Kde najít práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
6.10.11 15:53
Anonymní píše:
Ty platy to je dneska opravdu bída, kolikrát i u vysokoškoláků, ale záleží na typu vysoké školy no…
můj dobrej kamarád dělá IT technika (je Bc.) a má kolem 18 čistého a oproti tomu můj kolega, kterej vystudoval práva (Mgr.) nastoupil k nám do práce za 12.000 hrubého základ!!! 8-o :roll: je pravda, že nemá zatím praxi, ale stejně mě to příde strašný…a lokalita je Brno! Já mám jen maturitu, jsem administrativní pracovnice a mám necelých 15 čistého (přes tři roky praxe).

Ty jsi zakladatelka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
6.10.11 15:54

Ani ti vysokoškoláci na tom nejsou tak dobře. Když vylezou ze školy a nemaj praxi, tak to mají hodně blbý. Známý si udělal VŠ (nějakej technik bezpečnosti nebo co) a když šel na pohovor, řekli mu na rovinu, že ho nevemou, protože jako vysokoškolák má vyšší nároky, a oni by radši někoho se SŠ, kdo má praxi, že si platit vysokoškoláka nemůžou dovolit. O práci se ucházel v Praze. Nakonec našel supr placenou práci v Raspenavě.

• Citovat
  • Upravit
24320
6.10.11 15:57
Holma píše:
Ani ti vysokoškoláci na tom nejsou tak dobře. Když vylezou ze školy a nemaj praxi, tak to mají hodně blbý. Známý si udělal VŠ (nějakej technik bezpečnosti nebo co) a když šel na pohovor, řekli mu na rovinu, že ho nevemou, protože jako vysokoškolák má vyšší nároky, a oni by radši někoho se SŠ, kdo má praxi, že si platit vysokoškoláka nemůžou dovolit. O práci se ucházel v Praze. Nakonec našel supr placenou práci v Raspenavě.

To je pravda ze na tom nejsou dobre po skole ale jak ktery obor.Jenomze on je taky problem malo ktery vysokoskolak si najde brigadu v danem oboru ktery studuje a ty moznosti maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.11 16:11
kattkka píše:
Anonymní píše:
Ty platy to je dneska opravdu bída, kolikrát i u vysokoškoláků, ale záleží na typu vysoké školy no…
můj dobrej kamarád dělá IT technika (je Bc.) a má kolem 18 čistého a oproti tomu můj kolega, kterej vystudoval práva (Mgr.) nastoupil k nám do práce za 12.000 hrubého základ!!! 8-o :roll: je pravda, že nemá zatím praxi, ale stejně mě to příde strašný…a lokalita je Brno! Já mám jen maturitu, jsem administrativní pracovnice a mám necelých 15 čistého (přes tři roky praxe).
Ty jsi zakladatelka??

néé nejsem :-)

• Citovat
  • Upravit
26093
6.10.11 16:26

Tak chlap, když před rokem sháněl práci, nabízeli mu běžně 12 tisíc hrubýho (má vejšku, Bc., nějakou praxi při studiu… :nevim: ), zkoušel i Prahu, tam by měl tabulkovej plat, takže nějakejch 14 tis. hrubýho, plus cca 3 na odměnách… Taky nic moc… :nevim: Takže ono to není moc „veselý“ asi nikde… Vždyť většina lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.10.11 16:35
kate02 píše:
Tak chlap, když před rokem sháněl práci, nabízeli mu běžně 12 tisíc hrubýho (má vejšku, Bc., nějakou praxi při studiu… :nevim: ), zkoušel i Prahu, tam by měl tabulkovej plat, takže nějakejch 14 tis. hrubýho, plus cca 3 na odměnách… Taky nic moc… :nevim: Takže ono to není moc „veselý“ asi nikde… Vždyť většina lidí nedosáhne ani na průměrnou mzdu… :nevim:

To asi hledal někde ve státní sféře :nevim: No některé profese jsou blbě placené, ale skladník v Praze si na těch 18 čistého přijde, tak jestli by se zakladatelčině muži vyplatilo dojíždět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
6.10.11 16:41

Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všude 8-o Manžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
6.10.11 16:42

Rozdíly nejsou jen mezi kraji a městy, ale i mezi firmami. Tady u nás v některých zahraničních firmách si lidi vydělají opravdu dost (že dosáhnou na průměrnou mzdu a výš), ale v českých firmách je to o dost bídnější. A natrefit na něco dobře placenýho, není jen o škole, praxi, šikovnosti, ale i známostech a štěstí. Nicméně takhle bych utěšovala člověka, který se snaží něco shánět. Ne člověka, který na to kašle a současná pozice i mzda mu vyhovuje (koneckonců ten to ani nepotřebuje, když je tak spokojený). A takoví lidé jsou.
Zakladatelko, a nešlo by se s manželem na rodičáku vyměnit? Nevím, kolik je tvému dítěti, ale třeba by to mohlo být řešení pro případ, že by manžel do té doby nenašel nic lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
6.10.11 16:46
Gina108 píše:
No některé profese jsou blbě placené, ale skladník v Praze si na těch 18 čistého přijde, tak jestli by se zakladatelčině muži vyplatilo dojíždět :nevim:

Je to tak, manžel nějaký čas jako skladník pracoval a měl 18000 čistého. Jsme z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
6.10.11 16:48

To jsi mi připomněla, jak se mnozí tady diví, jak to, že může někdo mít tak málo. Protože oni mají větší peníze a vůbec je nenapadlo, že taky někdo dělá za míň. Proč by to dělal, že? Jenže menší firma třeba ani nemůže nabídnout víc, protože ty zisky nemá, nebo někoho přeplatí a na ty dole zbyde logicky míň. Na průměrnou mzdu nedosáhne většina lidí. Realističtější je medián a ten je níž než průměrná mzda.

Liduš88 píše:
Teda já úplně zírám jak jsou malé platy všude 8-o Manžel si vydělá tak 4× tolik co zakladatelčin manžel někdy i více.Trošku bych se ho snažila popostrčit do jiné práce,ale je fakt že moc příležitostí není dneska.Ale tohle jsou hodně malý peníze na chlapa.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.10.11 16:50
Liduš88 píše:

:lol: 4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala :lol: My máme dohromady i s alimentama 32500 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
6.10.11 16:52
:-D
PetiteFillette píše:
Liduš88 píše:
:lol: 4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala :lol: My máme dohromady i s alimentama 32500 :lol:

Žijeme úplně normálně jako každý jiný :-D Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.10.11 16:54
Liduš88 píše: :-D
PetiteFillette píše:
Liduš88 píše:
:lol: 4× tolik? Nedovedu si ani představit, co bych s tolika penězi každý měsíc dělala :lol: My máme dohromady i s alimentama 32500 :lol:
Žijeme úplně normálně jako každý jiný :-D Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje :-D

Já přece neřekla, že nemá ty peníze zasloužený. Spíš mě zaráží, jak se divíš, že někdo bere míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.10.11 16:56

Jinak třeba ex je spolumajitelem firmy a vydělá tak 16 čistýho. Dělají manuální práce a firma je docela pěkně zajetá, takže by člověk řekl, že to bude sypat víc. Nesype. Zvlášť po předloňské krizi nebo kdy to bylo.

A přítel sice vydělá dost (28), ale je to vykoupeno tím, že je většinu roku pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.10.11 16:57
Liduš88 píše: :-D
PetiteFillette píše:
Liduš88 píše:
Žijeme úplně normálně jako každý jiný :-D Manžel je automechanik,má vlastní firmu,ty peníze má fakt vydřený.Nesedí nikde na prdeli v kanclu a šéfuje :-D

Tak to je jako můj brácha, ten má svoji autodílnu a pneuservis, maká 7 dní v týdnu a občas i na Štědrý den :) ale peněz má dost, to je pravda, ovšem jeho přítelkyně pak tráví nedělní odpoledne s náme, protože bratr musel vzít neodkladnou zakázku.

A teď mu teprve začne šichta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat