Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer maminky,
prosím, poradí mi někdo? Jsem na rodičovské dovolené, která mi bude končit letos v prosinci. Dnes jsem uzavřela dohodu o provedení práce (brigáda) a při podpisu se mě paní ptala, zda chci podepsat u nich prohlášení, nebo ho budu podepisovat u svého zaměstnavatele. Do své bývalé práce se již vracet nechci, ale ještě to nemám nijak pořešeno, bývalý zaměstnavatel zatím se mnou nekomunikuje, takže bych to měla zřejmě podepsat u firmy, kde budu brigádničit? Co z toho pro mě pak vyplývá? Prosím vysvětlete mi to někdo jako malému dítěti. Nikdy jsem se o tyto věci nezajímala, vždy jen podepsala, co se mi kde řeklo a teď si připadám jako blbec, že ani nevím, o čem je řeč… děkuji.
Podepis ho na te brigade, v praci ho za letosek urcite podepsane nemas.
Je tím myšleno prohlášení poplatníka, abys mohla uplatňovat slevy na dani, a to lze uplatňovat jen u jednoho zaměstnavatele v jednom měsíci. Pokud teď nemáš příjem ze svého zaměstnání, tak to podepiš na brigádě.
Příjem ze svého zaměstnání nemám, takže tedy podepíšu tam, kde budu brigádničit, děkuji. A jak to bude potom s ročním zúčtováním daně a daňovým přiznáním? Kromě této brigády jsem měla letos ještě jednu jednorázovou (komparz, peníze na ruku bez smlouvy). Malý chodí do školky a mám pro něj uzavřené stavební spoření, toto si mohu odečíst?
@Radush82 Podepis ho na te brigade, pokud nebudes nastupovat u zamestnavatele, tak u nej te to uz zajimat nemusi, jedna se o slevu na poplatnika na danich. Muzes to podepsat a vyuzit jen u jednoho zamestnavatele v jednom mesici. Priklad pokud bude delat brigadu v hrusce a bille, tak to prohlaseni muzes podepsat a uplatnit jen u jednoho z nich. Nejlepsi je tam, kde mas vetsi vydelek.