Kde prodáváte věci - tipy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2053
7.3.26 12:26

Můžeš ještě zkusit lokální swap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15725
7.3.26 13:13
@Hanča1234 píše: Více

Nikde, já jsem ráda, že jedna kamarádka chce věci po dceři a dávám jí to zadarmo. Ostatní vyhazuju do kontejneru na textil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
7.3.26 13:27
@Alušáček píše: Více

přesně, nikde, já posílám tady odsud jedné mamince hezké věci, všechno ostatní dávám do kontejneru na textil - oni z toho dělají hadry, a údajně z prodeje těch hadrů dávají finance na charitu, ale v podstatě je mi to jedno, co se s tím děje - oblečení jsou všude tuny a nikdo to nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
7.3.26 15:44
@Hanča1234 píše: Více

Pokud Ti stačí dobrý pocit a jsi z Prahy, doporucim dat do poboček Sue Ryder https://www.sue-ryder.cz/…inne-obchody Další smysluplná možnost http://klubsvobodnychmatek.cz/…charityshop/

• Citovat
  • Upravit
3382
7.3.26 15:46
@Cirrus fibratus píše: Více

Bohužel.. Prahu mám moc daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
7.3.26 15:47

@Hanča1234 prohledat podobné možnosti ve Tvem okoli

• Citovat
  • Upravit
5276
7.3.26 17:40
@Snopy123 píše: Více

No tohle jsem zkusila asi dvakrát a lidí mají představu, že to budeš prodávat za pár korun, většinou tam byly věci už přeprodane x krát
Já teda jednu sezonu nošenou bundu z HM/ Reserved a píď za 100 prodávat nebudu.
Ji na V je s tím víc práce, ale pořád prodám za víc.
Vloni to bylo 10 000 zpátky za oblečení, tak mi to úplně zanedbatelná částka nepřijde. Teď se chystám nafotit jarní oblečení, letní je ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
7.3.26 19:48

Ja na V nekupuji nic drahého. Ale zrovna bundu po dítěti značky Reserved v super stavu jsem tam teď kupovala za 100 Kč. Bavíme se o velikosti 128/134. Kolik sezon ji dítě nosilo tedy netuším, ale vypadá skvěle.
Zimní bundu z FaF jsem tam měla taky za 100 Kč. Ta je jako nová.
Když se zadařilo tak Keeny na léto z 120 Kč. Vydrží několik dětí v pěkném stavu.
Jestli se dá na V vydělat tisíce nevim, nemám zkušenost.
Ja tam kupuji drobné položky. Na dítě velmi dobře sehnatelné - navíc je toho tam mraky.
Je tedy fakt, že ten náš bazar místní co je 3× ročně je levnější, ale je to bez práce.
Mně to nebaví skladovat, fotit, posílat … Ještě na to myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
7.3.26 19:50

Asi nejdražší jsem tam teď koupila povlečení v super stavu za 250 Kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3382
7.3.26 19:56

@Snopy123 na V?
Já tam taky kupuju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
7.3.26 20:14

@Menton Asi záleží kolik utratíš za rok za věci a asi i na velikosti. Já kupuji zatím menší velikost, která je asi lépe sehnatelná. Ale mám pocit, že toho oblečení je všude mraky a tedy na V je ho mraky stále. Nekupuji tam ani Pepco a podobné, protože to i v obchodě v akci stojí 30 Kč. Mimo akci 50,60 Kč.
Ale teď jsem kupovala ve výprodeji kalhoty na zimu na příští rok za 129 Kč na Lidlu, doprava zdarma. Jsou fajn a dítěti sedí.
Teď sof. kalhoty na skauta a do školky za 40 Kč. Ty pak klidně vyhodím, to mě netankuje vůbec.
Ja oblečení tedy v pěkném stavu posílám zadarmo dál v rodině, což je moje rozhodnutí samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5276
8.3.26 03:47
@Snopy123 píše: Více

V těch větších velikostech už na V moc velký výběr není. Aktuálně mám v nabídce 146/152. Tak do té první třídy se to dalo.
Přemýšlím, kolik dáme za oblečení, 2X zimní, jedna přechodová, jedna softshell, jedna letní - +/- 4000, kalhoty a kraťasy +/- 2000, trika do školy +/- 1000, mikiny do školy 2000, věci na doma jistí Pepco ale 1000 to bude taky. Pak nějaká čepice, rukavice, oteplovaky má dva roky, softshellky beru z bazaru. Boty prodávám jen Keeny, zbytek co kus to tak 1000-1500, 2× jarní, letní,2× zimní, 2× tenistky škola, přezůvky doma plus škola. Prádlo a ponožky nepočítám
Kupuju věci v HM, CA, Reserved, rifle a kraťasy v Terranova.
Takže těch 10 000 -15000 jen za oblečení dáme určitě. Bundy prodávám kolem 300, rifle a riflové kraťasy kolem 100, trička 40, mikiny za 100.. Oblečení na doma udělám balík, kde vychází kousek na 10-20 Kč. a Keeny většinou kolem 500.
Jako opravdu nebudu prodávat oblečení v perfektním stavu po desetikoruně.
V rodině nemám. komu darovat dál a do kontejneru na textil určitě ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
8.3.26 11:45

@Menton A to Ti hodí 10 litrů za rok? Tak to je fajn.
Kolik dám do oblečení pro dítě (tedy to nejmladší) nevím. Ale myslím si, že víc než těch 10 za rok to nebude. Velký kluci si oblečení jedou po vlastní ose dávno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
8.3.26 11:48

Tak jsem se koukla, a v průměru mám za prodej na Vintedu 1000 Kč měsíčně. Prodávám funkční oblečení, boty, semtam nějaký balíček podle velikosti. Vše dětské. A to mám většinu věcí už z x té ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
8.3.26 11:56

@Kočkorožka :palec:
Otázka je, zda se to časově / organizačně vyplatí, když by jsi vstupní náklady na oblečení měla 30, ale i tak 10 zpět je fajn.

Mně se to asi ani nevyplatí časově a organizačně. Navíc na to musím mít místo. Jsem ráda, když mi věci zmizí hned, což je vlastně jediná moje podmínka při darování :-)
Asi bych na to neměla nervy. To obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová