Kde najít práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
PetiteFillette píše:Liduš88 píše:Já přece neřekla, že nemá ty peníze zasloužený. Spíš mě zaráží, jak se divíš, že někdo bere míň.
PetiteFillette píše:Žijeme úplně normálně jako každý jinýLiduš88 píše:
Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všudeManžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.
4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala
My máme dohromady i s alimentama 32500
Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje
Nemyslela jsem to nijak zle
Já mám v okolí lidi,který šéfujou firmám,sami maj na kontech miliony a lidi maj základní mzdu.Ale manžel zas říká,kdo má zdraví ruce a nohy,a umí máknout ty prachy vydělá všude
Začínal taky s ničím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mu to samozřejmě přeju, klobouk dolů před lidma, kteří se práce nebojí
Jen v dnešní době, kdy je trh přesycený, není jednoduché vymyslet v čem by se ty peníze daly vydělat. Já sama taky přemýšlím, že bych začala v něčem podnikat, chtěla bych pracovat sama na sebe, protože už mám dost šéfů, kteří by tě nejradši sedřeli z kůže, a to v podstatě zadarmo. Jenže já prostě neumím nic, v čem bych to podnikání rozjela. A to prosím mám VOŠ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, můj muž chtěl vzít ještě další práci (chodit do lesa tahat dřevo), ale já radši vyjdu s tím co máme, než aby ten drahocenný čas, který doma tráví, investoval do dalšího zaměstnání. Můj názor je, že když se každý měsíc nedělají dluhy, když je zaplacené vše, co se zaplatit musí (hypo, telefony, elektřina apod.) a děti nejsou hladové, tak na tom nejsme až tak špatně. Hlavně že jsme všichni spolu a šťastní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetiteFillette píše:
Já mu to samozřejmě přeju, klobouk dolů před lidma, kteří se práce nebojíJen v dnešní době, kdy je trh přesycený, není jednoduché vymyslet v čem by se ty peníze daly vydělat. Já sama taky přemýšlím, že bych začala v něčem podnikat, chtěla bych pracovat sama na sebe, protože už mám dost šéfů, kteří by tě nejradši sedřeli z kůže, a to v podstatě zadarmo. Jenže já prostě neumím nic, v čem bych to podnikání rozjela. A to prosím mám VOŠ
Já dodělávám na mateřský VŠ ale taky nijak velkolepý výdělky nečekám.A myslím že chlapi maj lepší příležitosti jak si vydělat víc.V rodině máme zedníka,fakt je to makač a má měsíčně 30 tisíc.Dělá teda i víkendy.O podnikání jsem taky přemýšlela,ale není to moc lehký.Teď začala podnikat kamarádka,dělá gelový nehty a zatím si to chválí.Nebo dělat účto na ŽL ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetiteFillette píše:
Mimochodem, můj muž chtěl vzít ještě další práci (chodit do lesa tahat dřevo), ale já radši vyjdu s tím co máme, než aby ten drahocenný čas, který doma tráví, investoval do dalšího zaměstnání. Můj názor je, že když se každý měsíc nedělají dluhy, když je zaplacené vše, co se zaplatit musí (hypo, telefony, elektřina apod.) a děti nejsou hladové, tak na tom nejsme až tak špatně. Hlavně že jsme všichni spolu a šťastní
Tak stím souhlasím.Někdy bych hodně za to aby byl snáma doma,je jen víkendy.Málo kdy se stane,že je v týdnu doma.Ale máme ho 100m od baráku tak za ním přes den chodíma.Protože prachy nejsou všechno,ale bez nich to taky nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:kate02 píše:To asi hledal někde ve státní sféře
Tak chlap, když před rokem sháněl práci, nabízeli mu běžně 12 tisíc hrubýho (má vejšku, Bc., nějakou praxi při studiu…), zkoušel i Prahu, tam by měl tabulkovej plat, takže nějakejch 14 tis. hrubýho, plus cca 3 na odměnách… Taky nic moc…
Takže ono to není moc „veselý“ asi nikde… Vždyť většina lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu…
No některé profese jsou blbě placené, ale skladník v Praze si na těch 18 čistého přijde, tak jestli by se zakladatelčině muži vyplatilo dojíždět
V té Praze to byla státní sféra, ale jinak normálně soukromý firmy…
JAko ani jednu tu práci nevzal… Ale nechybělo moc a nic jinýho mu už skoro nezbylo, nez peněz to hold nejde a lepší něco, než nic no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liduš88 píše:PetiteFillette píše:Tak stím souhlasím.Někdy bych hodně za to aby byl snáma doma,je jen víkendy.Málo kdy se stane,že je v týdnu doma.Ale máme ho 100m od baráku tak za ním přes den chodíma.Protože prachy nejsou všechno,ale bez nich to taky nejde.
Mimochodem, můj muž chtěl vzít ještě další práci (chodit do lesa tahat dřevo), ale já radši vyjdu s tím co máme, než aby ten drahocenný čas, který doma tráví, investoval do dalšího zaměstnání. Můj názor je, že když se každý měsíc nedělají dluhy, když je zaplacené vše, co se zaplatit musí (hypo, telefony, elektřina apod.) a děti nejsou hladové, tak na tom nejsme až tak špatně. Hlavně že jsme všichni spolu a šťastní
Pravda, peníze až na prvním místě..
Myslím, že to máte fajn, že za ním můžete aspoň zajít, když je vám smutno. Jsou rodiny, které to mají s časem mnohem horší, ale peníze za to vidět nejsou ![]()
Jinak abych se vrátila k dotazu zakladatelky: jak už tu kdosi psal, hodila bych na krk manželovi všechny finanční starosti. Všechny peníze za jeden měsíc pěkně na kupičku a starej se. Zaplať co máš a ještě se postarej, abysme měli co jíst a dětem nebyla zima. Rychle by poznal, že to není zas taková sranda, jak se mu možná zdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslím, že tím, že zakladatelce povíme, kde kdo kolik vydělá, asi moc nepomůžeme. V každém případě, platy v různých firmách, profesích a lokalitách jsou dost rozdílné.
Jinak zakladatelko, manželovi bych hezky podrobně sepsala vaše výdaje za měsíc a do druhého sloupečku vaše příjmy a ať vymyslí, kde na to vzít, a nejspíš bych mu všechny ty platby hodila na krk a hezky se starej chlape. Pokud si nechce hledat líp placenou práci, tak ať si najde ještě jednu k té své stávající, třeba noční. Taky je možnost prostě dojíždět do jiného okresu. Znám lidi, co jezdí za prací z Plzně do Prahy a pořád se jim to vyplatí. I takové, kteří přes týden dělají jinde než bydlí a domů jezdí v pátek a odjíždí v pondělí. Nebo jdi do práce ty a on na rodičovskou a bude se starat o dítě a domácnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jen zírám, jak je to slabé s těma platama…Přítel je kuchař a bere 24 tisíc(samozřejmě má napsané minimum a zbytek dostává bokem). Je ale strašně strhanej, opravdu maká jak šroub, jsou dny , kdy se ani nezastaví, nesedne na jídlo, takže někdy si říkám, že i 24 je málo…Má už té práce dost, nejraději by se na to vyprdnul, ale když to tak čtu, tak to teda nevím, co by jiného mohl dělat za stejné peníze, protože teď vycházíme jen tak tak a to chodím občas hlídat děti, takže něco si také přivydělám, ale kdyby klesl třeba na třináct čistého, tak to teda nevím, jak by jsme to zvládli......Klobouk dolů Vám, které to zvládáte…Nedokážu si představit vyžít s takovými penězi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
až se mu z platu budou vypočítávat dávky nebo třeba důchod, zapláče.
barhule píše:
Tak já jen zírám, jak je to slabé s těma platama…Přítel je kuchař a bere 24 tisíc(samozřejmě má napsané minimum a zbytek dostává bokem). Je ale strašně strhanej, opravdu maká jak šroub, jsou dny , kdy se ani nezastaví, nesedne na jídlo, takže někdy si říkám, že i 24 je málo…Má už té práce dost, nejraději by se na to vyprdnul, ale když to tak čtu, tak to teda nevím, co by jiného mohl dělat za stejné peníze, protože teď vycházíme jen tak tak a to chodím občas hlídat děti, takže něco si také přivydělám, ale kdyby klesl třeba na třináct čistého, tak to teda nevím, jak by jsme to zvládli......Klobouk dolů Vám, které to zvládáte…Nedokážu si představit vyžít s takovými penězi…
- Citovat
- Upravit
To bohužel ano, to je strašně na prd… nedej bože se něco stane a zlomí si ruku třeba, tak můžeme jít rovnou pod most......Ale takhle je to skoro u všech soukromníků…Jsou to svině, aby ušetřili na daních, tak to udělají prostě takhle…A pak nemá mít stát peníze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
barhule píše:
To bohužel ano, to je strašně na prd… nedej bože se něco stane a zlomí si ruku třeba, tak můžeme jít rovnou pod most......Ale takhle je to skoro u všech soukromníků…Jsou to svině, aby ušetřili na daních, tak to udělají prostě takhle…A pak nemá mít stát peníze…
Neviděla bych to tak tragicky
ať si zřídí nějaký kvalitní úrazový pojištění pro případ fakt třeba zlomený ruky. No a důchody - já osobně jsem přesvědčená že naše generace neuvidí od státu v důchodu ani korunu (pokud nějakou tak postačí sotva na chleba).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můj přítel pracoval u jedné firmy v Praze (montér kuchyní),pak bohužel propouštěli a šel zhruba po roce taky. Asi rok nemohl najít práci, tady v jihočeskym kraji je to fakt bída, až mě jednou na internetu padla do oka zahraniční agentura v Rakousku zprostředkující práci, samozřejmě jsem si vyhledala všechno možné reference a pak jsme poslali životopis, absolvoval hodinový pohovor po telefonu (mluví dobře německy) a dnes je tam už skoro tři roky. Je zaměstnán v Rakousku u leasingové agentury, ta ho půjčuje firmám jako truhláře a je strašně spokojený a my také (máme tři děti). Je pravda, že je přes týden pryč, ale je doma každý víkend, někdy i dříve v týdnu a my tam jezdíme za ním. O platu nemluvě, řádově nejde pod 55tis. Nemusím vyprávět o tom, jak se změnila naše životní situace. Teď hledám práci já, i když mám celkem dobrý životopis, budu ráda, když práci vůbec najdu a za nízký plat, ale celkem se těším po té době doma, že bude změna. Každopádně můj přítel byl nešťastný, když byl bez práce, protože on by měl být živitel a najednou nebyl. Je jedno v jakém věku a kdy, ale tady u nás je to špatný
.
- Citovat
- Upravit