taky tu někam vyrazíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG píše:
Tak já doporučuji stromovou stezku na lipně, nahoru se dá vyjet lanovkou, zdatnější mohou jít pěšky v areálu je bobová dráha, 3letý syn z ní byl unešený
naprosto souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG na tu jsem zvedava, letos jedeme na Lipno na dovolenou. Male sice v tu dobu bude 9 mesicu, takze z toho nic mit nebude, ale sem rada, ze se tam da dostat i s kocarkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tak šup s dalšími tipy, už bude jen hezké počasí a je třeba to využít
něco zajímavého ze šumavy, jižní čechy??? My máme odzkoušené šumavská jezera,–dobrá cesta, výšlap na Poledník, cesta špatná, nevhodná pro kočárky, takže prcky do krosniček, ráda bych vyrazila někam, kde jsme ještě nebyli, tak doufám, že tato diskuse rozjede, aby jsme neseděli doma a měli plno dobrých nápadů, jak trávit společné chvíle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já přidám něco spíš pro Moraváky ![]()
Miluju ZOO Lešná, na celodenní výlet s dětma je to naprostý ideál.
Pak výšlap/výjezd kočárkem na Ondřejník.
Přehrada Olešná, okolo ní vede cyklostezka, po které jezdíme na bruslích i s kočárkem a pak si chodíme odpočinout do aquaparku, který je hned vedle přehrady. Štramberk a Hukvaldy, tam zase chodíme jen tak na procházky.
A v Ostravě mezi Výškovicema a Polankou je dobrá cyklostezka pro brusle s kočárkem/kola, vede kolem splavu řeky Odry, kde se pasou koníčci (a teď tam jezdí traktory, což můj syn miluje
) a je tam takové posezení, občerstvení, my tam jezdíme v létě grilovat… Silnější povahy se tam v létě v Odře i koupou ![]()
Potom nesmím zapomenout Pustevny, tam jsme několikrát ročně ![]()
A počkám si na další typy, ráda se podívám někam, kde jsem ještě nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alexandrova rozhledna nad Adamovem, v Brně Špilberk (v době, kdy sloužil jako vězení, tak tu seděl známý lotr Babinský - a taky italští „karbonáři“, což byli vlastenci a bojovníci za samostatnost Itálie…), potom celé okolí Jindřichova Hradce (mraky a mraky borůvek v okolních lesích, nejvíc asi okolo Číměře), hřeben Orlických hor a zvlášť betonová pevnost Hanička (kdo máte doma kluka školou povinného, tak nemůžete nenavštívit…). No a tak by se dalo pokračovat donekonečna.
Jo a ještě přidám - na Uherskohradišťsku hrad Buchlov, zámek Buchlovice a velkomoravský památník ve Starém Městě u Uherského Hradiště.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skanzeny: Valašský skanzen v Rožnově pod Radhoštěm, Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy ve Strážnici, Soubor lidových staveb Vysočina na Veselém kopci u Hlinska, skanzen v Přerově nad Labem, Cifkův statek v Třebízi u Slaného, no a přidám taky jeden na Slovensku (Orava) - Súbor oravských ľudových domov Vychylovka. Vedla k němu z Oščadnice pěkná úzkokolejná železnice, bohužel s přibývajícími léty a chybějící údržbou je víceméně na odpis.
Příspěvek upraven 04.05.13 v 10:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anairda primo na Lipno, zarezervovali jsme si pokoj ve **** hotelu. Je drazsi, ne ze bychom byli nejak prachati, ale uz to neni jako, kdyz jsme byli sami dva a mohli prespat treba pod stanem. Planujeme vzit in-liny, kolem Lipna pry je krasna cyklostezka. Na hotelu pujcuji i kola a detske voziky za kolo, ale jsou dost drahe.
Příspěvek upraven 04.05.13 v 10:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když jsem u těch úzkých kolejí, tak ty provozuschopné znám tři: Třemešná-Osoblaha (kraj turisticky nic moc…), Jindřichohradecké místní dráhy (naopak tady krajina jak dělaná pro rekreaci…) a na Slovensku Čiernohronská lesná železnica (nejlépe navštívit Čierný Balog a Hronec).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak rozhledny. Svatobor u Susice, Klostermannova rozhledna, drevena rozhledna v Albrechticich. V Susici je i lanove centrum, ctyrkolky…jezdili jsme tam 4 roky za sebou, byli jsme ubytovani v Petrovicich u Susice. Muzu jen doporucit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.