Kde najít práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní píše:
Ty platy to je dneska opravdu bída, kolikrát i u vysokoškoláků, ale záleží na typu vysoké školy no…
můj dobrej kamarád dělá IT technika (je Bc.) a má kolem 18 čistého a oproti tomu můj kolega, kterej vystudoval práva (Mgr.) nastoupil k nám do práce za 12.000 hrubého základ!!!![]()
je pravda, že nemá zatím praxi, ale stejně mě to příde strašný…a lokalita je Brno! Já mám jen maturitu, jsem administrativní pracovnice a mám necelých 15 čistého (přes tři roky praxe).
Ty jsi zakladatelka??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani ti vysokoškoláci na tom nejsou tak dobře. Když vylezou ze školy a nemaj praxi, tak to mají hodně blbý. Známý si udělal VŠ (nějakej technik bezpečnosti nebo co) a když šel na pohovor, řekli mu na rovinu, že ho nevemou, protože jako vysokoškolák má vyšší nároky, a oni by radši někoho se SŠ, kdo má praxi, že si platit vysokoškoláka nemůžou dovolit. O práci se ucházel v Praze. Nakonec našel supr placenou práci v Raspenavě.
- Citovat
- Upravit
Holma píše:
Ani ti vysokoškoláci na tom nejsou tak dobře. Když vylezou ze školy a nemaj praxi, tak to mají hodně blbý. Známý si udělal VŠ (nějakej technik bezpečnosti nebo co) a když šel na pohovor, řekli mu na rovinu, že ho nevemou, protože jako vysokoškolák má vyšší nároky, a oni by radši někoho se SŠ, kdo má praxi, že si platit vysokoškoláka nemůžou dovolit. O práci se ucházel v Praze. Nakonec našel supr placenou práci v Raspenavě.
To je pravda ze na tom nejsou dobre po skole ale jak ktery obor.Jenomze on je taky problem malo ktery vysokoskolak si najde brigadu v danem oboru ktery studuje a ty moznosti maji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:Anonymní píše:Ty jsi zakladatelka??
Ty platy to je dneska opravdu bída, kolikrát i u vysokoškoláků, ale záleží na typu vysoké školy no…
můj dobrej kamarád dělá IT technika (je Bc.) a má kolem 18 čistého a oproti tomu můj kolega, kterej vystudoval práva (Mgr.) nastoupil k nám do práce za 12.000 hrubého základ!!!![]()
je pravda, že nemá zatím praxi, ale stejně mě to příde strašný…a lokalita je Brno! Já mám jen maturitu, jsem administrativní pracovnice a mám necelých 15 čistého (přes tři roky praxe).
néé nejsem ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak chlap, když před rokem sháněl práci, nabízeli mu běžně 12 tisíc hrubýho (má vejšku, Bc., nějakou praxi při studiu…
), zkoušel i Prahu, tam by měl tabulkovej plat, takže nějakejch 14 tis. hrubýho, plus cca 3 na odměnách… Taky nic moc…
Takže ono to není moc „veselý“ asi nikde… Vždyť většina lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
Tak chlap, když před rokem sháněl práci, nabízeli mu běžně 12 tisíc hrubýho (má vejšku, Bc., nějakou praxi při studiu…), zkoušel i Prahu, tam by měl tabulkovej plat, takže nějakejch 14 tis. hrubýho, plus cca 3 na odměnách… Taky nic moc…
Takže ono to není moc „veselý“ asi nikde… Vždyť většina lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu…
To asi hledal někde ve státní sféře
No některé profese jsou blbě placené, ale skladník v Praze si na těch 18 čistého přijde, tak jestli by se zakladatelčině muži vyplatilo dojíždět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všude
Manžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozdíly nejsou jen mezi kraji a městy, ale i mezi firmami. Tady u nás v některých zahraničních firmách si lidi vydělají opravdu dost (že dosáhnou na průměrnou mzdu a výš), ale v českých firmách je to o dost bídnější. A natrefit na něco dobře placenýho, není jen o škole, praxi, šikovnosti, ale i známostech a štěstí. Nicméně takhle bych utěšovala člověka, který se snaží něco shánět. Ne člověka, který na to kašle a současná pozice i mzda mu vyhovuje (koneckonců ten to ani nepotřebuje, když je tak spokojený). A takoví lidé jsou.
Zakladatelko, a nešlo by se s manželem na rodičáku vyměnit? Nevím, kolik je tvému dítěti, ale třeba by to mohlo být řešení pro případ, že by manžel do té doby nenašel nic lepšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
No některé profese jsou blbě placené, ale skladník v Praze si na těch 18 čistého přijde, tak jestli by se zakladatelčině muži vyplatilo dojíždět
Je to tak, manžel nějaký čas jako skladník pracoval a měl 18000 čistého. Jsme z Prahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsi mi připomněla, jak se mnozí tady diví, jak to, že může někdo mít tak málo. Protože oni mají větší peníze a vůbec je nenapadlo, že taky někdo dělá za míň. Proč by to dělal, že? Jenže menší firma třeba ani nemůže nabídnout víc, protože ty zisky nemá, nebo někoho přeplatí a na ty dole zbyde logicky míň. Na průměrnou mzdu nedosáhne většina lidí. Realističtější je medián a ten je níž než průměrná mzda.
Liduš88 píše:
Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všudeManžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liduš88 píše:
Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všudeManžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.
4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala
My máme dohromady i s alimentama 32500 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetiteFillette píše:Liduš88 píše:
4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala
My máme dohromady i s alimentama 32500
Žijeme úplně normálně jako každý jiný
Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liduš88 píše:
PetiteFillette píše:Žijeme úplně normálně jako každý jinýLiduš88 píše:
Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje
Já přece neřekla, že nemá ty peníze zasloužený. Spíš mě zaráží, jak se divíš, že někdo bere míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak třeba ex je spolumajitelem firmy a vydělá tak 16 čistýho. Dělají manuální práce a firma je docela pěkně zajetá, takže by člověk řekl, že to bude sypat víc. Nesype. Zvlášť po předloňské krizi nebo kdy to bylo.
A přítel sice vydělá dost (28), ale je to vykoupeno tím, že je většinu roku pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liduš88 píše:
PetiteFillette píše:Žijeme úplně normálně jako každý jinýLiduš88 píše:
Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje
Tak to je jako můj brácha, ten má svoji autodílnu a pneuservis, maká 7 dní v týdnu a občas i na Štědrý den
ale peněz má dost, to je pravda, ovšem jeho přítelkyně pak tráví nedělní odpoledne s náme, protože bratr musel vzít neodkladnou zakázku.
A teď mu teprve začne šichta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit