Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čauky, je nějaký bazárek, kde se vám dobře prodává? Kromě Facebooku a Vinted?
@Menton u nás to přineseš jen na to napíšeš cenu co si představuješ a pak vyzvedneš neprodané + peníze za prodané. o vše mezi se postará bazar. Ve výsledku Tě to stojí méně času než fotit, balit a nosit a posílat přes V. U nás je takový bazar 3× ročně.
Jinak ja nikde
90% posílám v rodině zdarma ( dostane za to syn 1× za rok dárek od dotyčných. ). Pokud je to v období bazaru tak u nás v tom bazarku místním. Ale vlastně za nic v podstatě. Kupní cena / prodejní je jinde. Bunda tam je za max za 100Kč, tepláky za 50 Kč a tak. Dcera něco prodává na V, ale spíš jako udržitelnost.
Hračky darujeme a nebo posíláme zdarma na rehracky.
Ten člověk kterému věci věnujeme v rodině je pak daruje na charitu, pěstounům, atd…
@Hanča1234 píše: Více
Ted to resim, obrovskou tasku damskych trik, dlouhy, kratky rukav..nektere nosene vice nektete mene jine vubec..starsi ale skoro nenosene panske znackove bundy Tomm, Klein no vse jde do charit kontaku. Nechce se mi to fotit a posilat kamkolv
segra takhle vyhodila po chlapovi asi tricet kosil od Bosse, kam to pak bezdomovci nosili, netusim.
@lilith1 píše: Více
Právě přemýšlím, co s oblečením. Zkoušela jsem ho dávat i na FB za čokoládu, ale to, co mi psalo za lidi… Například: nabízím pytel věcí za odvoz a čokoládu. Reakce? Všechno nafotit, změřit a ideálně dovézt až domů. Ne, díky
@lilith1 píše: Více
On ještě někdo věří na “charitativní kontejnery” ![]()
Ty kontejnery mají firmy, co to zboží pak přetřídí a jde to do secondhandů, poškozená čistá bavlna a vlna se prodává na další zpracování.
Kde myslíš, že se bere zboží v sekáčích?
@Janli píše: Více
Netusim, ja tam nenakupuji, ale jasne chapu, ze to co tam najdou nemusi byt pro bezdomovce vchodne.
@Janli Jasně, tam bych to nedala. Proto jsem hledala jinou možnost, jak to věnovat nebo vyměnit za drobnost někomu, kdo bude rád.
@Hanča1234 píše: Více
A proč bys to tam nedala? Vždyť to je normální recyklace.
I ten papír, plasty, sklo a kovy se prodávají na další zpracování. Máš strach, že na věcech, co už nechceš, někdo vydělá, spousta lidí má díky tomu práci a nekončí to na skládkách.? Já teda ne, beru to jako super využití. Pokud mám komu, tak ty boty, oblečení a hračky daruju, ale pokud ne, tak je s plným vědomím jak budou dál využitý dám do kontejnerů na textil.
@Janli Proč? Protože konkrétně u nás je na kontejneru napsáno, že věci jdou potřebným, ale second handy vážně nejsou potřební lidé. Kdyby to tam bylo napsané na rovinu, byla by to úplně jiná situace. Ptala jsem se například v dětském domově /tam věci nechtějí. Ptala jsem se v azylovém domě /tam zase doklad z čistírny.
Njn, když se dnes dá koupit nové obleč tak levně a hezké.. Žádný velký zájem už není o „obnošené“ i za min. cenu.
Já mám třeba spoustu kvalitního, dražšího oblečení a neprodám ni to..