Kde se dá nechat udělat kopie hůlkového písma
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já bych tedy STOKRÁT RADŠI SVOJI POLITOU NEŽ CIZÍ NEPOLITOU!! Aspoň tu politou prosím nevyhazuj! (V rodině se nám tohle jednou stalo, někdo si pjčil knihu, pak mu jí ožralo morče, tak jí vyhodil, že to už nemělo cenu, že byla „úplně zničená“. Bylo to první vydání, my bychom si ho rádi nechali i ožrané (vlastně by to bylo celkem vtipné), na čtení jsme si klidně mohli koupit, kterékoli pozdější vydán.) TU POLITOU NEVYHAZUJ!!! Jde i o to, že je dotýkaná, lidma, který váš příbuzný znal atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chapu, že to myslíš dobře a chceš všem stranám ušetřit trápení. Ale je to podobně kontroverzní (a naivní) jako kdyby ti někdo půjčil psa na procházku, psovi navzdory tvé nejlepší péči auto přejelo nohu, nebo přišel třeba o ucho, a ty by ses rozhodla to řešit tím, že mu přivedeš z útulku podobného psa, přičemž původního si možná necháš, možná utratíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to jsem verila, že dneska usnu brzo
A pak tady takovej adrenalin, ach jo.
Držím palce, ať to vyřešíte k nejmenší újmě všech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych koupila novou a dovezla bych mu obe - samozrejme s omluvou a vysvetlenim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Přesně tak. Cizích věcí si lidi málokdy váží. Tohle je prostě hrozné. Hodně lidí řekne, že je to jenom knížka, ale jsou v ní vzpomínky. Kdyby to byla knížka dítěte, tak to tolik nevadí a klidně bych to pro klid duše „nafingovala“. Ale takhle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KimL já zase z úcty právě. Já si věcí vážím a chápu vztah druhých lidí k věcem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky radím nic nefalšovat, ale úplně normálně a upřímně se omluvit, knížku vrátit ve stavu, v jakém je, a domluvit se s majitelem na kompenzaci. Z toho, že se její majitel těší, jak si knížku přečte s tvým dítětem, usuzuju, že je to nějaká srdcovka z jeho dětství. To by asi nebyl nadšen, kdybys mu ji „nenápadně“ vyměnila za úplně jiný výtisk. A já osobně bych v takovém případě nějaké polití ani neřešila, pokud zůstal čitelný text. Takové věci prostě k historii knihy patří a jsou přesně tím, co z ní dělá osobní věc, ne jen anonymní kus papíru.
Náhradu bych chtěla v případě, že by se jednalo o knihu novou s nulovou citovou hodnotou nebo kdyby byl text po polití nečitelný, ale po domluvě, ne na tajňačku.
Zachovej se dospěle, přiznej a omluv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neviděla bych to tak tragicky… Prostě kup jinou a příbuznému řekni, k čemu došlo… Kdyby tam měl věnování od stařenky nebo staříčka, tak je to jiná, ale když tam bylo hůlkovým jméno… No stress ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit