Kde najít práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.10.11 15:03
je to fakt děsný, k tomu se všechno zdražuje, platíme snad za to, že výjdu ven na chodník. :-((
vjera77 píše:
Holky,neblázněte,ono to s těma platama zas tak super není,znám hodne rodin,kde manžel vydělává 13 tis. čistého,opravud,u nás v Karlovarském kraji jsou platy dost nízké, manžl mojí kamarádky má střední s maturitou,nic nesehnal,jezdí s náklaďákem za 13 čistýho, ona je švadlena,ale nic nesehnala s malejma dětma,prodává v KIK za 9 čistýho,další kamarádky manžel pracuje manuálně v jedné firmě a má 14 čistého, ségra učitelka 14 čistého,její muž 17 čistého, já sama jsem šla na půlku do práce ,dělám účetní, a dali mi 5,5 čistého za 2,5 dne práce,kdybych neměla rodičák,vůbec bych to nemohla dělat…Ono je opravdu někdy těžký si najít práci, ve Varech nabízejí za práci účetní na hlavní poměr, a to děláte fakt všechno, tak maximálně 18 hrubého,což je asi 13,5 čistého
  • Citovat
  • Upravit
8043
6.10.11 15:04

Myslím že aby se tvůj chlap přiblížil tý dvacce čistýho není až tak nereálné, jen je třeba počítat s tím že bude pořád pryč :nevim: Takže bez vzdělání bych viděla různé montéry, případně dodělat papíry a jezdit s kamionem :nevim: Možností pár je, jen se musí chtít a opravdu u všeho je potřeba počítat s tím že je to na úkor času - kamioňáci jsou furt pryč, montéři pokud chtěj vyšší plat tak musej dělat přesčasy + víkendy apod…

No pokud by to opravdu nešlo, tak znám i jeden pár, kde on je nějakej pomocnej dělník, ona vysoko postavená velmi dobře vydělávající žena (min. 50 tisc, nevím přesně) - a perfektně jim to klape :wink: Ovšem pak ten chlap neočekává domací servis a převezme úklid apod, že :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.10.11 15:04

zakladatelko, nech ho to platit, at to vidi, posilej ho na nakup a dej mu seznam atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.10.11 15:07
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
já jsem dělala účetní na financování, nedělalaj sme přímo účto, takže by to prostě jako na ŽL nešlo, tak se snažím něco jiného.
On právě moc možností nemá :-( ale i tak mě dusí, že manželé od známých atd. mají o hodně víc, možná se mi to jen zdá :-(

No ale asi ne jako skladníci.

Manžel pracuje ve výrobní továrně jako supervisor na vnitřní kontrole, má pod sebou dva sklady (jeden externí), auditorskou kontrolu dodavatelských firem, půl dne mluví anglicky a má dvacet čistýho.
To jako fakt tak málo??? 8-o 8-o 8-o

MÁLO 8-o 8-o 8-o Jak málo, to tu u nás nemá 70% lidí se SŠ. Tady se dělá tak max za 15-16000 čist. většinou je to v hrubém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 15:10
Markit.Hl píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
já jsem dělala účetní na financování, nedělalaj sme přímo účto, takže by to prostě jako na ŽL nešlo, tak se snažím něco jiného.
On právě moc možností nemá :-( ale i tak mě dusí, že manželé od známých atd. mají o hodně víc, možná se mi to jen zdá :-(

Manžel pracuje ve výrobní továrně jako supervisor na vnitřní kontrole, má pod sebou dva sklady (jeden externí), auditorskou kontrolu dodavatelských firem, půl dne mluví anglicky a má dvacet čistýho.
MÁLO 8-o 8-o 8-o Jak málo, to tu u nás nemá 70% lidí se SŠ. Tady se dělá tak max za 15-16000 čist. většinou je to v hrubém.

Ale na tuhle pozici je to opravdu málo, je tu jakási kartelová dohoda :mrgreen: Ale zase jsou v tom sociální jistoty, pravidelné zvyšování platu atd. V jiných krajích by měl ale víc. Ale já si nestěžuju, vydělám cca stejně, takže není na co.

• Citovat
  • Upravit
8043
6.10.11 15:14
Markit.Hl píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:

No taky si myslím že na tuto pozici je to sakra málo! Anonym. psala že manžel má VŠ (pokud jsem si správně spojila anonymy :wink: ). Navíc zvládá velmi dobře anglinu když půl dne v ní komunikuje a podle všeho má pod sebou i nějaký lidi a zodpovědnost žejo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.10.11 15:15

Tak to je mazec! Ale je pravda, že hodně záleží na oblasti. Určitě jako kamioňák si vydělá hodně. Už to sice není taková pálka jako bývala (pracovala jsem v dopravě), ale pořát to ještě jde. Znala jsem řidiče, který měl doma ženu, malé dítě a hypo a jezdil jak mourovatej. Odjel třeba na dva měsíce, projel půlku Evropy a pak přijel odevzdat peníze a zase jel. přišel si na fakt hodně dobrý prachy. Pokud bude jezdit jen vnitro, tak to moc není, ale zahraničí, to je jiná.

Ovšem nemůže se taková práce aplikovat na rodinu žijící na venkově, kdy žena občas od muže něco potřebuje a on by byl v tahu.

Jinak řidičák na kamion taky něco stojí a nejsem si jistá, zda je zaměstnavatel ochoten ho zaplatit. Dost takových firem skončilo, takže na trhu je hodně takových řidičů.

• Citovat
  • Upravit
14598
6.10.11 15:16
ppetra píše:
Markit.Hl píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:

No taky si myslím že na tuto pozici je to sakra málo! Anonym. psala že manžel má VŠ (pokud jsem si správně spojila anonymy :wink: ). Navíc zvládá velmi dobře anglinu když půl dne v ní komunikuje a podle všeho má pod sebou i nějaký lidi a zodpovědnost žejo…

Tohle dělal kamarád za 13000 čistého a byl za ten plat SAKRA rád. Málokdo si tu na ti sáhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.10.11 15:16

Radila bych oslovit nejakou stavebni firmu. Tam nepotrebuje nejake extra vzdelani, vymenovat plastova okna se nauci snad kazdy…
Ten vydelek okolo dvacky by mohl dosahnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 15:22
Markit.Hl píše:
ppetra píše:
Markit.Hl píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:

No taky si myslím že na tuto pozici je to sakra málo! Anonym. psala že manžel má VŠ (pokud jsem si správně spojila anonymy :wink: ). Navíc zvládá velmi dobře anglinu když půl dne v ní komunikuje a podle všeho má pod sebou i nějaký lidi a zodpovědnost žejo…
Tohle dělal kamarád za 13000 čistého a byl za ten plat SAKRA rád. Málokdo si tu na ti sáhne

Jako vážně?? Jedná se o nižší managmant, má vysokou školu, jezdí na audity do Číny, Thajska, Singapůru, vážně tohle někdo dělal za 13? Mně těch dvacet přijde opravdu málo, navíc vím, kolik za to berou jinde. Ale nerouhám se, práce ho baví a možnost postupu ještě je.

• Citovat
  • Upravit
8566
6.10.11 15:24
Markit.Hl píše:
ppetra píše:
Markit.Hl píše:
peggy.sl píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:

Tohle dělal kamarád za 13000 čistého a byl za ten plat SAKRA rád. Málokdo si tu na ti sáhne

Markit a odkud jsi, že si tam lidi s VŠ nevydělají ani 13 tis. ? to je přeci šílené 8-o Jinak k tématu, bez vzdělání - celkem obstojně placeni jsou různí řemeslníci..- ti mají výhodu i v tom, že můžou chodit na fušky, takže pokud je manžel trochu šikovný, poslala bych ho na nějaký rychlokurz - musí ale chtít, jinak je to k ničemu. Potom ty kamiony no, ale to bych byla třeba já na nervy, že je furt někde v tahu a měla bych strach z nehod atd.. Dost se platí i na šachtě ale to bych asi nepřižila už vůbec..Jinak je to složité no.. středoškolák je zrovna taková nejhorší varianta bych řekla.. Buď chcou všude vyučeného a nebo vysokoškoláka. My ač VŠ bychom jako zaměstnanci také 20.000 neměli

Příspěvek upraven 06.10.11 v 17:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.10.11 15:39

holky..nemuzete srovnavat prahu a treba vysocinu…jizni moravu apod. ty platy jsou vazne strasne jiny…ja jako grafik v praze bych vydelala kolem 50tis mesicne kdybych se otacela v nejaky solidni reklamce…na jizni morave kdyz mam 15 tak je to fakt dobrej mesic!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.10.11 15:46

mikitaaa : já rozhodně nesrovnávám a už vůbec nejsem z Prahy. Jen jsem si myslela, že jsem z nejchudšího ( :lol: ) kraje ( moravskoslezský) ale neznám vysokoškoláka, který by si vydělal méně než 13.000 - pokud teda nepracuje uplně mimo obor atd..takže je to někde asi ještě hořší, tak se ptám kde ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
6.10.11 15:49
mikitaa píše:
holky..nemuzete srovnavat prahu a treba vysocinu…jizni moravu apod. ty platy jsou vazne strasne jiny…ja jako grafik v praze bych vydelala kolem 50tis mesicne kdybych se otacela v nejaky solidni reklamce…na jizni morave kdyz mam 15 tak je to fakt dobrej mesic!!!

Toto taky neni pravda neplati to v kazdym oboru. Ty platy v urcitych oberech jsou stejne.

Nechapu proc si nenajde jeste jednu praci?? Nikdo nerika ze musi delat jednu.Kdyz v te jedne vydela tak malo tak at si najde jeste jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 15:50

Ty platy to je dneska opravdu bída, kolikrát i u vysokoškoláků, ale záleží na typu vysoké školy no…
můj dobrej kamarád dělá IT technika (je Bc.) a má kolem 18 čistého a oproti tomu můj kolega, kterej vystudoval práva (Mgr.) nastoupil k nám do práce za 12.000 hrubého základ!!! 8-o :roll: je pravda, že nemá zatím praxi, ale stejně mě to příde strašný…a lokalita je Brno! Já mám jen maturitu, jsem administrativní pracovnice a mám necelých 15 čistého (přes tři roky praxe).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat